Vizitator Postat Iulie 17, 2012 Partajează Postat Iulie 17, 2012 Nu stiu in ce stadiu esti cu lucrarile dar vezi ca in schema R15 si R16 sunt exagerat de mici ca valoare . Sigur vei avea brum , mai ales ca valorile cond de filtraj sunt asa de mici. As recomanda ceva in jur de 10k.Daca monteaza droserul nu va avea brum chiar cu valori asa mici (dupa cum se vede e mai mult o separare intre canale) ...important e in schimb circuitul de masa(brumul de aici apare) daca apare Link spre comentariu
gheo23 Postat Iulie 17, 2012 Partajează Postat Iulie 17, 2012 Da , pentru U3 de acord. Dealtfel nu am observat ca U3 alimenteaza si grila 2 GU50. Ramane de vazut cu U2. Este atipica valoarea de 100 de ohmi la consumul de 1-2 mA al dublei triode si nu vad ce efect ar putea avea . Dar asta se va "auzi " la final . Pana atunci mai e mult de munca. Succes ! Cred ca va iesi ceva bun . Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 18, 2012 Partajează Postat Iulie 18, 2012 Din fericire gain-ul primului etaj va fi "pierdut" (si odata cu el si eventualul fis/brum se va atenua considerabil) pe controlul de ton care daca nu este realizat ingrijit poate genera si el brum....mai ales ca se lucreaza cu impendante mari ,sfatul meu e introducerea unui bypass intre intrare si etajul prefinal ,cu alte cuvinte eliminarea controlului de ton sau activarea lui in functie de gusturi ,apropo de adevarata pozitie a butoanelor la controlul de ton in flat ,aceasta se va face cu osciloscopul si semnal dreptunghiular nu cu urechea daca vrem "true flat",de acea puristi nu vor sa auda de controlul de ton intrucit va modifica intodeauna informatia originala oricit de sofisticat ar fi...... Link spre comentariu
zbodeoc Postat Iulie 18, 2012 Partajează Postat Iulie 18, 2012 Este binevenita precizarea lui Gabriele privind bypass-ul corectorului de ton, eu as zice ca-i obligatorie. Practic condensatorul C9 preia semnal din reteaua de ton sau direct din cursorul potentiometrului printr-un comutator dublu (2x4 pentru stereo), chiar nu-i nici-o filosofie... insa traseele minime ale sirmelor purtatoare de semnal pot fi critice in realizarea practica. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum