tomitasima Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 Buna ziua, Am si eu o rugaminte, poate ma ajuta careva. Am un alimentator, NETGEAR AC ADAPTER, Model: VAN90C-480B, P/N : 332-10020-01care scoate 48 V c.c./1,45A si la care nu stiu valoarea a doua rezistente R65 si R67. Ma poate ajuta careva cu o schema la acest model de alimentator? Multumesc anticipat. Cu stima, Tomita Sima. Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 Rezistenţele respective sunt afumate şi nu le puteţi citi? Link spre comentariu
tomitasima Postat Iulie 10, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2012 Rezistentele nu pot fi citite, au fost arse. Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 după numerotarea rezistenţelor presupun că e o sursă în comutaţie. Aţi putea fotografia sursa şi să ne spuneţi cu ce e echipata? Tranzistor mosfet, circuit integrat etc. nu cred că se găseşte schema pe internet, poate ghicim. Link spre comentariu
Relav Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 Scoate-le de pe cablaj, razuieste vopseaua de pe ele si vezi daca nu gasesti locul unde s-a intrerupt. Apoi masoara rezistenta de la fiecare pin pina la locul de intrerupere si fa suma lor. Asa ai putea afla aproximativ valoarea lor. Bineinteles numai daca nu sunt distruse total cele 2 rezistente si nu poti face ceea ce am descris eu. Link spre comentariu
tomitasima Postat Iulie 10, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2012 Aceasta sursa are doua integrate smd, un L6561 care comanda tranzistorul Q12 (2SK3569) cu R67=? in sursa si TEA1552T care comanda tranzistorul Q1 (?) cu R65=? in sursa (emiter). Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 Era mai ok dacă puneai o fotografie. Din ce ai scris tu, R67 face parte din parea montajul care comanda un tranzistor cu ajutorul circuitului integrat L6561(care este de fapt un integrat PFC), a se uita 6 a datasheetului lui L6561 http://www.st.com/internet/com/TECHNICAL_RESOURCES/TECHNICAL_LITERATURE/DATASHEET/CD00001174.pdf sunt nişte aplicaţii vezi acolo valoarea exactă a acelei rezisenţe din sursa mosfet-ului. TEA1552T (http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/85802/PHILIPS/TEA1552T.html) este un controller smps. Uităte şi aici la aplicaţii si vezi valoarea rezistenţei(cred că trebuie calculată, nu am citit tot documentul). Link spre comentariu
tomitasima Postat Iulie 10, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2012 Multumesc Mihai,Nu stiu cat de "baiat rau" esti dar intentiile tale chiar sunt bune. Multumesc pentru ajutor.Cu respect,Tomita Sima. Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 Cu plăcere.Uită-te acolo, şi dacă ai vre-o nedumerire, postezi şi vedem ce şi cum se poate rezolva. Link spre comentariu
tomitasima Postat Septembrie 10, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2012 Nu am reparat sursa pana acum, insa acum trebuie sa o fac. Multumesc Mihai Vlad, insa sa stii ca la primul link am gasit informatii legate de integratul L6561 si am zis ca o sa pun o rezistenta de 0,39 - 0,41 ohmi/2w in emitorul tranzistorului comandat de acest integrat.Pentru circuitul TEA1552T nu stiu ce valoare trebuie sa pun in emitorul tranzistorului comandat. Ma poti ajuta cumva in acest sens?!Atasat iti postez si 2 fotografii ale acestui alimentator in comutatie.Multumesc anticipat.Cu stima,Tomita S. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum