Vizitator dj_fly02 Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 pb intr-un ups un irf8207 in scurt restul buni unde gasesc de cumparat k am intrebat cam peste tot si nimeni nu a auzit de el voi ati auzit sau aveti idee unde il gasesc multumesc frumos Link spre comentariu
mastodontu Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 salutnu il gasesti pentru ca nu exista.pune o poza cu tranzistorul daca poti sau scrie exact ceea ce gaseste pe el. problema e cu "7"-le de la urma exista IRF820 cu mai multe terminatii dar cu 7 in coada nu. Link spre comentariu
Vizitator dj_fly02 Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 nu il acuma il am la servici dar revin maine cu o poza multumesc oricum Link spre comentariu
BUGHIU Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 O fi existand si cu 7 in coada,pe undeva prin ...China ....Nu poti sti ce se gaseste in Asia... Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 12, 2012 Partajează Postat Iulie 12, 2012 Practic orice MOSFET cu urmatoarele carcateristici ar fi ok:-Canal N;-Vds minim 500V-Id minim 3A-Rds-on maxim 3 Ohm-Ciss maxim 400pFFaci o selectie preliminara pe baza acestor factori apoi alegi tinta finala comparand ceilalti factori din tabelele prezente in PDF-uri, si bineinteles daca sunt mai multi astfel de tranzistori in paralel cu cel ars atunci ii vei schimba pe toti neaparat. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 12, 2012 Partajează Postat Iulie 12, 2012 @misuraelectronic -nu mai incepe incendii p-aici,e s-asa destul de caldDe ex,cunosti vre-un mos-fet de 290A,500V cu Rds-on maxim 3 Ohm si Ciss maxim 400pF? Evident,la pret mic,ca doar e un ups casnic.Evident ca nu!Marian doar a spus ce trebuie urmarit cand se cauta un inlocuitor,mai exact parametrii cei mai importanti (ca in datasheetul ala sunt multi...).Deci,sa revenim la subiect! La urmatoarea postare aiurea,se vor lua masuri Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Iulie 12, 2012 Partajează Postat Iulie 12, 2012 De ex,cunosti vre-un mos-fet de 290A,500V cu Rds-on maxim 3 Ohm si Ciss maxim 400pF?in acest moment al existentei noastre , la un curent de drena de minim 290 de amperi , nu exista in fabricatie nicaieri in lume tranzistoare nmos decit cu tensiunea maxima drena sursa mai mare de 100 de volti ...! pina la 500 de volti , mai trebuie sa curga multa apa pe dunare pina se vor inventa astfel de tranzistoare...! in alta ordine de idei...Practic orice MOSFET cu urmatoarele carcateristici ar fi ok:-Canal N;-Vds minim 500V-Id minim 3A-Rds-on maxim 3 Ohm-Ciss maxim 400pFdaca dvs --- orice privitor oarecare , plus onorabilii moderatori --- considerati ca mesajul din citat reprezinta UN REAL AJUTOR si poate fi folosit ca atare de catre dl dj-fly02 , si nu o adevarata frectie la un picior de lemn , in lipsa unei / unor poze edificatoare cu inculpatul tranzistor --- asa cum am sustinut eu mai devreme si ati binevoit sa-mi stergeti mesajele --- , apai atunci inseamna ca eu sint cel mai mare timpit de pe fata pamintului , iar dl marian este cel mai mare geniu de pe fata pamintului...! REST MY CASE...! Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 12, 2012 Partajează Postat Iulie 12, 2012 Pai normal ca e util sfatul,se iau toti parametrii aia,se deschide pagina de la farnell,se introduc acolo conditiile...si ghici ce: apar potentialii candidati pt inlocuire. Magie,nu alta :nebunrau:Farnell nu are insa si capacitatea GS.Deci,fara ea,rezulta 200 si ceva de modele,cu preturi incepand de la 2 ron.Dupa cum se stie,odata cu cresterea curentului de drena,creste si capacitatea GS. Deci se poate lua Idmax = 5A si rezulta doar 42 de candidati...Se limiteaza si tensiunea maxima la 600V si rezulta doar 28 de candidati...Avand in vedere ca unii costa >15 ron,acestia se vor exclude!Mai departe,se verifica capacitatea GS in datasheetGreu,greu de tot. 5 minute...dar evident ca eu a trebuit sa fac acest experiment,ca altii nu vor sa creadaEvident,in lipsa de alte detalii,cum ar fi poza tranzistorului original Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum