Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Panou solar pentru apa calda

lorik199

Postări Recomandate

• 3 luni mai târziu...

Sau poate ca ar merita in loc de teava de cupru sa montam direct tub vidat?

Am gasit un tub de 1880 mm lungime sub 20 euro

Cred ca merita din plin daca reusim sa il adaptam..

Salut baieti !!!

Cum se previnta concentratoare-le ?

Eu saptamana trecuta a fost prima data cand am folosit curentul electric pt a incalzi apa din boiler (din aprilie pana acum) si atunci am zis ca e momentul sa imbunatatesc randamentul concentratorului, astfel ca am luat un tub vidat (defect, devidat, se gasesc pe la 10-15 ron) l-am taiat le dimensiunile concentratorului , l-am astupat cu silicon lasand un robinet de aer in ideea de a-l vida la loc, azi l-am montat si pot sa spun ca este mult peste asteptarile mele.. apa la intrarea in boiler are 98-105 grade la numai 30 minute de soare..robinetul de aer deschis, nu l-am vidat..

Sa vad cand va fi mai frig, cum se prezinta.

Foto ultimele din album: https://picasaweb.google.com/1123632934 ... centrator#

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

..............astfel ca am luat un tub vidat (defect, devidat, se gasesc pe la 10-15 ron) l-am taiat le dimensiunile concentratorului , l-am astupat cu silicon lasand un robinet de aer in ideea de a-l vida la loc, azi l-am montat si pot sa spun ca este mult peste asteptarile mele.. apa la intrarea in boiler are 98-105 grade la numai 30 minute de soare..robinetul de aer deschis, nu l-am vidat.........

Adica ai bagat tubul de sticla peste teava? Cit de greu se taie acest tub?
Link spre comentariu

Da, am bagat tubul peste teava, se taie destul de usor, cu un disc diamantat de se pune la polizor (flex), scrie pe disc taiere umeda (faianta, marmura, gresie, sticla, etc..) eu la prima taietura am tornat apa incontiniu dar apoi am taiat si pe uscat si taie si asa.. nici nu apuyca sa se incalzeasca, il taie ca pe plastic..

Link spre comentariu

Respectele mele!Si eu am tot intrebat sa cumpar tuburi vidate gata. Dar nu am gasit la bucata.De data asta mi-ai luat-o inainte.. :))Bravo si felicitarile mele!Respectele mele!!

Se gasesc peste tot.. eu in prima pagina rezultata cautarilor pe google despre tub vidat, am gasit (sunat, intrebat, sau trimis e-mail) 5-6 firme care vindeau asa ceva, pretul maximum cerut am gasit cu 60 ron si minimum (de unde am si luat de fapt) cu 26 ron, ( Roccas, Bucuresti, daca se considera reclama stergeti ce este parnteza) am luat unul vidat cu 26 ron (sa il testez) si am discutat cu baiatul la telefon daca are si "defecte", fisurate, devidate.. si le aruncase dar mi-a mai gasit doua intregi dar fara vid, si i-am dat in total 50 ron pe cele trei si am platit transportul la curier bineinteles..Am verificat acum de exemplu si variaza temperatura apei la intrarea in boiler intre 85 si 106 grade.. arata de exemplu 86 de grade creste destul de rapid pana la 106 (cateva secunde) apoi scade brusc la 86.. cred ca fierbe pe teava si o "arunca" repede in sus (spre boiler) de asta fluctuatiile astea.. presupun..
Link spre comentariu

Eu acum sunt in cipru.. Aici ca sa gasesti ceva ce nu se vinde ca paiinea calda e dificil..Ciprul in comparatie cu romania e o tara cu oameni bogati financiar dar saraci in materie cenusie.. :(Ca sa iti placa romania trebuie sa pleci in alte tari ca sa ai ce sa compari. Noi ne caracterizam prin ingeniozitate, universalitate, adaptivitate. Ceea ce nu poti spune despre tarile care au fost in afara blocului ex comunist..

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

.....Am verificat acum de exemplu si variaza temperatura apei la intrarea in boiler intre 85 si 106 grade.. arata de exemplu 86 de grade creste destul de rapid pana la 106 (cateva secunde) apoi scade brusc la 86.. cred ca fierbe pe teava si o "arunca" repede in sus (spre boiler) de asta fluctuatiile astea.. presupun..

Care este ultima schema la care ai ajuns pentru pentru solar-traker?Am vazut ca ai facut cateva revizii.
Link spre comentariu
Vizitator centex

Ce ziceti de solutia asta? Poate n asa de scumpa sa iasa, daca aveti un geamgiu bun..

Ma gandesc, miile de oglinzi nu dau mai multa energie tevii? Sau doar concentrate intr-un punct si n pe de-a lungul unei tevi,ca cea din proiect?

Link spre comentariu

Pai energie mai multa decat cea captata? De unde sa apara? daca vrei temperaturi mai inalte atunci este altceva.. Energia este aceiasi doar ca e distribuita duferit.Aproximativ 1kwt/m2 se capteaza. Acum de tine depinde cum o colectezi. Doar ca 1 kwt tot un kwt ramane. Fie ca r absorbit de o teava sau doar de un singur punct.. Cantitatea de caldura captata este aceiasi. Acum care sunt pierderile si comoditaea de racordare la sistem o hotaraste fiecare. Raspunsul la intrebare este ca energie mai multa cu acest sistem nu obtii. Doar ca te complici cu mecanismul de urmarire racordare etc

Link spre comentariu

Da, aici e vorba de randament; in functie de tipul instalatiei (amatori sau profi!) se obtin rezultate diferite. In regim de amator 50 procente din cei 1000W/mp este destul de bine. Sa nu uitam ca instalatiile cu tracker consuma si energie electrica.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări