Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator acumulatori AA lanterna

Vizitator SchutzSS

Postări Recomandate

Vizitator SchutzSS

Buna dimineata!Imi cer scuze daca deschid topic nou degeaba, dar nu am gasit in cuprins tema. Problema este urmatoarea. Am primit de la o cunostinta o lanterna pentru verificat (nu mai functioneaza). Lanterna este dotata cu bec incandescent, iar carcasa se poate desface in doua parti, partea cu acumulatorii putand fi alimentata la priza, pentru reincarcare. Am desfacut partea de carcasa cu acumulatorii si am dat peste incarcator (vezi schema atasata). Acumulatorii sunt morti (2 x 1,2V AA 600mAh Ni-Cd), insa nelamurirea mea este urmatoarea. Schema atasata este buna? (ea fiind reprodusa dupa placa imprimata a incarcatorului). Intreb, deoarece am gasit pe net o schema de acelasi gen, insa cu deosebirea ca rezistorul se afla pe aceeasi ramura cu condensatorul si in paralel cu acesta. Am masurat tensiunea la iesirea din puntea redresoare (+ si -) si imi da undeva la 200 Vcc. Am verificat diodele cu multimetrul digital. Pe functia dioda obtin pe un sens cca. 550, iar pe celalalt 1. Am verificat rezistorul pe functia ohm-metru, la domeniul 2000k si am obtinut 225. Am verificat condensatorul pe aceeasi functie si domeniu ca si rezistorul: valoarea pleaca de la 0, atinge zeci, sute, o mie si ceva, apoi 1.Din ce am citit pe diverse forum-uri, rezulta ca aceste componente ar fi functionale. Daca sunt, de ce este tensiunea asa mare la iesire in curent continuu (este normala)? Mai mentionez ca cei doi acumulatori erau montati in serie, intre cele doua iesiri din puntea redresoare. Daca subiectul este stupid, iertare, caci sunt incepator.

post-68421-139829461278_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Relav

1

• puriu

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Tensiunea este asa mare pt ca ai deconectat acumulatorii . Cu acumulatorii (buni) conectati nu vei masura mai mult de 2,8V (cind acestia sunt incarcati). Daca acumulatorii sunt slabi (de aruncat) atunci s-ar putea sa masori si tensiuni mai mari(peste 3 V).

Link spre comentariu
Vizitator SchutzSS

Tensiunea este asa mare pt ca ai deconectat acumulatorii . Cu acumulatorii (buni) conectati nu vei masura mai mult de 2,8V (cind acestia sunt incarcati). Daca acumulatorii sunt slabi (de aruncat) atunci s-ar putea sa masori si tensiuni mai mari(peste 3 V).

Multumesc pentru raspuns. Deci, nefiind acumulatorii conectati in schema, se poate ajunge la 200 Vcc intre iesirile + si - din puntea redresoare? Pentru ca asta am obtinut la masuratoare, desi ma asteptam la catva volti (putin peste suma tensiunilor celor 2 acumulatori).
Link spre comentariu

Redresorul are limitare de curent prin condensator, circa 40 mA. Poate incarca un acumulator de orice tensiune (1 - 100V). Pentru curent mai mare trebuie marita valoarea condensatorului.

Link spre comentariu
Vizitator SchutzSS

Redresorul are limitare de curent prin condensator, circa 40 mA. Poate incarca un acumulator de orice tensiune (1 - 100V). Pentru curent mai mare trebuie marita valoarea condensatorului.

Acum am inteles. Multumesc mult pentru explicatii.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări