Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SURSA 0-50V/0-2A

marik2500

Postări Recomandate

Sunt cazuri cand in micul atelier al unui electronist e necesar de tensiuni mai mari de 30V cat scot majoritatea surselor pe care le avem pe acasa. Tocmai din aceasta necesitate m-am hotarat sa construiesc o SURSA 0-50V/0-2A. Cautand pe net m-am oprit la schema din imagine pe care am redesenat-o in TARGET3001 si am facut si cablajul. La final PCB-ul ar trebui sa arate ca in ultima imagine!!! :aut:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marik2500

15

• albasete

4

• Dr.L

3

• spirica

2

Top autori în acest subiect

Ar trebui vre-o 3 tranzistori finaliSi mai bine nu i-ai pune pe cablaj,ca sa fie mai usor de pus pe radiator (care va fi pe masura celor >100W disipati)

Link spre comentariu

Arată frumos proiectul. Aş opta pentru ca rezistenţele de echilibrare din emitoarele tranzistorilor finali să fie de 5w, ca să nu stea tot timpul calde, ar încălzi în plus aerul din zona montajului. :da

Link spre comentariu

Pentru doritori atasez un pdf cu partea de cablaj si silkscreen. Realizare prin metoda tonner transfer. Pentru tiparire la scara 1:1 folositi optiunea,,None,, de la Page Scaling cum se vede mai jos.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Salut. Am vazut in cea de-a doua scema ca lipseste conexiunea intre R11-in prima schema (R12 in cea de-a doua schema) si baza lui T3. Sau poate ma insel. Scuze.

Link spre comentariu

Interesant, fara a diminua valoarea realizarii, eu am preferat insa 2 de 40V care se pot lega in serie pentru obtinerea unei tensiuni de pana la 80V sau unei tensiuni duble pentru aplicatii analogice...

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Nici eu nu am pus 1N4001, daca te uiti atent sunt 1N4004!!! :aut: Intentionez s-o fac intr-o cutie de sursa de calculator ATX, sa-i atasez si un V/A-metru, borne, etc...insa mai incet deoarece mai am de lucru si prin gospodarie!!! :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări