crisprodigy Postat Iulie 9, 2012 Partajează Postat Iulie 9, 2012 Intetionez sa alimentez un Sony DSC-H5 cu un acumulator tip 18650 (3.7v, 3000maH) dupa consumarea celor 2 acumulatori tip AA (R6) de 1.5v, 2700maH, cu ajutorul unui adaptor DIY asemanator celui denumit AC-LS5K, ce este destinat folosirii in acelasi scop cu un alimentator DK-2AA (In 110-240v), 4.2v, dar de 1500maH. Datorita amperajului destul de ridicat al acumulatorului 18650 (3000maH, in comparatie cu cei 1500maH al alimentatorului "oficial"), am nevoie de vreun limitator/regulator/montaj/etc ? Mentionez ca pe spatele aparatului foto, pe eticheta, se mentioneaza tensiunea de alimentare de 2.4vcc. Link spre comentariu
crisprodigy Postat Iulie 10, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2012 Sper sa nu se considere dublu post, dar cred ca voi face legaturile direct. Motivul - din moment ce acel adaptor fabricat de Sony se alimenteaza cu 4.2v, teoretic, partea de alimentare a aparatului suporta aceasta tensiune si amperaj fara probleme. O data, amperajul cu adaptor e de 1500maH, cu bateriile lui e de 2700maH, asa ca una de 3.7v/3000maH nu il deranjeaza (sper). Link spre comentariu
dan cod Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 Curios cum daca pe el scrie 2,4V sa aiba alimentator de 4,2V.Daca intradevar este asa il poti alimenta dar la mufa unde se pune alimentatorul nu ude pui bateriile. Link spre comentariu
crisprodigy Postat Iulie 10, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2012 In cazul asta inseamna ca adaptorul are si ceva electronica in el... Link spre comentariu
crisprodigy Postat Iulie 10, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2012 Alte idei? Sa incerc in mod direct, sau cu o rezistenta ceva? Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 Salut, ca să nu rişti ceva poţi încerca cu un regulator de tensiune realizat cu lm317(pus pe radiator) şi calculezi rezistenţele să ai la ieşire 2.4-2.5v. Asftel ai şi o oarecare limitare de curent la 1-1.5A(dat de lm317). Link spre comentariu
Selena Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 crisprodigy, iti faci griji inutil in privinta amperilor (nu prea la ai cu legea lui Ohm): In momentul cand aplici tensiunea, camera isi ia singura amperajul necesar. Grija ta trebuie sa fie doar sa nu aplici tensiune prea mare. Confuzia pe care o faci este intre cati mA absoarbe camera din sursa (mai mult la filmare, mai mult in secunda de dupa fotografiere - cand este inregistrat fisierul pe card) si cati mAh reprezinta capacitatea de stocare a energiei in acumulatori. De regula, camerele simple, absorb din sursa cam 600 mA in asteptare si 1000...1500mA la filmare si imediat dupa fotografiere (depinde de iluminare, blitz, monitor etc.). Alimentatorul extern trebuie sa asigure tensiunea in V, dar si intensitatea in mA a curentului. Adica nr. de mA scris pe eticheta alimentatorului sa fie ceva mai mult decat consumul maxim al camerei - in caz contrar, alimentatorul nu face fata la cerinta de curent (mA). Dar faptul ca pe eticheta alimentatorului scrie foarte multi mA, nu trebuie sa te ingrijoreze, asta inseamna ca el este capabil de mult mai mult decat ii va solicita camera in cele mai grele situatii... Link spre comentariu
crisprodigy Postat Iulie 11, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2012 Multumesc pentru sfaturi. Voi merge pe varianta legarii unei rezistente de 1 Ohm pentru a cobori tensiunea de la 4.2 la 2.4, voi testa, si voi reveni cu rezultate. Intai trebuie sa imi confectionez adaptorul 2xR6. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 Dl. Selena tocmai v-a explicat că aparatul nu are un consum constant, deci nu e o soluţie obţinerea unei tensiuni de 2,4 V prin simpla înseriere a unei rezistenţe. Construiţi un stabilizator de 3 V (minimum 2 A), la ieşirea căruia înseriaţi (în sens de conducţie, bineînţeles) o diodă cu siliciu capabilă să suporte fără probleme acel curent. Link spre comentariu
crisprodigy Postat Iulie 22, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 22, 2012 Am confectionat un adaptor pana la urma, l-am conectat direct la acel acumulator, si pana acum nu am avut probleme. Deci aparatul consuma mai mult de 4 amperi/3.7v, observ dupa durata de reincarcare a blitz-ului si temperatura acumulatorului (cu cat mai multe flash-uri, cu atat mai multe grade). Deci cine vrea sa faca la fel, poate folosi fara nici o problema modalitatea mea de conectare directa fara nici un fel de dioda, montaj,etc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum