Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

transformator pentru un radio-amp sankyo src-4040

Vizitator norbinus

Postări Recomandate

Vizitator norbinus

De curand am primit un radio-amp sankyo src-4040 defect. Cred ca are transformatorul defect, deoarece pe iesirile traf-ului nu pot masura nici o tensiune. As vrea sa ii cumpar/caut un alt transformator, dar marea mea dilema este ca are vreo sapte iesiri: doua portocalii, negru, rosu, maro si albastru. Icat nu scoate nici o tensiune, cum as putea sa aflu ce tensiuni ar trebui sa aiba? Pe transformator nu scrie decat un cod de vreo 10 caractere si atat. Pe spatele carcasei scrie ca are consum de 280w.Exista vreo posibilitate sa aflu de ce transformator am nevoie? sau stie cineva de unde as putea sa fac rost de unul?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Vlad Mihai

4

• K1nderu

3

• Dr.L

2

• zal

1

Top autori în acest subiect

aţi măsurat transformatorul cu ohmmetrul şi aţi dedus că este defect? poate nu este alimentat. Verificaţi dacă ajunge tensiune la el, verificaţi cablul de alimentare, siguranţa, şi după se vede ce e cu transformatorul.

Link spre comentariu
Vizitator norbinus

siguranta este ok. Am verificat tensiunea la intrare si exista. Am masurat cu ohmmetrru (fara sa scot transformatorul din circuit) si imi da valoarea 1 pe 200 si 2000 ohmi.

Link spre comentariu

Siguranţa se pune în serie tot timpul. sper că aţi măsurat cu voltmetrul pe curent alternativ. Şi sper că aţi măsurat tensiunea de la alimentare de fix la bornele primarului transformatorului. Înfăşurarea primară are continuitate sau e întreruptă?

Link spre comentariu
Vizitator norbinus

Dupa ce trece 220 de intrerupatorul principal intra pe un cablaj cu 2 condensatori. De aici pleaca direct in traf. Eu am masurat pe placa exact in punctele de unde pleaca cele doua fire in traf, si am tensiune. Am pus buzerul si nu are continuitate.Sa fie acea siguranta de pe traf? Da' la ce noroc am eu ori nu o sa existe, ori nu o sa stiu sa o identific...

Link spre comentariu

atunci ai 2 posibilităţi:

-siguanţa termică arsă

-primar întrerupt

Ca să verifici existenţa acelei siguranţe termice, trebuie desfăcută cu grijă izolaţia din zona primarului, preferabil cu ceva ascuţit(dar să fie scoasă de sub tensiune jucăria, că sari ca o broască în sus) şi vezi dacă este, deobicei siguranţa e pusă ca să poată fi înlocuită, adică ar trebui să o identifici repede vizibil.

Link spre comentariu

Cu buzzerul nu poti verifica conituitatea primarului unui traf :nebunrau:

Am masurat cu ohmmetrru (fara sa scot transformatorul din circuit) si imi da valoarea 1 pe 200 si 2000 ohmi.

Asa se masoara corect continuuitatea :da Acum fa cum a spus Vlad Mihai,incepe cu siguranta termicaVezi sa nu zgarii emailul de pe sarma!
Link spre comentariu
Vizitator norbinus

Am mai lucrat :) ...Am desfacut traful. Bobina era invelita cu o tabla de cupru, si plastic. Bobina principala era langa cea secundara, nu de asupra sau sub. Am dat jos banda de pe principala si am gasit ceva ciudat (pentru mine). Erau trei imbinari: unul dintre cablurile litate ce intra este imbinat cu firul emailat cu auriu, celalalt fir litat ce intra era imbinat cu alt fir (ne emailat sau emailat cu argintiu) ce intra sub infasurarea aurie si inca o imbinare cu firul argintiu ce iese de sub infasurare si firul auriu.Cam complicat, dar ca sa ma fac mai bine inteles, pare ca si cum celui care a bobinat, i s-ar fi terminat firul argintiu, l-ar fi scos deasupra (pentru a le imbina) si ar fi continuat cu fir auriu.Sa aiba firul argintiu rol de siguranta? sau sa fie un alt aliaj si sa fie pus intentionat pentru proprietatile sale.Oricum, am masurat cu buzer si cel argintiu este intrerupt. Cel auriu, masurat pe 200 ohmi indica 7,9.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări