glass Postat Iulie 8, 2012 Partajează Postat Iulie 8, 2012 Am un preamplificator de la o statie aiwa si vreau sa i pastrez egalizatorul si butonul de volum pentru corectarea semnalului la un amplificator stereo cu tda in punte.problema i ca nu stiu cu cat sa alimentez acest preamplificator pentru amplificatorul meu .acest preamplificator se alimenteaza in prezent cu 2x34Vca iar amplificatorul de la el tot cu 2x34Vca.tda in punte sunt alimentate la 2x23Vca .oare tot cu 2x23Vca trebuie sa l alimentez?. Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 8, 2012 Partajează Postat Iulie 8, 2012 Daca este bazat pe un CI ( Circuit integrat ) Tip AO ( amplificator operational ) vezi ce serie are si cauta-l pe net, verifica-i pdf-ul sa afli ce tensiune de alimentare are nevoie ( de obicei +/-12 +/-15Vcc ), daca este pe tranzistori atunci vezi daca are circuit de stabilizare a tensiunii de alimentare pentru ei, ori niste CI-uri tip 78xx ori ceva diode zenner. Link spre comentariu
glass Postat Iulie 8, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 8, 2012 aici este pdf ul http://datasheet.seekic.com/PdfFile/M52/M5218L.pdf. Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 9, 2012 Partajează Postat Iulie 9, 2012 Alimenteaza-l cu +/-15Vcc, verifica ina daca pe circuitul de alimentare nu exista deja niste stabilizatoare gen 78xx/79xx sau diode zenner, situatie in care alimentezi cu tensiunea de la amplificatoare, sau si mai bine din aceleasi iesiri ale trafului care alimenteaza amplificatoarele mai tragi niste cabluri si pui inca o punte redresoare si 2 condensatori de filtrare facand astfel o a 2-a sursa, in felul asta izolezi alimentarea amplificatoarelor de cea a corectorului de ton. Link spre comentariu
glass Postat Iulie 9, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 9, 2012 si preamplificatorul meu are alimentare separata.numai ca in poze nu este transformatorul pentru ca l am scos eu de acolo. deci are transformator separat de 2x34Vca.si amplificatorul mare are 2x34Vca numai ca e de amperaj mult mai mare,normal pentru ca este amplificator.am gasit pdf ul integratului de pe corectorul de ton http://datasheet.seekic.com/PdfFile/M52/M5218L.pdf si zice ca tre sa l alimentez la +- 15Vcc.deci daca transformatorul din preamplificator avea tot 2x34 ca transformatorul de la amplificator nu inseamna ca trebuie sa fie niste stabilizatoare?sau diode zener?ca eu nu stiu cum arata.si mai am oi intrebare.pinii de input la circuitul integrat sunt 3 si 5.si am verificat continuitatea de pe pinii 3 si 5 cu rca urile de unde vine semnalul de la calculator si nu am continuitate.aceeasi treaba si cu pinii 1 7 care sunt de output cu mufa de la aux.nu trebuie sa aiba continuitate? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum