bac Postat Iunie 7, 2014 Partajează Postat Iunie 7, 2014 nu rezolvai nimic cu acoperitul, desi ramasese jumatate din suprafata sa vada soarele acum e tot la maxim indicatorul de pe boiler. pana o sa iau alt boiler ( in nici un caz anul acesta -ma ucide sotia daca mai aude de investitii) cred ca o sa fac un sistem de umbrire sa nu mai vina soarele pe panou in orele de foc. partea buna e ca o sa am apa calda toamna si primavara. nu stiu cum a fost pe vremurile grele -(am doar 30 ani), per total undeva la 5 mil m-a costat, fara boiler. Link spre comentariu
lucione_cip Postat August 6, 2014 Partajează Postat August 6, 2014 (editat) Am terminat si eu ver. 3.0 https://picasaweb.google.com/112363293429853285022/ConcentratorVer30 Editat August 6, 2014 de lucione_cip Link spre comentariu
aureliu67 Postat August 7, 2014 Partajează Postat August 7, 2014 Super aparatul! Cat ar costa varianta comerciala? Link spre comentariu
Dan-SNP Postat August 16, 2014 Partajează Postat August 16, 2014 Va salut domnilor si ma bucur sa vad oameni care folosesc aceste energii gratuite. Am si eu un panou termic homemade pe care l folosesc de aproximativ 6 ani in continuu vara si iarna. Functioneaza impecabil si chiar merita investitia. Vroiam sa va intreb daca folositi si pompa de recirculare pentru ca din cate am citit pe aici voi folositi doar sistemul de termosifonare,randamentul ar fi mai mare si mai rapid cu o pompa de recirculare. Link spre comentariu
gica70 Postat August 17, 2014 Partajează Postat August 17, 2014 "nu rezolvai nimic cu acoperitul, desi ramasese jumatate din suprafata sa vada soarele acum e tot la maxim indicatorul de pe boiler." Cred ca ar putea fi o solutie in rezolvarea acestei probleme; am vazut ca trackerul este numai pe azimut, pe elevatie se face un reglaj manual in asa fel incat spre sfarsitul lui septembrie sau octombrie soarele sa cada perpendicular pe captator si asa, in mod automat, in celelate luni de vara soarele va fi captat mai putin.Cred ca 60 grade ar fi o valoare buna pentru elevatie. Link spre comentariu
gica70 Postat August 18, 2014 Partajează Postat August 18, 2014 O alta valoare a unghiului se afla (o formula empirica de prin ce-am citit) adunand la latitudinea locului 10 gr.; la mine ar fi 57gr, 10min si 40sec. Link spre comentariu
lucione_cip Postat August 18, 2014 Partajează Postat August 18, 2014 (editat) Super aparatul! Cat ar costa varianta comerciala? 1200-1500 ron Vroiam sa va intreb daca folositi si pompa de recirculare pentru ca din cate am citit pe aici voi folositi doar sistemul de termosifonare,randamentul ar fi mai mare si mai rapid cu o pompa de recirculare. Puteti detalia cum de ar fi randamentul mai mare cu pompa de recirculare ? ma refer la distantele mici cum am folosit eu (tur=1-3m retur=3-5m) si bolierul mai sus decat panoul.. De exemplu eu azi la ora 15:00 aveam 94 grade tur si 62 retur si acum apa in boiler (100l) are 72 grade... Editat August 18, 2014 de lucione_cip Link spre comentariu
verde Postat August 18, 2014 Partajează Postat August 18, 2014 Pompa de recirculare ,in cazul de fata ,mai mult incurca ,prin termosifon transferul de caldura [panou -boiler ]este optim , viteza de circulatie a agentului termic este direct proportionala cu diferenta de caldura dintre panou si boiler , nu este dictata de o pompa . Link spre comentariu
Adierea Postat August 19, 2014 Partajează Postat August 19, 2014 Scad pierderile de caldura. Avand perna de aer (care e termoizolant bun) creste temperatura in interior dar nu stiu daca e eficient in cazul cand caldura e absorbita si transferata unui agent termic.Dar e doar parerea mea.. Termopanul are vid nu perna de aer .Vidul este un izolator pentru caldura si sunet . Link spre comentariu
lutza2 Postat August 19, 2014 Partajează Postat August 19, 2014 Chiar are vid ? De ce se pune silicagel in rama ca sa absoarba umiditatea, ca daca e vid nu-s nici vapori de apa ? Link spre comentariu
Adierea Postat August 19, 2014 Partajează Postat August 19, 2014 ) Aici ai mare dreptate..Eu defapt asta fac.. Ba luna imi da peste cap instalatia ba felinarele..daca ar merge sa se roteasca 360 grade nu ar fi problema dar asa.... o cam intretin si trebuie sa fac ceva .. Pune un temporizator in asa fel incat orientarea sa se faca o data la cateva minute de la ultima orientare . Link spre comentariu
gica70 Postat August 19, 2014 Partajează Postat August 19, 2014 Spunea cineva aici ca cel mai bun sistem de orientare este un program scris intr-un microcontroler, ceva gen calendar care este f. predictibil. Din pacate n-am gasit asa ceva pana acum. Link spre comentariu
Adierea Postat August 19, 2014 Partajează Postat August 19, 2014 Chiar are vid ? De ce se pune silicagel in rama ca sa absoarba umiditatea, ca daca e vid nu-s nici vapori de apa ? Cred ca acela este geam dublu si nu termopan .Normal trebue sa nu existe vapori de apa pentru ca apa se evapora cand se executa operatia de vidare dar daca vidarea este prost facuta este bine sa aiba si silicagel . Link spre comentariu
danpin Postat August 19, 2014 Partajează Postat August 19, 2014 Vidarea geamurilor termopan? Imi si imaginez cum ar arata un geam de cativa metrii patrati vidat... probabil de forma unei lentile biconcave, sau s-ar sparge in procesul de vidare. Daca se scoate aerul dintre foile de sticla presiunea atmosferica ar duce la curbarea sticlei. Intre foile de geam pt. a micsora pierderile de caldura si a izola mai bine la zgomot se introduce un gaz rar, argon, kripton la presiune apropiata de cea atmosferica. Link spre comentariu
Dan-SNP Postat August 20, 2014 Partajează Postat August 20, 2014 Buna seara. Pt. lucione_cip : ai dreptate,pentru sistemul tau nu ai nevoie de pompa dar in cazul in care ai fi avut boilerul in podul casei (cazul meu) nu ai avut ce face pentru ca boilerul ar fi fost sub panou. Iarna nu cred ca poti folosi instalatia in cazul tau....banuiesc ca o golesti. Ce tine de temperatura apei pe data de 18 cred ca a fost cam innorat prin Bucuresti...Pentru cei care cred ca in geamul termopan este vid,vreun gaz sau altceva,nu va mai ganditi ca nu este nimic,uneori doar praf si cam atat.Bafta in continuare! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum