Vizitator iordan_danut Postat Iulie 8, 2012 Partajează Postat Iulie 8, 2012 M-am hotarat sa fac si un amplificator pe lampi si m-am oprit la schema de mai jos cu GU50.Ceea ce as vrea sa stiu1.Ce fel de lampi sunt cele de la corectorul de ton?2.Condensatorul de 1000uf si cel de 220uf la ce tensiune trebuie sa fie?3.Zenetul trebuie sa fie de 250v?4.Cei 2 condensatori care vin dupa pinii 7 respectiv 10 ce valoare au?5.Tensiunea de 270v alternativ nu este cam mare?6.Condensatorii de la alimentare de 32uf respectiv 16uf ii inlocuiesc cu 220uf . Link spre comentariu
danzup Postat Iulie 8, 2012 Partajează Postat Iulie 8, 2012 Intrebare:1.Ce fel de lampi sunt cele de la corectorul de ton?Raspuns :6SN7 dupa cum scrie in schemaIntrebare:2.Condensatorul de 1000uf si cel de 220uf la ce tensiune trebuie sa fie?Raspuns :circa 63V , la limita merg si unii de 40VIntrebare :3.Zenerul trebuie sa fie de 250v?Raspuns:Da daca asa scrie acolo.Intrebare:4.Cei 2 condensatori care vin dupa pinii 7 respectiv 10 ce valoare au?Raspuns :pai scrie acolo : u47 , adica 0,47uF/ la cel putin 350VIntrebare :5.Tensiunea de 270v alternativ nu este cam mare?Raspuns :Nu . E cam mica pentru GU50 . La ampliful meu cu GU50 am in c.a 300V Intrebare :6.Condensatorii de la alimentare de 32uf respectiv 16uf ii inlocuiesc cu 220uf Raspuns :Ok ,ai grija ca trebui sa fie de 450V cel putin.---------------------------Recomandare--------------Uita de etajul corector de ton !Sterge-l din schema si din realizare. Link spre comentariu
Vizitator iordan_danut Postat Iulie 8, 2012 Partajează Postat Iulie 8, 2012 Mercy frumos pentru raspunsuri de ce sa sterg etejul de corectie din schema? Link spre comentariu
Lonerider Postat Iulie 8, 2012 Partajează Postat Iulie 8, 2012 Mercy frumos pentru raspunsuri de ce sa sterg etejul de corectie din schema?Ca sa citez dintr-un alt user de pe forum (@blue) "Corectorul de ton este o chestiune spinoasa ,in cazul tuburilor, in afara defazajelor suplimentare introduse se strica si raportul S/N dar daca doresti totusi sa ai o corectie sfatul meu este sa faci un corector de tip pasiv cu o corectie maxima de + 6dB fata de cea activa cu +/-14dB astfel vei avea o atenuare de inserie mica, usor de compensat" si am urmat sfatul lui @danzup la exectarea amplificatorului meu (singurul, deocamdata) de a renunta, definitiv, la corector. Daca o sa ai o pereche de transformatoare de iesire bine executate, o pereche de boxe mai de calitate si o sursa buna de semnal, o sa ramai surprins cat de liniar o sa fie redata gama de frecvente. Link spre comentariu
Vizitator iordan_danut Postat Iulie 9, 2012 Partajează Postat Iulie 9, 2012 ok am inteles Link spre comentariu
Vizitator iordan_danut Postat Iulie 9, 2012 Partajează Postat Iulie 9, 2012 as vrea sa mai stiu ce putere are traful de alimentare ca vreau sa ma apuc sa il fac. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 9, 2012 Partajează Postat Iulie 9, 2012 Transformatorul de alimentare din schema e dimensionat pt un canal....deci pt un stereo se dubleaza curentul la fiecare infasurare ...dar mai bine spune ce tole ai disponibile ca sa-ti dau datele......pt constructie fie versiunea mono (preferatul meu) sau pt ambele canale! Link spre comentariu
Vizitator iordan_danut Postat Iulie 9, 2012 Partajează Postat Iulie 9, 2012 pana acum am gasit decat unul de vreo 200w maine va zic exact Link spre comentariu
Vizitator iordan_danut Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 traful are 350W Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 traful are 350WMa intereseaza dimensiunile tolelor nu puterea ,ca sa-ti fac un calcul precis mai exact limba centrala a tolei E si grosimea pachetului de tole ...... Link spre comentariu
Vizitator iordan_danut Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 grosimea pachetului este de 4,7cmtola de 4 cm Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 grosimea pachetului este de 4,7cmtola de 4 cm..........................................................................................................................Ok asadar avem 4x4,7=18,8cm2(tola E20)Sectiune neta=17,86cm2Putere nominala=209w.................................................... Primar =230v..........................529sp/0,63mm2,3 spire/volt primar...............................................Secundar1=270v..........................659sp/0,5mmSecundar2=12,6V/1,5A..................31sp/0,95-1mmSecundar3=3,15V+3,15V/1,8A......7+7sp/0,95-1mm2,44 spire/volt secundar......................................................................................Cu aceste date vei obtine un traf fara cusur(nu va bizii si mai important nu se va mai incalzi mai mult decit e normal)......................................................................................Mai trebuie verificat spatul....pe carcasa (normal trebuie sa intre sirma daca e bobinat cu grija)Nu e nevoie de straturi inzolate ....doar insolate intre sectiuni (intre primar si secundar(e)cu hirtie sau banda de hirtie ,eu folosesc vopsea impregnanta pt transformator practic il tin 2 ore in lichid dupa care(il scurg 20 minute pe un gratar)si la uscat 2.3 zile vara sau la cuptor 100 grade pt 2 ore iarna!!! si asamblat cu tolele ...asfel e perfect silentios . Dar se poate si fara impregnare lucrind cu grija oricum mergi la un laborator unde repara motoare si-ti vor de vopseaua(lacul) de impregnare si tubulete etc ...daca mai exista asa ceva pe la voi Link spre comentariu
Vizitator iordan_danut Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 Multumesc pentru calcule maine am sa ma apuc de executat.Am sa va tin la curent ce si cum. Link spre comentariu
Bloodmist Postat Iulie 15, 2012 Partajează Postat Iulie 15, 2012 As avea si eu o intrebare: tuburile 6SN7GTA sunt cumva substituibile cu 6SL7 (sau echivalentul rusesc 6N9S) ? In ce priveste curentul anodic stabilit ar parea sa se incadreze cu succes. 6SN7 nu am avut ocazia sa folosesc dar din experienta pot sa zic ca 6N9S sunt extraordinare pt preamplificatoare si in plus cele 2 triode continute au aceleasi capacitati interne spre deosebire de 6SN7GTA. Dar cum zicea danzup in cazul lampilor nici nu prea e necesar corectorul de ton. Poti in schimb sa lasi primul etaj de preamplificare pt a mari sensibilitatea amplificatorului, rezulta deci si ca vei folosi o singura lampa pt ambele canale. Link spre comentariu
gheo23 Postat Iulie 17, 2012 Partajează Postat Iulie 17, 2012 Nu stiu in ce stadiu esti cu lucrarile dar vezi ca in schema R15 si R16 sunt exagerat de mici ca valoare . Sigur vei avea brum , mai ales ca valorile cond de filtraj sunt asa de mici. As recomanda ceva in jur de 10k. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum