Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

rezistente pe o banda de leduri

slashlinux

Postări Recomandate

• Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• slashlinux

21

• costi002

16

• mircea888

2

• vasile eugen

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

probabil daca erau grupate cate 3-4 si o rezistenta sa zicem si se ardea un led nu mai functiona tot grupul respectiv, asa moare cate 1 led (parerea mea)

Link spre comentariu

Salut,Va multumesc pentru raspunsuri, :da , dar rezistenta ajuta si la intensitatea de lumina a ledului, adica un led lumineaza in functie de rezistenta pusa, daca pui o rezistenta mica , lumineaza mai tare, daca pui o rezistenta mai mare lumineaza medium?Multumesc

Link spre comentariu

Intesintatea cu care lumineaza LED-ul este direct proportionala cu curentul prin el, deci rezistorul acela poate fi folosit pentru reducerea intensitatii daca doresti sa faci asta.Curentul prin LED are o dependenta exponentiala fata de tensiunea de la bornele sale, de aceea nu ar fi prea indicat sa se comande led-urile in tensiune. Deci rezistorul are rol de limitare a curentului astfel incat sa nu se depaseasca parametrii nominali de functionare.Mai jos ti-am atasat niste caracteristici de la un anumit model de LED, valorile difera la tine dar forma graficelor e cam aceeasi.

post-7817-139829459854_thumb.jpg

Link spre comentariu

Salut,Legea lui Ohm :R = U/IOk, daca eu am U = 9v , I = 20mA = 450 ohm?Eu voi avea nevoie de rezistenta de 450ohm ?Multumesc mult si imi cer scuze pentru deranj.

Link spre comentariu

Salut,

Sa va dau specificatiile smd-ului:

Part No.: 1206W2C-KHC-B

Emitting color: White

Lens color: Water Clear

Current voltage: 2. 9-3. 5V

Most reverse voltage: 5V

Current electricity: 20mA

Brightness: 270-350mcd

Angle: 120degrees

Baterie - 9V

Cum pot sa scad caderea de tensiune pe led?

Multumesc mult

Link spre comentariu

r=(9v-2.9v)/0.02A = 305 ohm.r=(9V-3.5)/0.02A = 275 ohmPrez = 0.02*0.02*305 = 0.12WPrez = 0.02*0.02*275 = 0.11Wse va alege o rezistenta de 290 ohm/0.5Wparerea mea

Link spre comentariu

Formula puterii eletrice este P=U*I, dar stiind ca U=R*I rezulta P=I^2*R, de asta este curentul la patrat.Deoarece a rezultat o putere de 100mW de disipat pe rezistor, trebuie sa alegem un rezistor de macar 250mW, poti pune si mai mare, adica de 0.5W.

Link spre comentariu

Salut,Am facut o mica schita cu leduri, sa imi ziceti daca este ok sau cum trebuie anume sa le fac, as vrea sa pun 50 de smd-uri pe o banda si sa le leg in serie, sau daca se poate in grupuri de serie.Multumesc

post-44320-139829460327_thumb.png

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări