nickrvl Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 sal a facut cineva serpentine de ppr de 2 toli cred ca ar mergeAm incercat si asta..., nici pe departe nu se incalzeste precum cupru sau aluminiu. Link spre comentariu
cusnir Postat Ianuarie 8, 2013 Partajează Postat Ianuarie 8, 2013 tabla de inox, nelustruita ca oglinda eu am cumparat 1 foaie 1000x2000, grosime 0,6 am cumparat-o cu 85 euro.Marca SS 316. In bucuresti din timpuri noi este o firma care vinde si la bucata. Link spre comentariu
lucione_cip Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Am timis cateva e-mailuri celor care comercializeaza tabla inox cu luciu Oglinda (AISI 304 BA+PVC) si mi-au raspuns cativa care au, ( grantmetal si italinox de exemplu, daca se considera reclama rog a se sterge ce este in aceasta paranteza) si trimit in tara prin curier, pretul este la toti cam la fel 3,5euro/kg (fara TVA) si o foaie de 0,4/1000/2000mm are 6,8 kg, eu o sa iau o foaie saptamana viitoare din craiova (Otel-inox) fiindca tot ajung cu cineva cu o duba.. Ceva nelamuriri : O sa folosesc teava de aluminiu de 1'' iar serpentina boilerului este de 3/4, o sa folosesc pexal de legatura (sub 1 metru) intre boiler si concentrator Ce diametru trebuie sa aiba Pexalul ? mai mare, mai mic, sau egal cu serpentina ? Vasul de expansiune se monteaza pe tur sau retur ? (deschis, improvizat din vreo cutie de 1l de ex) Link spre comentariu
cusnir Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 teava de pexal nu trebuie sa fie mare din cauza ca cu cat e mai mic diametrul cu atat e mai mare viteza lichidului care circula prin el in o unitate de timp (litru/min) deci e mai rapida evacuarea si pierderile mai mici datorita suprafetei.vasul de expansiune se monteaza pe tur si obligatoriu in cel mai inalt punct al turului.Precizare: intrarea in turul boilerului sa fie obligatoriu cu cativa zeci de centimetri mai jos decat conexiunea la vasul de expansiune (ca sa se elimine automat bulele fara aerisitor.Daca nu este posibil atunci trebuie la iesirea din jsheabul parabolic sa faci o bucla mica bucla se conecteaza cu vasul de expansiune si tubul prin care vine apa caldaprin teu.Daca ai nelemuriri o sa iti desenez schema . Am aerisit de multe ori sistemul pana am gasit singur solutia asta cea mai ieftina si cea mai sigura. Merge 15 ani incalzirea acum fara dopuri de aer.. Link spre comentariu
lucione_cip Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 deci pe tur ramane sa montez vasul,am vazut ca uni ziceau ca pe retur... in fine si eu tot pe tur cam intelesesem.. cum de altfel am desenat aici : download/file.php?id=32706 o sa pun un teu la intrarea in boiler de unde o sa mai plec cu 10-15cm de tub in sus pana la vas.. exact ca in desen... Link spre comentariu
cusnir Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 asa e corect, tine cont ca vasul de expansiune are rolul si de aerisitor, deci imediat dupa conexiunea cu vasul, teava trebuie sa coboare ca sa nu treaca bulele de aer ca sa faca dop si sa astupe circulatia apei Link spre comentariu
Vizitator leomagic44 Postat Ianuarie 31, 2013 Partajează Postat Ianuarie 31, 2013 M-am apucat sa realizez un solar tracker dupa schema atasata; e buna? ceva pareri? Link spre comentariu
cusnir Postat Ianuarie 31, 2013 Partajează Postat Ianuarie 31, 2013 Este buna dar e mai bine sa o modifici.. Eu am adaptat-o pentru relee excluzand tranzistorii.Am obtinut o simpluficare si crestere de putere. Ideea este urmatoarea. Cand fotorezistorii sunt iluminati egal , la pini nu apare tensiune.Cand unul este un pic mai umbrit apare diferenta de potential intre pinii respectivi, polaritatea schimbandu-se in functie de care fotoresitenta este mai iluminata. Deci cupleaza sau un releu. sau celalalt.. Motorul pleaca sau in o directie, sau in alta.. Link spre comentariu
cusnir Postat Ianuarie 31, 2013 Partajează Postat Ianuarie 31, 2013 da am uitat sa precizez ca trebuie pusa cate o rezistenta de 1k intre iesire circuit si masa. si intre circuit si tranzistor.. Fara acesti resistori mi-a ars tranzistorul.. Link spre comentariu
Vizitator leomagic44 Postat Ianuarie 31, 2013 Partajează Postat Ianuarie 31, 2013 da am uitat sa precizez ca trebuie pusa cate o rezistenta de 1k intre iesire circuit si masa. si intre circuit si tranzistor.. Fara acesti resistori mi-a ars tranzistorul..Deja l_am facut cu bd 243C si 244C.Daca nu o sa-mi placa cum merge trec pe relee. La ce il folosesti? Astept primavara sa-l pun la un concentrator cu parabola ofset 1m diametru. Link spre comentariu
cusnir Postat Ianuarie 31, 2013 Partajează Postat Ianuarie 31, 2013 VEZI MAI SUS. Am si poza ci jgheabul parabolic. e mai simplu si mi se pare ca randamentul e mai mare.. Am facut si eu o chestie asemanatoare din antena parabolica cu oglinzi lipite. http://elforum.info/download/file.php?id=32925&mode=view Incalzeste foarte puternic si aprinde cartonul. problema e ca prea mare nu o poti face pe cand jgheaburile le unesti intre ele si orientezi doar pe verticala dupa soare. Insa avantajul cel mai mare este ca teava de cupru sta nemiscata. Sistemul e facut astfel incat sa se roteasca oglinzile in jurul tevii. Deci scapi de o mare bataie de cap cu admisia si evacuarea apei La tranzistori din cate stiu eu nu poti baga motoare puternice.. Pune si tu o poza.. Link spre comentariu
Vizitator leomagic44 Postat Februarie 1, 2013 Partajează Postat Februarie 1, 2013 VEZI MAI SUS. Am si poza ci jgheabul parabolic. e mai simplu si mi se pare ca randamentul e mai mare.. Am facut si eu o chestie asemanatoare din antena parabolica cu oglinzi lipite. http://elforum.info/download/file.php?id=32925&mode=viewIncalzeste foarte puternic si aprinde cartonul. problema e ca prea mare nu o poti face pe cand jgheaburile le unesti intre ele si orientezi doar pe verticala dupa soare. Insa avantajul cel mai mare este ca teava de cupru sta nemiscata. Sistemul e facut astfel incat sa se roteasca oglinzile in jurul tevii. Deci scapi de o mare bataie de cap cu admisia si evacuarea apei La tranzistori din cate stiu eu nu poti baga motoare puternice..Pune si tu o poza..Azi am terminat cablajul ,dual axis cu motor mic merge ;cu motor mare ioc;......trec pe relee. Nu merg pozele sa le pun; mai incerc. Link spre comentariu
lucione_cip Postat Februarie 3, 2013 Partajează Postat Februarie 3, 2013 M-am apucat si eu de "proiect" am luat tabla si scandura si am si facut suportul, saptamana aceasta o sa il vopsesc si daca prind soare il si testez... Pana atunci, ceva foto noi... Link spre comentariu
cusnir Postat Februarie 3, 2013 Partajează Postat Februarie 3, 2013 frumos lucrat cu lemnul..Eu am folosit materiale mai moderne Rasina, fibra de sticla alucobond si desigur tabla zincata.Ai gasit folie de oglinda? Link spre comentariu
lucione_cip Postat Februarie 3, 2013 Partajează Postat Februarie 3, 2013 Da, este defapt tabla otel-inox cu luciu Oglinda (AISI 304, BA+PVC) am scris mai sus despre ia...inca nu i-am deslipit folia de protectiein utima poza din mesajul anterior se vede reflectia degetului.. reflecta destul de bine.. vorba tpului de unde am luat-o, l-am intrebat inainte daca reflecta bine ca nu vazusem, la care el.. "iti faci freza in ia domnule" Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum