Vizitator misu_c84 Postat Iulie 6, 2012 Partajează Postat Iulie 6, 2012 Buna ziua! am facut o prostie zilele trecute si nu reusesc sa ii dau de capat! am schimbat o yala electromagnetica cu un electromagnet pentru usa! problema mea e ca am 1 interfon si un sistem de control acces cu cartela. sistemul de control acces am reusit sa il conectez la electromagnet si functioneza( am schimbat de pe NO(normal open) pe NC( normal close )) dar interfonul nu reusesc sa il conectez deoarece el trimite un semnal cand vreau sa deschid usa iar electromagnetul este alimentat tot timpul si nu face nimik. as dori sa stiu daca este ceva care pot sa il pun pe firele de la electromagnet iar cand ii dau semnal de la interfon sa intrerupa alimentarea! ma scuzati daca nu am fost prea clar dar e prima data cand postez! multumesc anticipat pentru ajutor! Link spre comentariu
mikella Postat Iulie 6, 2012 Partajează Postat Iulie 6, 2012 Pune un releu la iesirea din interfon, iar prin contactele nc inseriezi electromagnetul. Cand interfonul da curent culpeaza releul si se deschid contactele intrerupand alimentarea electromagnetului. Din cate inteleg electromagnetul este alimentat incontinu, iar la decuplarea alimentarii acesta deschide usa? Nu poti sa il pui invers, adica sa deschida cand alimentezi? Link spre comentariu
Vizitator misu_c84 Postat Iulie 7, 2012 Partajează Postat Iulie 7, 2012 asa functioneaza electromagnetul asta .... ca sa tina usa inchisa trebuie alimentat.....problema e ca nu stiu ce fel de releu imi trebuie. interfonul da un impuls de 12v/1.2A iar electromagnetul e alimentat tot la 12v. daca ai putea sa imi spui ce fel de releu sa cumpar as fi recunoscator! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iulie 7, 2012 Partajează Postat Iulie 7, 2012 Electromagnet auto pt lumini ,gasesti la magazinele auto ... .Sau poti sa-l iei de la masina Link spre comentariu
mikella Postat Iulie 7, 2012 Partajează Postat Iulie 7, 2012 Cam orice releu cu bobina de 12vcc, care sa tina pe contacte curentul consumat de electromagnet.Sunt bune si cele de la masina cum spune colegul tyc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 7, 2012 Partajează Postat Iulie 7, 2012 nu mi se pare in regula solutia aleasa.electromagnetul sta tot timpul sub tensiune si de aici ai o serie de dezavantaje: fiabilitate scazuta, consum inutil de curent si in caz de pana de curent nu mai ai usa inchisa.alege un alt electromagnet "pe invers" care sa se retraga la actionare sau monteaza-l invers pe cel existent. Link spre comentariu
briobit Postat Iulie 7, 2012 Partajează Postat Iulie 7, 2012 piesa in discutie e ceva de genul celei din poza de mai jos? daca da nu are cum sa il monteze invers... la interfoane de obicei se lucreaza cu yale electromagnetice (adica la actionarea temporara electric , deblocheaza usa, nu sta in tensiune ca piesa din poza) recomand sa cauti yala ori ingropata ori aplicata ca sa scapi de bataie de cap daca nu stii care cum arata iti pun poza cu fiecare Link spre comentariu
q_acdc Postat Iulie 7, 2012 Partajează Postat Iulie 7, 2012 Acest tip de electromagnet nu are o iesire de buton?(leduri pt starea electromanetului) Link spre comentariu
briobit Postat Iulie 7, 2012 Partajează Postat Iulie 7, 2012 in dreapta parca unde e placuta aia mica de Al are o parte electronica ce contine un releu clasic parca si un releu de tip reed care este actionat de inchiderea si deschiderea usii ( eu folosesc relul ala reed ca sa stiu starea usii, adica ok am deschis usa dar am un led care imi spune ca usa nu a ajuns la loc in rama) Pe scurt cu piesa asta ai usa inchisa atata timp cat este alimentata (ai oprit tensiunea se deschide usa) , lui ii trebuie o yala cum spuneam mai sus ( aia in mod normal tine usa blocata mecanic, nealimentata, iar cand bobina din yala primeste tensiune, deblocheaza mecanic yala care la randul ei deblocheaza mecanic usa) Link spre comentariu
Vizitator misu_c84 Postat Iulie 7, 2012 Partajează Postat Iulie 7, 2012 este exact ala din poza si nu prea as vrea sa pun altul pt ca l-am si pus....am dat gauri in usa si asa mai departe ca sa il instalez si nu ar fi estetic sa il schimb......daca ar fi o solutie sa pot folosi interfonul la acest electromagnet ar fi super! si nu e pb pentru cand se ia curentul pentru ca am yala normala la usa si o incui cand plec de acasa.....problema e cand sunt acasa si suna cineva la interfon....nu as vrea sa cobor pana jos sa dau drumu la usa Link spre comentariu
q_acdc Postat Iulie 7, 2012 Partajează Postat Iulie 7, 2012 Centrala de control acces nu are posibilitatea instalare buton exit?(conectezi iesire interfon cu intrare buton exit,centrala acces) Link spre comentariu
briobit Postat Iulie 7, 2012 Partajează Postat Iulie 7, 2012 am cateva intrebari la care daca imi raspunzi cred ca rezolvam si anume:1. firele care veneau initial la yala poti sa iti dai seama care de unde vine ? ( adica ai o sursa de tensiune inseriata cu yala si cu un eventual buton din interfon sau postul tau de interfon, in momentul cand apesi pe buton dadea tensiune direct in yala)2. ce model de interfon aveti?3. ce faceti daca in cazul in care sa presupunem sunteti acasa, usa sta inchisa numai in electromagnet si pica curentul ? (sunteti la dus/somn alte activitati)Ca rezolvare eu vad asa:Caz 1 - la apasarea pe buton de deschidere a usii se inchide un contact chior (cum am gasit intr-o gramada de interfoane) care ar trebui sa fie inseriat cu o sursa de tensiune si cu yala - apasam pe buton se alimenteaza jucaria se deschide usa. Rezolvarea o vad asa : se monteza un releu ale carui contact normal inchise trebuie sa fie inseriate cu electromagnetul si cu sursa de tensiune, astfel electromagnetul va sta alimentat permanet si usa sta inchisa, iar ca sa deschidem usa contactul din butonul interfonului va fi inseriat cu bobina relului si cu sursa de tensiune - apasam pe buton , inchiderea contactului alimenteaza releul ale carui contacte normal inchise se deschid, astfel se pierde alimentarea electomagnetului si usa se deschideCaz 2 - la apasarea de buton de deschidere a usii se livreaza o tensiune avem 2 variante in functie de curentul pe care il trage electomagnetul (mult mai mare decat yala, cat si regimurile de lucru):a) daca sursa din post duce curentul electromagnetului (intensitatea) il alimentezi direct b) daca sursa din post nu duce curentul consumat se aplica aceeasi figura cu releul ca mai sus Link spre comentariu
Vizitator misu_c84 Postat Iulie 7, 2012 Partajează Postat Iulie 7, 2012 a fost greseala mea....am schimbat usa si am considerat ca nu e bine sa dau o gaura mare ca sa pot pune yala electromagnetica si am decis sa pun un electromagnet.acesta este alimentat de la o sursa de tensiune de 12v/4a care alimenteaza de asemenea si sistemul de control acces.interfonul are un contact chior cum ai spus u..adik apesi butonul se inchide circuitul si da curent tot de 12v. problema e ca eu nu lucrez in domeniu si nici nu am studii de specialitate. m-am prins eu ca trebuie un releu dar cand am fost sa cumpar am gasit prea multe modele si nu stiu exact cum functioneaza(aveau de la 4 la 10 pini...) si nici vanzatorul nu a stiu sa imi spuna ce sa cumpar.daca imi poti da modelul releului care sa il pun pe firele de la electromagnet iar cand primeste impuls de la interfon sa il deschida(adik sa opresca alimentarea) mi-ai salvat viata!!!! Link spre comentariu
briobit Postat Iulie 7, 2012 Partajează Postat Iulie 7, 2012 pai daca zici ca electromagnetul este nou pune modelul acestuia sau ce consum are si in functie de asta cautam un releuun posibil model este cel de jos si are 5 borne2- bobina1- normal inchis1- normal deschis1- comun Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Iulie 9, 2012 Partajează Postat Iulie 9, 2012 Problema dv. nu este asa de complicata dar necesita putina pregatire in domeniu.1.Cumparati un releu ca cel propus de colegul Briobit.2.Bobina releului se leaga asfel : un fir lipit pe bobina se va lega la (-) de pe sursa de alimentare iar firul de pe butonul interfonului (+) care mergea la yala dinainte se lipeste pe celalalt fir al bobinei .Asfel la apasarea butonului de pe interfon va fi actionat releul suplimentar care il achizitionati.3.Firul de (+) de pe alimentarea electromagnetului se taie si cele doua capete rezultate se vor lega ,unul pe contactul normal inchis iar celalalt pe comun.Aceste contacte le aveti pe releul suplimentar montat.4.Daca aveti electromagnetul model mai scump acesta are temporizator incorporat si in momentul in care actionati butonul de deschidere de pe interfon releul suplimentar se actioneaza intrerupe alimentarea si electromagnetul se poate deschide ,blocajul lui facandu-se dupa expirarea temporizarii stabilite.Daca aveti un model mai ieftin acesta se reblocheaza instant si trebuie sa stati un timp mai indelungat cu degetul pe butonul de pe interfon pana permiteti accesul. Sper ca am fost explicit si va descurcati.Succes. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum