Vizitator sorano20 Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 Am un motor electric, dupa prima impresie este asincron cu rotor in colivie, 6w, 0.17A, 1200 U/min, BC=1.0mF/400v, model EMK 4045/4-13ab. Problema este ca nu gasesc nimic despre modelul asta de motor si nu stiu sigur cum se alimenteaza avand in vedere ca are 3 fire ( verde, galben,rosu) pentru alimentarea statorica. Ma ajuta cineva ? Link spre comentariu
H Robert Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 Pune o poza cu el si la placuta cu parametri. Link spre comentariu
puriu Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 Asemenea motoare, probabil de pickup, au doua bobine inseriate. Pentru alimentare la 220 V se identifica cu ohmmetrul borna comuna a bobinelor, se leaga condensatorul in paralel cu una dintre ele si se alimenteaza pe la capetele bobinelor. Pentru schimbarea sensului de rotatie se muta condensatorul paralel pe cealalta bobina. Link spre comentariu
Vizitator sorano20 Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 Asemenea motoare, probabil de pickup, au doua bobine inseriate. Pentru alimentare la 220 V se identifica cu ohmmetrul borna comuna a bobinelor, se leaga condensatorul in paralel cu una dintre ele si se alimenteaza pe la capetele bobinelor. Pentru schimbarea sensului de rotatie se muta condensatorul paralel pe cealalta bobina.Nu stiu daca este de la pickup dar cred ca ai dreptate. O sa verific. Link spre comentariu
Vizitator sorano20 Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 Asemenea motoare, probabil de pickup, au doua bobine inseriate. Pentru alimentare la 220 V se identifica cu ohmmetrul borna comuna a bobinelor, se leaga condensatorul in paralel cu una dintre ele si se alimenteaza pe la capetele bobinelor. Pentru schimbarea sensului de rotatie se muta condensatorul paralel pe cealalta bobina.Nu stiu daca este de la pickup dar cred ca ai dreptate. O sa verific.[/quo Link spre comentariu
H Robert Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 http://www.emil.matei.ro/img/mms0.png Ai nevoie de un cond de 1uF 400V si se alimenteaza la 230V Link spre comentariu
Vizitator sorano20 Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 Intre firu rosu si verde am valoarea 0.0 pe ohmetru iar intre rosu si galben respectiv verde si galben am o valoare egala, inseamna ca firul galben este comun cu cele 2 bobine dar totusi nu inteleg ceva. Daca are 2 bobine inseamna ca are o pereche de poli iar dupa formula nu are cum sa aibe 1200 rot/min ca valoare nominala sau 1200 U/min ar insemna altceva ? U/min cred ca vine din germana "Umdrehungen per Minute" nu? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iulie 12, 2012 Partajează Postat Iulie 12, 2012 @puriuUnde ai vazut pick-up DDR cu doua sensuri?Vezi sch EmilMatei (@EM2006) si pune un condensator (de motoare) de un 1uF/400V . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum