Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Panou solar pentru apa calda

lorik199

Postări Recomandate

CRED CA ESTE CEVA ASEMANATOR CU OGLINZILE DE LA USCATORUL FOTO.Alea pierd luciul peste 5 ani sau chiar mai mult..Dar nu se compara mediul de lucru.. Acolo sunt chimichate deci mediu agresiv.La panou conditii normale.Cred ca este cea mai buna investitie.In cateva luni de folosire omul isi recupereaza banii pe concentrator...

Link spre comentariu

Azi am Profitat de soare si am testat "jucaria" mea...inainte sa ii fac suportul si sa o fixez..

Am pus-o cu fata la soare am astupat teava in partea de jos si am umplut-o cu apa, maximul de temperatura am reusit sa il scot (AZI 05-02-2013) de 137 de grade.. afara fiind 12 grade

ceva poze si un mic filmulet....

Oricum dupa 12 minute de pozitionare am ramas :nebunrau: ..surprins, sa vad ca temperatura urca de la 100 in sus iar de la 113 grade incepe sa arunce apa in sus... :dans:

Posted ImagePosted ImagePosted Image

2Im9s2cY2gs

Link spre comentariu

Surprinzator rezultat, pe mine unul m-ati convins sa adopt aceasta varianta, mult mai ieftina, ce cred ca o sa fie suficienta pt a incalzi cel putin 40l de apa la 70-80 gradeV-ati gandit la montarea unui traker solar?

Link spre comentariu

V-ati gandit la montarea unui traker solar?

Absolut, este finalizat deja, l-am re-testat si astazi, il gasiti ceva pagini mai in spate Poate am timp saptamana asta si termin "proiectul" defapt timp am dar sunt blocat cu bani deocamdata :rade: ... mai trebuie sa iau "mufaraie", pexal, vata minerala etc .. etc..
Link spre comentariu

Ma bucur nespus de mult ca v-am intrumat pe drumul cel bun si mai ales ma bucur ca nu v-ati lasat intimidat de majoritatea scepticilor din acest forum care stiu doar sa critice si sa caute dezavantajele.Nu stiu de ce dar consider succesul Dvs ca o parte a succesului meu (o parte f. mica).mult cucces si astept filmuletul cu montajul electronic.La mine se pare ca nu e prea sensibil..Am observat si pozitionarea pe verticala care e mult mai eficienta si dpdv al circulatiei apei si al eficientei captarii razelor. Unicul lucru ce am observat esta ca teava nu este mobila spre deosebire de sistemul meu.Adica ca teava se invarte cu tot cu oglinda. Nu e nici o diferenta desigur. Doar ca cunt curios cum o sa comectati o teava mobila cu instalatia fixa. Sa imi spuneti ce racord mobil pt apa fierbinte folositi. Lucrul Dvs, va asigur ca dupa ce ati postat filmuletul, va molipsi cu aceasta idee multi cititori si ca raiting se va ridica mult in sus. Ganditi-va ca daca am mai izola teava cu un tub de sticla ca sa evitam pierderile in aer am ridica si mai mult randamentul, contrar afirmatiilor unora ca ce cumperi de la firma e mai eficient. Mult succes! Va multumesc ca ati sustinut ideea mea si sper sa nu va para rau.Produsul DVS are aspect comercial. Daca ii puneti o carcasa de aluminiusi electronica poate concura cu succes cu tuburile solare vidare f scumpe.Va sugerez, daca mai faceti o instalatie se folositi ALUCOBOND. E f. usor, se tae chiar si cu cuterul (mai greu desigur) iar cu pendulara obtineti niste piese pentru ranforsare perfecte ca aspect comercial. Ev nu am postat partea din spate ca am facut-o din topor din alucobond. Nu eram sigur daca va merge bine la focalizare. Insa ca idee o sa postez aici chiar daca o sa ma critice multi de stilul meu de lucru. Verificam doar o idee si eram pioner in domeniu asa ca aduc scuzele de rigoare.

Link spre comentariu

Surprinzator rezultat, pe mine unul m-ati convins sa adopt aceasta varianta, mult mai ieftina, ce cred ca o sa fie suficienta pt a incalzi cel putin 40l de apa la 70-80 gradeV-ati gandit la montarea unui traker solar?

cantitatea de apa depinde de suprafata de deschidere a concentratorului.1metru patrat are puterea de 1 kWt. Ce vrtei tu se va intampla in prima jumatate a zilei..
Link spre comentariu

1. Sau poate ca ar merita in loc de teava de cupru sa montam direct tub vidat?2.Unicul lucru ce am observat esta ca teava nu este mobila spre deosebire de sistemul meu.

1. Nu vad de ce nu s-ar putea, defapt eu de asta am si taiat tabla de la 2000mm la 1750mm in ideea ca pe viitor poate v-oi monta un tub vidat , si am vazut ca cel mai lung are 1800mm...2.si teava la mine va veni tot fixa.. panoul se va roti in jurul tevi... probabil nu ati observt dvs atent... vedeti o poza mai in spate unde se observa ca am prins "bucsele" de capace, ele sunt facute din o teava mai groasa pentru a trece teava de aluminiu (de la un aspersor) prin ele astfel teava ne fiind prinsa de "troc" :rade:
Link spre comentariu

Da, Soarele ne da 1KW pe metru patrat (vara). Atentie, e vorba de acel metru patrat pe o suprafata perpendiculara cu bataia soarelui. Daca Soarele bate sub un anumit unghi se micsoreaza acea suprafata. In cazul tau, suprafata nu e nicidecum suprafata oglinzii ci suprafata prin care intra razele Soarelui in oglinda, suprafata calculata perpendicular pe directia luminii.

Am mai pus undeva pe forum acest link cu informatii interesante despre radiatia solara in Romania:

http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=p ... 4A&cad=rja

Totul e incurajator, dar ai grija la concluzii: una e sa incalzesti 100-200 ml apa cit ai intr-un tub si alta e sa incalzesti un tanc de 200L. Vezi ca daca tancul de 200l fierbe, ai o problema majora.

Kiturile nepresurizate cu tuburi vidate de 140l si 160l vindute de Solara, daca nu folosesti apa calda in timpul unei zile de vara fierb ca dracu si-ti deverseaza apa de 100 de grade pe acoperis! (din experienta)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări