Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 2n3055

Vizitator Bogzy

Postări Recomandate

Vizitator darkangelbv

interesanta chestie cu 2N-ul ala :))))Bozgy sper ca astea merg le-am facut upload aiciDaca m,ai ai intrebari te rog sa zici tot:)))) :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 62
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• one

9

• junior

5

• fum3z

3

• kappy

3

Top autori în acest subiect

Vizitator Bogzy

Aaa dar schemele le vedeam ... ceea ce nu pot sa vad este detaliile despre amplificator pag.172+173, pag.174+175 si de aceea am intrebat despre bobina . Mai am o nelamurire in schema de 100W de ce sunt cele 2 rezistente de 180k in serie ... adik de ce sunt 2 ? :rolleyes:

Link spre comentariu

Probabil pt ca asa i-a venit autorului :))Trebuie sa caut cartea si-ti scriu aici ce trebuie sa faci

Sau poate pt ca rezistente de 360k nu se gasesc asa de usor si valorile imediat apropiate (320k si 390k) nu-l multumeau pe autor :yawinkle: .
Link spre comentariu

Uite aici un "izvor" de scheme: www.electronics-lab.com/projects/audio.. de unde am selectat, la intimplare: www.electronics-lab.com/projects/audio/017. Sau "celebrul" TDA2030 in configuratie driver + punte = 200W: www.electronics-lab.com/projects/audio/013..Anyway, forumul pe care tocmai navighezi este plin de astfel de scheme. All u need is.. search!

Apropo de "TDA 2030 in configuratie driver + punte = 200W...mi-ai putea spune ce performantze atinge??...m-ar tenta ideea tinand cont ca e f usor de construit...si piesele pe care le-am recunoscut sunt relativ ieftine...
Link spre comentariu

Nu ai prea mare economie. La un amplificator mai scumpe sunt:Sursa (traf, condensatori), finalii, radiatoarele.Asa ca degeaba faci economie sau simplificari la partea de preamplificare si etajul prefinal.

Link spre comentariu

Nu ai prea mare economie. La un amplificator mai scumpe sunt:Sursa (traf, condensatori), finalii, radiatoarele.Asa ca degeaba faci economie sau simplificari la partea de preamplificare si etajul prefinal.

sursa si radiatoare am...eu sunt curios de performantzele amplif-ului...si apropo de economie..cu tot respectul...incearca sa faci amplif-ul de 200W cu TDA2030 si apoi cu un STK..cred ca o sa vezi destul de clar care-i dif de pretz :yawinkle:
Link spre comentariu

..cu tot respectul..incearca sa faci amplif-ul de 200W cu TDA2030 si apoi cu un STK..cred ca o sa vezi destul de clar care-i dif de pretz :yawinkle:

"cu tot respectul" nu vorbesti de acelasi amplificator.Hai sa reformulez:Nu faci mare economie daca iti faci un amplif cu TDA2030 si tranzistoare finale, decat daca ai face un amplificator clasic, CU ACEIASI FINALI.
Link spre comentariu

"cu tot respectul" nu vorbesti de acelasi amplificator.Hai sa reformulez:Nu faci mare economie daca iti faci un amplif cu TDA2030 si tranzistoare finale, decat daca ai face un amplificator clasic, CU ACEIASI FINALI.daca te rog fain...imi postezi si mie o schema de amplif de 200 W cu acei finali..vreau sa compar numarul de piese de pe cel cu TDA cu cel de pe amplif-ul clasic..sa-mi fac o idee despre care se renteaza ..vb de pretz-grad de dificultate-performantze....si la amplif-ul asta cu tda de 200W ma intereseaza performantzele..

Link spre comentariu
Vizitator darkangelbv

Daca folosesti ca driver TDA2030 vei fi limitat la 44V tensiunea de alimentare deci putere nu cred ca vei avea atata.daca pui in configuratie "punte" poate vei avea cam 100W/8OhmDar cred ca e prea mult pt batranul 3055 :)) (doar daca nu folosesti mai multi in paralel ca MOS-FET-urile) :finga:

Link spre comentariu

Viteza scazuta de raspuns a TDA2030 nu poate aduce performante deosebite. De asemenea, calitatea sunetului unui amplificator depinde mult de finali.

Iata 2 scheme "clasice" de amplificatoare.

La M250 poti inlocui tranzistoarele cu alte tipuri, iar finalii montezi doar 2 in paralel, astfel vei avea tot 4 finali, cati vei folosi in schema cu TDA2030. De asemenea, reduci tensiunea de alimentare.

A doua schema este la

http://www.ptt.yu/korisnici/s/r/srmarkovic/poweramp.htm

de asemenea, vei inlocui in schema finalii cu ai tai, vei inlocui si celelalte tranzistoare cu altele mai ieftine, vei reduce corespunzator tensiunea de alimentare si vei recalcula rezistentele pentru noua tensiune.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări