augustin87r Postat Iulie 8, 2012 Partajează Postat Iulie 8, 2012 Ce tensiune au becurile de scala la Selena B211? Amperajul stiu ca e 0,06A , dar nu imi mai amintesc tensiunea... Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Iulie 8, 2012 Partajează Postat Iulie 8, 2012 Luati un aparat de masura si masurati tensiunea cu care sunt alimentate aceste becuri. Simplu! Link spre comentariu
radiot Postat Iulie 8, 2012 Partajează Postat Iulie 8, 2012 Am o schema de selena la care becurile de scala au 2,5 v,si curentul 68 mA,fiind legate in serie cu legatura la masa care e la plus,iar celalalt capat al becurilor e la comutatorul de lumina si de aici la polul minus de la baterii care au adunate 9v Link spre comentariu
augustin87r Postat Iulie 9, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 9, 2012 Multumesc pentru raspunsuri. Nu am radioul aici, de asta nu pot sa masor. Totusi, aveam impresia ca becurile aveau 6,3v 0,06A. Acum imi amintesc ca si la un VEF am gasit tot de 6,3V. Link spre comentariu
gigiones Postat Iulie 9, 2012 Partajează Postat Iulie 9, 2012 merg perfect leduri la 3v Link spre comentariu
augustin87r Postat Iulie 9, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 9, 2012 Imi plac mai mult beculetele. Am gasit la TME becuri de 6v 50mA si pt ca sunt rare ma gandeam ca am dat lovitura si merg la Selena... Link spre comentariu
gigiones Postat Iulie 9, 2012 Partajează Postat Iulie 9, 2012 sunt mai usor de schimbat !, ....ca efect poti folosi leduri de diferite culori cu rezultate f bune Link spre comentariu
augustin87r Postat Iulie 9, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 9, 2012 Stiu ca se poate face orice cu leduri. Am leduri la el, dar normale, care nu lumineaza cum vreau. Daca tot am gasit becuri, e pacat sa ratez ocazia... Link spre comentariu
gigiones Postat Iulie 9, 2012 Partajează Postat Iulie 9, 2012 ai dreptate , ia mai multe poate vrem si noi daca sunt mai ieftine.. Un led care lumineaza f bine este 3 lei in Buc, din acelea transparente si culoare albastra cand lumineaza Link spre comentariu
augustin87r Postat Iulie 9, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 9, 2012 Cred ca sunt chiar de 2,5v 0,06A, asa cum scria in schema de la dl radiot :( Aceea e de B215. Ma gandeam ca B211 au avut alte becuri. Din astea de 2,5v nu sunt la TME. Inseamna ca ma insel rau. Si totusi... Link spre comentariu
radiot Postat Iulie 9, 2012 Partajează Postat Iulie 9, 2012 Schema aratata mai sus este chiar de la selena B-211,asa ca becurile de scala sant de 2,5V...in aparat sant rotunde deci de 2,5V,cele de 6,3V sant lunguiete...Puteti incerca inlocuirea cu becuri de 6,3V,dar o sa lumineze mai putin scala,eventual sa inlocuiti rezistenta R59 de 68 ohmi cu alta mai mica sa creste-ti tensiunea.pentru o lumina mai buna..sau sa alimentati becurile in paralel nu in serie asa cum sant in schema..La VEF 206, sant tot de 2,5V Link spre comentariu
augustin87r Postat Iulie 10, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2012 Inseamna ca ma insel rau de tot...N-am inteles de ce Selena au un transformator asa de slab... Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 Foarte important: 12 postari pentru un subiect FF slab: bec scala! Oare pentru un biet tranzistor cate mii de postari putem face? Dragi colegi de forum chiar trebuie pentru orice adiere de vant sa nu gandim ci sa punem pe altii in posturi idioate? Puneti putin mana pe carte si apoi intrebati nu mai cereti mura-n gura absurd! Link spre comentariu
Ionescu Remus Mircea Postat Decembrie 27, 2021 Partajează Postat Decembrie 27, 2021 (editat) Când montez becurile de scala la aparatul de radio Selena B-211, se opreste sunetul si in difuzor, indiferent de gama de unde selectata, se aude doar un puternic brum de retea. Becurile montate au 4,8V/0,7A. Ce ar trebui sa verific/inlocuiesc? Am vrut sa atasez o poza cu becurile in cauza, dar nu am putut, sau nu m-am descurcat eu sa pun poza. Editat Decembrie 27, 2021 de Ionescu Remus Mircea Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum