stefan94stefan Postat Iulie 7, 2012 Partajează Postat Iulie 7, 2012 Am un Intel LGA 775 la 3.4Ghz,nu este overclock....dar sunt foarte mari temperaturile,coolerul este box,si mai am inca 3 coolere in carcasa suplimentar placa video are si ea cooler si am mai pus unul sa sufle inspre ea , nu stiu ce sa mai fac ,hdd-ul are si el cooler,se incine pur si simplu si tabla de pe unitate tot sursa este cu cooler cat carcasa ei ,placa de baza este EPOX, temperaturile din poza atasata era cand nu este utilizat procesorul si video ....cand le utilizez in jocuri sau filme hdd ajunge pe la 70 -71 grade http://s10.postimage.org/mqlex056x/Snap ... 165338.jpg Link spre comentariu
mastodontu Postat Iulie 7, 2012 Partajează Postat Iulie 7, 2012 off-topic: pur si simplu nu pot sa ma abtin. mai nou vad ca toata lumea a inceput sa isi faca griji de temperatura procesorului, ba a hdd.. etc. totul a inceput de la un topic si acum toti intreaba acelasi lucru.nu va mai stresati atata oameni buni, parca n-ati fi electronisti (de unii nu ma indoiesc), dupa ce merge calculatorul cativa ani asa, brusc va faceti griji acum. e normal ca unele procesoare sa lucreze la temperatura mare, asa sunt creeate. what's so complicated?daca temperatura e prea mare se va inchide singur, de la pentium 2 incoace toate au aceasta protectie, sau va merge la o capacitate mai mica pana temperatura isi revine la normal. gresesc cumva ?scuze pentru off topic, repet, nu m-am putut abtine Link spre comentariu
K1nderu Postat Iulie 7, 2012 Partajează Postat Iulie 7, 2012 Acolo in poza unde trebuie sa ai 12v tu ai 21v nu mai zic de celelalte poti verifica tensiunile sunt curios daca tu chiar ai 21v pe bara de 12v Link spre comentariu
stefan94stefan Postat Iulie 7, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2012 off-topic: pur si simplu nu pot sa ma abtin. mai nou vad ca toata lumea a inceput sa isi faca griji de temperatura procesorului, ba a hdd.. etc. totul a inceput de la un topic si acum toti intreaba acelasi lucru.nu va mai stresati atata oameni buni, parca n-ati fi electronisti (de unii nu ma indoiesc), dupa ce merge calculatorul cativa ani asa, brusc va faceti griji acum. e normal ca unele procesoare sa lucreze la temperatura mare, asa sunt creeate. what's so complicated?daca temperatura e prea mare se va inchide singur, de la pentium 2 incoace toate au aceasta protectie, sau va merge la o capacitate mai mica pana temperatura isi revine la normal. gresesc cumva ?scuze pentru off topic, repet, nu m-am putut abtine Eu nu am mai patit asa ceva,pana sa folosesc procesor Intel.....am avut amd si nam avut o treaba cu temperaturile,de aceea am intrebat....nu am dat cu parul...... Link spre comentariu
stefan94stefan Postat Iulie 7, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2012 Acolo in poza unde trebuie sa ai 12v tu ai 21v nu mai zic de celelalte poti verifica tensiunile sunt curios daca tu chiar ai 21v pe bara de 12v Cred ca este din cauza la speedfan nu am 21 v pe ramura de 12 v am masurat cu multimetrul .....! Link spre comentariu
K1nderu Postat Iulie 7, 2012 Partajează Postat Iulie 7, 2012 Atunci ia alt speedfan ca poate nici temperaturile nu ti le arata corect sau alt program sunt o multime icon_jook Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Iulie 7, 2012 Partajează Postat Iulie 7, 2012 Va salut ! Dar in bios cum va arata temperaturile ??Astept !! Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 7, 2012 Partajează Postat Iulie 7, 2012 Temperatura CPU e normala pt. un procesor cu nucleu Prescott, mai ales unul la 3,4GHz. Disipa cam 110W.Ati omis sa precizati ce temperatura aveti in camera in care functioneaza PC-ul. @ mastodontu "Frumos" sfat, n-am ce zice, asa ar trebui sa faca un electronist, "crede si nu cerceta".Revenind la racirea PC-urilor, ar trebui sa aveti doua ventilatoare de carcasa, unul care sa introduca aer in carcasa, mai puternic, si alt ventilator o idee mai putin puternic decat primul, care sa scoata aerul din carcasa. Astfel, veti avea o mica suprapresiune atmosferica in carcasa(cam 780 mm col Hg), ceea ce va mari transferul termic intre radiatoare si aer, in plus depunerile de praf vor fi mai reduse(doar prin unghere/colturi/etc).Preferabil ca cele doua ventilatoare sa fie de 120 mm, la o turatie mult mai redusa ofera acelasi cfm ca si un ventilator de 80/90mm, deci silentiozitate.Pe parcursul utilizarii unui PC trebuie monitorizate in permanenta temperaturile CPU, GPU, chipseturi, si nu in ultimul rand temperaturile hard-discurilor(se poate utiliza HDTune, un utilitar foarte bun). Link spre comentariu
stefan94stefan Postat Iulie 7, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2012 Va salut ! Dar in bios cum va arata temperaturile ??Astept !!In bios temperaturile sunt la fel ! Link spre comentariu
stefan94stefan Postat Iulie 7, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2012 Temperatura CPU e normala pt. un procesor cu nucleu Prescott, mai ales unul la 3,4GHz. Disipa cam 110W.Ati omis sa precizati ce temperatura aveti in camera in care functioneaza PC-ul. @ mastodontu "Frumos" sfat, n-am ce zice, asa ar trebui sa faca un electronist, "crede si nu cerceta".Revenind la racirea PC-urilor, ar trebui sa aveti doua ventilatoare de carcasa, unul care sa introduca aer in carcasa, mai puternic, si alt ventilator o idee mai putin puternic decat primul, care sa scoata aerul din carcasa. Astfel, veti avea o mica suprapresiune atmosferica in carcasa(cam 780 mm col Hg), ceea ce va mari transferul termic intre radiatoare si aer, in plus depunerile de praf vor fi mai reduse(doar prin unghere/colturi/etc).Preferabil ca cele doua ventilatoare sa fie de 120 mm, la o turatie mult mai redusa ofera acelasi cfm ca si un ventilator de 80/90mm, deci silentiozitate.Pe parcursul utilizarii unui PC trebuie monitorizate in permanenta temperaturile CPU, GPU, chipseturi, si nu in ultimul rand temperaturile hard-discurilor(se poate utiliza HDTune, un utilitar foarte bun).Da multumesc am sa fac ,si asta cu ventilatoarele mai mari.......eu le-am amplasat dupa cum am crezut eu ...este unul care baga are pe spate..si unul care scoate pe lateral,si unul este pus sa bata in hdd ....dar nu sunt mari ..sunt din acelea de 80 mm Link spre comentariu
stefan94stefan Postat Iulie 7, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2012 In Aida64 stau altfel temperaturile..comparativ cu speedfan : Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Iulie 8, 2012 Partajează Postat Iulie 8, 2012 Văd acolo un V stanby de 8v. Aţi putea pune multimetrul între firul mov şi firul negru cu sursa scoasă de pe placa de bază? Dacă într-adevăr sunt 8v acolo atunci verificaţi condensatorii(cred că unul electrolitic de 22uF e uscat) din primarul sursei auxiliare. Sau e posibil ca programul să nu citească bine. Shit happens Link spre comentariu
stefan94stefan Postat Iulie 8, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 8, 2012 Am 5.09 unde scrie 8 in program ....! Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Iulie 8, 2012 Partajează Postat Iulie 8, 2012 cu aida. arată 8 la Vstanby Link spre comentariu
stefan94stefan Postat Iulie 8, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 8, 2012 cu aida. arată 8 la Vstanby Inseamna ca nici Aida nu este cine stie ce program...nu stiu ce sa mai cred...... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum