steffy89 Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 La ce tensiune se alimenteaza un neon de la display-ul laptopului? Link spre comentariu
worker Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 tubul se amorseaza la o tensune de ordinul sutelor de volti.alimentarea poate fi spre exemplu 12 V dar intre neon si 12 volti mai este un modul electronic (invertor).pentru a putea afla mai multe detalii trebuie sa furnizezi mai multe date despre problema ta. Link spre comentariu
stefan94stefan Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 tubul se amorseaza la o tensune de ordinul sutelor de volti.alimentarea poate fi spre exemplu 12 V dar intre neon si 12 volti mai este un modul electronic (invertor).pentru a putea afla mai multe detalii trebuie sa furnizezi mai multe date despre problema ta.treaba asta vreau si eu sa o fac am si un invertor cu 7 pini dar nu stiu semnificatia pinilor de la invertor....? Link spre comentariu
steffy89 Postat Iulie 11, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2012 Problema mea ar fi aceasta: am dezmembrat mai multe display-uri de laptop pentru a recupera acele neoane pentru a alimenta extern...sa le folosesc la altceva.Am si invertoarele de la fiecare.Deci ce ar trebui sa fac este sa aplic o tensiune de 12 V pe intrarea invertorului? Link spre comentariu
worker Postat Iulie 12, 2012 Partajează Postat Iulie 12, 2012 pentru a folosi acele invertoare ai nevoie pe langa alimentarea de 12V si de ceva semnale (tensiuni) de comanda.este posibil ca pe net sa gasesti date despre acele invertoare sau schemele bloc ale laptopurilor din care au fost recuperate. Link spre comentariu
leoncris Postat Iulie 12, 2012 Partajează Postat Iulie 12, 2012 Nu toate invertoarele se alimenteaza cu 12V.In plus , mai ai nevoie si de 3-5V , comanda.Daca sti provenienta , apeleaza la schema laptopului si te lamuresti.Daca nu , aplica codul invertorului pe gogu si ... aflii.Tensiuni de amorsare , undeva la 1600V ,iar de lucru 600-650V. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 12, 2012 Partajează Postat Iulie 12, 2012 S-ar putea să te ajute la identificarea semnalelor: http://www.microsemi.com/en/sites/defau ... s/1401.pdf Link spre comentariu
steffy89 Postat Iulie 12, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2012 Pai daca mai am nevoie si de tensiuni de 3..5 V as putea sa folosesc o sursa veche de PC pentru asta banuiesc...dar va trebui sa studiez mai bine invertoarele si sa colectez mai multe date despre ele.Care ar fi cel mai rau lucru ce se poate intampla?Daca nu le dau de cap invertoarelor,merge sa folosesc un transformator de neon? Link spre comentariu
leoncris Postat Iulie 12, 2012 Partajează Postat Iulie 12, 2012 Gasesti invertoare gata facute la 7-8 lei. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iulie 12, 2012 Partajează Postat Iulie 12, 2012 Invertoarele de laptop sant comandate PWM si cu semnale On/Off ,tensiunea de sistem e 5V.Foloseste invertoare de scaner . Alea au doua fire :unul negru si unul rosu .Tensiunea de alimentare e 12V sau 24 ,incepi cu 9V si o cresti progresiv pana tubul lumineaza corespunzator. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum