kiras Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 Va salut cu stima!Am o combina Aiwa NSX-S212/2x25W,6ohm si am legat patru boxe,doua sunt de cate 10W/4ohm si doua cate 20W/6ohm..problema e ca daca le leg in paralel se aud super bine dar se incalzeste foarte tare radiatorul,si se stinge combina asta cam dupa doua-trei ore..daca le leg in serie nu se mai incalzeste nimic dar dispare claritatea si puterea!!ce as putea face ca sa le pot folosi pe toate patru? se poate aduga ceva ca sa ajunga la impedanta optima pentru aceasta combina? Va multumesc anticipat!! Link spre comentariu
mircea888 Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 Foloseste doar boxele cu impedanta de 6ohmi. Daca le legi in paralel suprasoliciti etajul final, daca le legi in serie probabil ai interferente datorate filtrelor din boxe.Alta solutie ar fi sa le vinzi pe toate si sa-ti iei niste boxe mai bune pe 6 sau 8 ohmi. Link spre comentariu
kiras Postat Iulie 11, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2012 Multumesc Mircea Calin pentru raspuns! am desfacut boxele si am scos filtrele..acum se aud bine legate in serie! dar totusi o sa incerc sa le vand si sa-mi iau altele mai puternice si pe 6ohm! Multumesc! Link spre comentariu
mircea888 Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 Ti-am dat alte solutii, sa scoti filtrele nu este o solutie, nu ti-am zis sa faci asta. O sa arzi difuzoarele de inalte de pe boxe daca scoti filtrele (presupun ca au macar inalte, daca nu si medii). Iti dai seama ca nu sunt degeaba filtrele alea, ar fi bine sa le pui la loc pana nu le strici. Link spre comentariu
kiras Postat Iulie 11, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2012 Filtrele sunt compuse din doi condensatori bipolari de 50V 10uf respectiv 4uf...cele doua,Jvc au dome tweetere si celelalte care nu stiu ce firma sunt au si medii dar nu functioneaza,tweeterele da..daca bag filtrele inapoi nu o sa se mai auda bine legate in serie,decat in paralel! Link spre comentariu
mircea888 Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 Nu conteaza ce tweetere ai, fara filtre o sa le distrugi deoarece ai sa bagi in semnale de frecventa mult prea joasa.Pune filtrele inapoi si mai citeste pe aici despre rolul lor.Foloseste doar perechea de boxe de 6ohmi, nu vad de ce ai nevoie de o gramada de boxe care sa sune prost. Link spre comentariu
zal Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 Presupun că următorul subiect deschis va fi ''Ajutooor! Combină defectă.''. :rade:Nu mai faceţi experienţe dacă nu vă pricepeţi, pagubele vor fi mai mari. Link spre comentariu
kiras Postat Iulie 11, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2012 Pe cele de 6ohm le-am folosit pana acum,dar chestia nasoala e ca le solicita mult!! si de asta am mai legat doua..eu ascult cam la 80 la suta din volum..tweeterele se aud la fel si fara filtre! sanatate! Link spre comentariu
kiras Postat Iulie 11, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2012 sper ca nu va fi asa!! omul din greseli invata! important e sa nu mai faci inca o data aceeasi greseala!! Link spre comentariu
alex tm Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 100% fara filtre o sa iasa fum pana la urma din inalte...poate ai vreun condensator pe inalte de nu a iesit inca fum.Nu risca sa folosesti fara filtru mai ales inaltele. Eu am patit-o si de aceea iti spun nu prea ai cum sa duci combina la 80% din volum si sa ai tweetrele fara filtru sau macar un condensator. La mine au fumegat la prima strigare.E adevarat asta a fost acuma vreo 7-8 ani, but shit happens everyday. Link spre comentariu
kiras Postat Iulie 11, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2012 tweeterele sunt dome,din ale rotunde de masina au ceva integrat in ele de nu se ard fara filtru..le-am bagat si la putere de pana la 100W si nu s-au ars!! thanks!! Link spre comentariu
alex tm Postat Iulie 12, 2012 Partajează Postat Iulie 12, 2012 Pai au un condensator de 4,7 uf, sau cel putin eu am desfacut cateva si au condensator de 4,7 uf la 50 v sau mai mult. Ai grija si cu alea ca sunt tare firave. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum