Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

rezistente pe o banda de leduri

slashlinux

Postări Recomandate

• Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• slashlinux

21

• costi002

16

• mircea888

2

• vasile eugen

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut,

Mai am 2 mici intrebari:

1.

Daca am 3 leduri la 3v, 20mA, baterie 9v si vreau sa fac un grup de 3 leduri inseriate , se mai pune rezistenta?

calculul are veni astfel:

9v-3-3-3 /0,02 = 0/0,02?

2.

La schema de mai jos rezistenta se leaga de - sau + a circuitului? Electronii nu trec prima data prin rezistenta apoi prin led ?

+ ____rezistenta____led

- ___________________

post-44320-139829461083_thumb.jpg

Link spre comentariu

1: adevarat, daca pica chiar 3 v pe led si ai 3 in serie nu mai ai nevoie de rezistenta. Dar cum nu poti stii exact cat este caderea de tensiune pe led ai sanse sa nu ti se aprinda niciun led sau sa se aprinda toate dar au curentul prin ele prea mare.2 : rezistenta se pune ori la + ori la -. nu are absolut nicio importanta, curentul in circuit va fi acelasi

Link spre comentariu

Salut,Potentiometrul are 1K, am 8 leduri , cate 2 inseriate cu rezistenta 180ohm, baterie de 9V dar am reusit sa le aprind si apoi am reusit sa pun potentiometrul.Potentiometrul avea 3 pini:1 intrare 2 iesire3 GNDSi am reusit sa fac potentiometrul sa mearga.Merci mult

Link spre comentariu

Salut,Acum vreau sa trec la faza urmatoare:Cum pot face 2 leduri sa fie intermitente, sa treaca electronii in primul led apoi in al doilea apoi iar in primul ?Daca am 10 leduri cum pot face electronul sa aprinda fiecare led in parte apoi sa se intoarca ?Multumesc mult :freaza:

Link spre comentariu

O mica intrebare.Daca am un smd de 3v, 0,02mA si vreau sa il leg la 12V chiar am nevoie de o rezistenta de 450 ohm? Are ceva daca pun de 180ohm?Merci mult

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Sursa e pe dos. Se poate pune si o singura rezistenta, dar toata disipatia termica va fi locala. Asa este distribuita de-a lungul benzii. Cand se proiecteaza asa ceva nu trebuie sa se depasseasca 80% din curentul maxim din catalog si sa se asigure racirea LED-urilor.

Link spre comentariu

Nu uitati ca aia 20mA din datasheet-ul LED-ului reprezinta valoarea maxima absoluta a curentului prin jonctiune, in practica e mai bine sa alegeti un curent de 15mA...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări