Vizitator darkangelbv Postat Mai 13, 2006 Partajează Postat Mai 13, 2006 Acele amplifuri din "electronica peste tot functioneaza sigur pt ca le-am realizat si eu si multi altii.. este cea mai buna solutie.... protectii la sc etc... ca radiator vei folosi unul de cel putin 20 cm patrati parca....(offtopic) niq_ro.. si eu care credeam ca doar cartea mea are pagini galbene )))) Link spre comentariu
Vizitator Bogzy Postat Mai 13, 2006 Partajează Postat Mai 13, 2006 Multumesc frumos de indicatii am sa ma apuc de construit Link spre comentariu
Vizitator darkangelbv Postat Mai 13, 2006 Partajează Postat Mai 13, 2006 Ok bafta la constructie.. sa ne arati si noua rezultatul final.... Link spre comentariu
Vizitator Bogzy Postat Mai 13, 2006 Partajează Postat Mai 13, 2006 As mai avea o intrebare: ce tranzistori trebuie sa faolosesc in ultima schema ?? Link spre comentariu
FIXVID Postat Mai 13, 2006 Partajează Postat Mai 13, 2006 mii teama ca tranzistoarele 2n3055 din ziua de azi vor face cativa constructori necajiti la +-45Vcc :rolleyes: Link spre comentariu
Vizitator darkangelbv Postat Mai 13, 2006 Partajează Postat Mai 13, 2006 Ambele amplificatoare din "electronicapeste tot" folosesc ca finali acei 2N3055 Link spre comentariu
Vizitator Bogzy Postat Mai 14, 2006 Partajează Postat Mai 14, 2006 Am vreo 6 tranzistori 2n3055 nefolositi si au multi ani... sper sa nu faca probleme. Problema e ca in ultima schema http://one.lx.ro/audio/amplificatoare/a ... plif75.php din cate vad eu nu sunt trecutzi 2n3055 in lista . Se pot folosi 2n3055 ca tranzistori finali sau trebuie modificata schema ?? Si in loc de Q12-BD649 si Q13-BD650 pot sa folosesc bd901/902 ?? Link spre comentariu
Vizitator darkangelbv Postat Mai 14, 2006 Partajează Postat Mai 14, 2006 In schema aceea nu se pot folosi 2N3055 ca finali din simplul motiv ca foloseste finali in contratip (parca asa se numeau) adica un8ul PNP si altul NPN bine imperecheati deci nu va merge cu 2n3055... totusi de ce nu-ti place schemele alea din "electonica peste tot"?? sunt foarte bune.. pt a vedea daca poti folosi alti tranzistori descharca datasheeturile acestora de pe http://www.datasheetarchive.com si compara datele tehnice ale acestora... Link spre comentariu
junior Postat Mai 14, 2006 Partajează Postat Mai 14, 2006 Am upluadat schema anterioara si pe tinypic.com http://i1.tinypic.com/znmx3q.gif Link spre comentariu
Vizitator Bogzy Postat Mai 14, 2006 Partajează Postat Mai 14, 2006 Multumesc pentru indicatii pana la urma cred k am sa ma apuc de a 2 a schema din "electonica peste tot" Link spre comentariu
Vizitator darkangelbv Postat Mai 14, 2006 Partajează Postat Mai 14, 2006 asta ar fi cea mai buna solutie pt ca am realizat-o si eu pe langa alti multi amatori sau profesionisti bafta la lucru Link spre comentariu
Vizitator Bogzy Postat Mai 14, 2006 Partajează Postat Mai 14, 2006 Bobina L1 cum trebuie facuta...nu mi se dechide pagina. Pana atunci am sa ma apuc sa fac schema in eagle ... sau o are cineva si nu ma mai "chinui" Link spre comentariu
Vizitator darkangelbv Postat Mai 14, 2006 Partajează Postat Mai 14, 2006 Bobina L1 se realizeaza pe o carcasa sau in aer.. maine vin si detaliile daca nu deschizipagina pana atunci.. incearca cu internet explorer-ul Link spre comentariu
Vizitator Bogzy Postat Mai 15, 2006 Partajează Postat Mai 15, 2006 Nu mi se deschide :smt005 Te rog sa ma ajuti :yawinkle: Link spre comentariu
Nemesis Postat Mai 15, 2006 Partajează Postat Mai 15, 2006 mii teama ca tranzistoarele 2n3055 din ziua de azi vor face cativa constructori necajiti la +-45Vcc :rolleyes:Poate esti mai fricos din fire :smt003 . Glumeam . Este si marfa proasta nu zic . Insa.....am facut acum vreun an , un amp care avea finali complementari , alimentat de la +/- 45 v . Cum nu aveam atunci tranzistorul final npn care trebuia am pus ....2n3055 si a rezistat fara probleme . Schema a debitat multe ore pe sarcina de 4 ohmi (cu un final 2n2055) si n-a avut nimic . Ca sa nu spuneti ca poate am nimerit un lot mai bun de tranzistoare , va spun ca pe acel 2n3055 , cand sa-l strang pe radiator , i-a sarit imediat capacul astfel incat se vedea patratelul acela de siliciu :rolleyes: . Nici pana atunci si nici de atunci nu am mai patit sa vad cum sare capacul la o capsula TO-3 la strangere pe radiator. P.S. Radiatorul era cel de la conex de 300/150/32 deci capacul nu a sarit pt ca tranzistorul nu a fost strans pe o suprafata plana. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum