RockDok Postat Martie 15, 2010 Partajează Postat Martie 15, 2010 Nu am incercat dar este de sine statator, este nevoie de mediul CAVO numai pentru editare. Link spre comentariu
RockDok Postat Mai 31, 2010 Partajează Postat Mai 31, 2010 Si inca un program pentru calcul trafo PP, nu sint foarte convins de corectitudinea formulelor pentru calculul diametrelor conductorilor din primar si secundar drept care ii rog pe cei mai avizati sa isi spuna parerea. 1 Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 26, 2010 Partajează Postat Septembrie 26, 2010 Pentru toti cei care sunt interesati de calculul transformatoarelor de iesire , o metoda de calcul prin care se determina priza optima pentru montajul Ultraliniar , cu exemple pentru majoritatea tuburilor pentoda -tetroda 1 Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 25, 2011 Partajează Postat Mai 25, 2011 Cred ca pe acest topic s-ar potrivi adresa pe care doresc sa o impartasesc tuturor,aici sunt date caracteristicile unor tuburi uzuale in domeniul audio; caracteristici de anod,de grila,hiperbole de disipatie anodica,drepte de sarcina si multe altele.Subiectele sunt tratate in mod profesional,foarte serios dar si usor de inteles. Sper ca va fi util pentru multi colegi de pe forum. http://www.tubes.mynetcologne.de/roehren/daten/ Dupa cum spune autorul acolo se pare ca datele sunt determinate experimental de el insusi,daca inteleg bine !? "...... Table of essential data for some triode-strapped pentodes and beam power tubes. ...................................................................................................................................... Measured myself....." Link spre comentariu
ggg Postat Mai 25, 2011 Partajează Postat Mai 25, 2011 Incredibil!Ce munca a depus omuletu' !!! Si Karpov a facut ceva asemanator dar pt mult mai putine tuburi. Link spre comentariu
lorik199 Postat Decembrie 22, 2011 Partajează Postat Decembrie 22, 2011 Rog pe cineva sa-mi explice cum se calculeaza un etaj de amplificare cu tub Luam de exemplu un tub ECC83:in schema de mai jos sunt date valorile componentelor, dar cum se calculeaza ele in functie de caracteristicile fiecarui tub? Ce caracteristici trebuie luate in seama? Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 22, 2011 Partajează Postat Decembrie 22, 2011 Descarca de aici (link-ul "carti de electronica" la pagina 10, fisierul de 11,28 MB) lucrarea Radioreceptoare Pentru Radioamatori de Costica Lesu, pusa la dispozitia noastra prin stradania colegului @klaxxon. Incepand de la pagina 71 (pagina cartii, nu a fisierului) ai tot ce te intereseaza, inclusiv un exemplu de calcul. Link spre comentariu
feri.visky Postat Decembrie 30, 2011 Partajează Postat Decembrie 30, 2011 Sunt multe de zis, dar spre norocul nostru totul este scris, totul poate fi Googlezat... Cateva indicii: -Ce amplificare doresti? A=(muxRa)/(Rp+Ra+(mu+1)xRk) Adica amplificarea A se obtine raportand produsul dintre factorul de amplificare mu si rezistenta din anod Ra la o suma constand din: rezistenta interna a tubului Rp, rezistenta din anod Ra si rezistenta din catod Rk multiplicata cu (mu+1). Apoi... Rk se determina prin (Ra+Rp)/(mu+1) Apoi... Ia0, curentul de mers in gol se determina prin impartire valorii tensiunii de alimentare Ub (90 V) la suma dintre Rp, Ra, si Rk(mu+1) Apoi... Comdensatorele C se determina din conditia de frecventa minima transferata impreuna cu rezistoarele aferente... P.S. Daca tensiunile sunt in V si curentii I in mA atunci rezistoarele vor fi in kOhm In cazul nostru: Ub=90 V Rk=2k Ra=100k Rg=100k Re=240k mu rezulta din catalog Restul e calcul.... Link spre comentariu
Ovidanie Postat Februarie 25, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2012 Inca o varianta: Link spre comentariu
RockDok Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 In clasa A pentru PCL82 la 170V Ua se ia in calcul pentru trafo out un Ra de 3.25 k ohmi. La schema atasata ar fi valabil pentru calculul Tr1 un Ra de 3.25/4 kohmi cind Ua are aceeasi valoare? Link spre comentariu
romicap Postat August 26, 2015 Partajează Postat August 26, 2015 http://www.ax84.com/biascalc.html?Bvolts=400&maxW=25&BiasCalcAction=calc Doar o varianta de calcul orientativ... Link spre comentariu
Lonerider Postat Mai 8, 2016 Partajează Postat Mai 8, 2016 (editat) Am dat peste acest site http://vapkse.internet-box.ch/?q=news, care prezinta graficele unor modele de tuburi. Nu l-am rasfoit in amanunt, pentru ca nu reusesc, inca, sa descifrez graficele respective. Am o intrebare (sa luam ca exemplu tubul GU17 cu graficul respectiv http://vapkse.internet-box.ch/viewer?id=2763&rl=%3Fq%3Dname%253D%2522GU17%2522). Sa inteleg ca marcajul patrat portocaliu (Work point) reprezinta cele mai bune valori Ua-Iao-Ug1-Ug2 pentru functionarea acestui tub? Multumesc. Editat Mai 8, 2016 de Lonerider Link spre comentariu
sebi_c Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 Sunt caracteristicile de iesire ale lui GU17. Work point este chiar curentul de mers in repaos la un PP. Si dreapta de sarcina utilizata de mine este apropiata de cea portocalie. Nu stiu daca e cel mai bine, pentru ca posibilitatile sunt multiple, dar dupa multe simulari si testari am decis ca e cel mai bine. Poti observa ca excursia alternantei negative poate fi pe la 25V. Interesanta prezentarea si utila! Link spre comentariu
Alexandru Savin Postat Aprilie 4, 2017 Partajează Postat Aprilie 4, 2017 Domnilor, La inceputul postului am gasit o cartzulie: "Am scanat din "Indreptar de radioelectronica" editura tehnica 1963. Tot ce am sters puteti descarca de la adresa: http://www.ovidanie.evonet.ro/ " O are cineva downloadata, ca o vreau si eu, iar linkul nu mai merge. Multumesc! Alex. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Aprilie 4, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2017 Sa vad daca mai am documentul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum