Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ceasul bisericii

NICA

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• NICA

4

• Seppy

3

• lorik199

2

• puriu

2

Top autori în acest subiect

Chiar asa ai facut ceva cu ceasurile?Mai ti minte ce fel de roti aveai nevoie, niste diametre in mm, numar de dinti, material, cateva caracteristici daca ai.In general lumea mai face roti dintate, si multe chestii se bazeaza pe ele, chiar daca mai nou plasticul a luat locul metalului!Iar o turla de "sute de ani" cu leduri in cadranul ceasului arata cam naspa!

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

Am sa reiau eu acest subiect.

Voi merge pe ideea de a face un ansamblu mecanic actionat de un motor pas cu pas. Ce motor pas cu pas credeti ca ar fi mai potrivit? am sa ma uit prin atelier sa vad ce motoare gasesc.

Merci

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Eu am facut cu un reductor melcat , raport 1/60 si un motoras de curent continuu cu reductor (gen motoreductor stergator parbrize ) si ceva electronica ,astfel ca la fiecare impuls  de minut de la ceasul master sa faca o rotatie completa ( adica avanseaza minutarul cu un minut ) , am precizat undeva mai inainte si topicul unde gasiti poze .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări