Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

generator de impuls

Vizitator adibu

Postări Recomandate

Vizitator adibu

Buna,As avea nevoie de schema electrica a unui stimulator cardiac(pacemaker) daca se poate sau a unui generator de impulsuri care sa emita un impuls cam 1 data pe sec aprox. Am nevoie de aceasta schema pt proiectul de licenta a carui tiltu este ''Stimulatoare cardiace''.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

2

• pinky

2

Top autori în acest subiect

Generator de impuls poti face simplu ori cu un 555 ori cu un 4011 ca si in schema de ELF.Problema este etajul de iesire.Si pentruca este vorba de ceva ,,sensibil,, parerea mea este ca ar trebui realizat un generator neaparat cu quartz pentru stabilitatea frecventei de lucru.

Link spre comentariu

Trebuie sa fiu rau si sa te intreb cat ai citit despre stimulatoare cardiace ?Eu nu am citit nimic dar ma gandesc ca nu poti sa aplici pur si simplu o tensiune pulsatorie cu o forma de unda cum se nimereste si la o frecventa aproximativa a unui ceas mai mult sau mai putin precis. Inima are 3 centri nervosi care o comanda. Cand se defecteaza unul intra al doilea in functiune iar cand se defecteaza si al doilea, intra al treilea in functiune. Anomaliile de functionare pot fi date si de transmiterea impulsului nervos astfel ca impulsul nervos poate exista dar nu este transmis. In cazul acesta stimulatorul cardiac simte impulsul si il amplifica suficient cat sa declanseze o contractie cardiaca. Impulsul transmis are o anumita forma de unda bine stabilita. Altfel s-ar putea face defibrilari si cu tensiune de la priza, asa cum am vazut intr-un film cu Mr. Bean. Trebuie sa privesti stimulatorul cardiac ca fiind un mic computer, nicidecum ca un generator astabil facut cu 2 tranzistori si inca ceva piese.

Link spre comentariu

Foarte interesanta lucrare. Daca mai puneau la liber si programul pentru PIC era prea frumos. Dar totusi uite ca se poate si cu piese de uz ˝casnic˝.Foarte tare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări