Vizitator darkangelbv Postat Mai 26, 2006 Partajează Postat Mai 26, 2006 in cazul in care te mai intereseaza constructia bobinei: "inductanta se va realiza pe o carcasa din material plastic avand diametrul de 16 mm si va consta in bobinarea spira langa spira a unui numar de 10 spire, folosind sarma de CuEm cu diametrul de 1mm" Cuvintele autorului :finga: Link spre comentariu
Vizitator Bogzy Postat Mai 27, 2006 Partajează Postat Mai 27, 2006 merci mult...mai am de lipit vreo 5 piese pe care trebuie sa le cumpar k nu le am si e gat Link spre comentariu
fum3z Postat Mai 27, 2006 Partajează Postat Mai 27, 2006 http://www.ptt.yu/korisnici/s/r/srmarkovic/poweramp.htm Am facut amplificatorul ala de doua ori cu cablajul care e dat acolo si toate piesele noi ...exact cum scrie autorul da nu a functionat nici unul. :finga: Si totusi am facut cateva amplificatoare...la viata mea :smt003 Am avut dificultati cu r10,r11,r14,r15...in plus r4,r5,r7 si r6...Vreau o schema de la voi (daca se poate) cu toate valorile la rezistentele alea,calculate, sa functioneze etajul bine. MS Link spre comentariu
Vizitator darkangelbv Postat Mai 27, 2006 Partajează Postat Mai 27, 2006 Eu am facut amplificatorul ala de 100W din carte in varianta 5.1 si functioneaza ireprosabil... E facut ca la carte (adik cum scrie in carte pas cu pas reglaje, etc..)Probabil ai pus ceva gresit vreun tranzistor ceva pe acolo :finga: :finga: Link spre comentariu
fum3z Postat Mai 27, 2006 Partajează Postat Mai 27, 2006 Cred ca mai intai trebuia sa verifici linkul care l-am postat :finga: Nu e vorba de amplifu de 100W ci de ala de 400Wcica :weedman: Link spre comentariu
Vizitator darkangelbv Postat Mai 27, 2006 Partajează Postat Mai 27, 2006 Am observet mai tarziu :finga: :supz: :finga: e cam ciudat amplificatorul ala ... fa si tu ceva testat si de altii nu te aventura pe taramuri necunoscute.... mai ales sa faci mai multe dupa ce ai vazut ca nu functioneaza... Link spre comentariu
one Postat Mai 27, 2006 Partajează Postat Mai 27, 2006 Eu am facut ceva f. asemanator cu acel amplif. de 400W si amers bine.Diferente erau la etajul de intrare, in sensul ca emitoarele tranzistoarelor nu se legau la una din ramurile alimentarii, ci intr-un divizor de tensiune, iar partea cu finalii era facuta cu o singura pereche, nu cu 2 in paralel.Diferente nesemnificative as spune.Deci amplificatorul de acolo e perfect functional.La constructia unui amplificator trebuie respectate cateva reguli simple, atfel si cea mai tare schema nu va functiona.In ce sens ai avut probleme cu rezistentele? Acele rezistente sunt poate cele mai putin generatoare de probleme. Ce tranzistoare ai folosit? Ai certitudinea ca rezistau la tensiune, ca nu erau contrafacute? Altfel, trebuie modificata putin schema. r10,r11,r14,r15 sunt sub 100Ω si au rolul de a echilibra functionarea tranzistoarelor la care sunt conectate.4,r5,r7 si r6 formeaza un divizor de tensiune, care aplica la intrare o tensiune de ordinul zecilor de milivolti. Se regleaza astfel tensiunea continua la iesirea amplificatorului. Acest reglaj, dupa parerea mea, poate fi eliminat cu totul, legand R2 direct la masa. Link spre comentariu
fum3z Postat Mai 28, 2006 Partajează Postat Mai 28, 2006 Toate piesele erau noi...Cum ce tranzistori am folosit?Tranzistori de care scrie acolo in schema...care sunt f buni pt ca ii folosesc si astazi in alt amplificatir care are nevoie de tensiune de alimentare si mai mare pt functionare.Deci am lamurit treaba cu tranzistorii.Regulile de care zici tu le-am respectat stai linistit...am lamurut-o si pe asta...Tu zici ca ai facut un amplif asemanator cu ala numai ca avea diferente in etajul de intrare...pai bine eu tocmai acolo am avut probleme.Deci daca nu l-ai construit sa vezi ca functioneaza nu poti sa zici nimic.Am folosit rezistente in gama zecilor de ohmi pana la 100ohmi asa cum zici tu si degeaba.La un moment dat a functionat dar cu multe distorsiuni...In fine poate nu ma pricep eu sa le construiesc.Mai ziceti...poate il fac sa mearga ca doar am cablajele la amplificator Link spre comentariu
junior Postat Iunie 4, 2006 Partajează Postat Iunie 4, 2006 A incercat cineva pe schema asta http://www.elmatrd.ro/1x100W.html sa inlocuiasca finalii 2n3055 cu altii mai rapizi .Ma intereseaza daca finalii mai rapizi ofera o calitate mai mare a sunetului (palpabila si evidenta , nu pe osciloscop ) decat 2n3055 . Este posibila modificarea schemei a.i finalii sa fie inlocuiti cu MOSFET-uri ? Daca da atunci cum ? Link spre comentariu
one Postat Iunie 4, 2006 Partajează Postat Iunie 4, 2006 In schema de la Elmatrade nu se foloseau 2N3055, din cate stiu eu.Ar suna prea prost si nu prea ar rezista la tensiune. Link spre comentariu
junior Postat Iunie 5, 2006 Partajează Postat Iunie 5, 2006 Am facut schema aia si am alimentat-o la +-42V cu 2n3055ca finali .Merge bine mersi de 3ani si nu a crapat nimic pana acum 1 an .Atunci am avut un difuzor cu probleme la bobina (facea scurt ) si dupa ce am reusit sa pusc 3 bucati de 2N3055-uri am pus si o protectie la amplificator .De la instalarea protectiei nu am mai avut probleme cu amplificatorul ba chiar am incercat sa fac niste scurcircuite pe iesire sa vad daca tine , si a tinut fara probleme ( amplificatorul debita cam 80W , momnt in care am scurtcircuitat iesirea ) . Mie mi se pare ca se aude destul e bine cu acesti finali , asta pentru ca nu am incercat altii mai rapizi . Zici ca s-ar auzi prost .Hmmm... Te rog , da mai mute detalii .Ai incercat sa schimbi finalii cu altii si nu ti-a placut rezultatul ? Link spre comentariu
junior Postat Iunie 5, 2006 Partajează Postat Iunie 5, 2006 Am uitat sa spun ca eu fol. amplificatorul la un maxim de 100W/4ohmi. Link spre comentariu
Vizitator ATB Postat Iunie 14, 2006 Partajează Postat Iunie 14, 2006 la schema de 100W de aici http://www.niqro.as.ro/aaf_clasic.htm daca mai pun inca o pereche de finali (2n3055), atunci amplifu va avea o putere de ~200W pe 4ohmi? Link spre comentariu
George(sb) Postat Iunie 14, 2006 Partajează Postat Iunie 14, 2006 in principiu trebuie sa-i cresti si tensiunea de alimentare, vezi si tu daca rezista piesele, daca nu cauta echivalente Link spre comentariu
Vizitator ATB Postat Iunie 14, 2006 Partajează Postat Iunie 14, 2006 fara sa cresc tensiunea (pt ca se ard finali) ci doar injumatatesc impedanta de iesire Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum