Vizitator arielos03 Postat Iulie 6, 2012 Partajează Postat Iulie 6, 2012 De ceva timp frigiderul meu s-a defectat, formeaza gheata desi el este No frost di o data la o saptamana trebuie dezghetat. Mi s-a spus ca ar fi placa electronica care comanda dezghetarea automata.Marea mea problema este ca nu sunt in Romania pentru a chema un tehnician, frigiderul fiind cumparat in Romania si transportat in Belgia.Am incercat sa chem aici un tehnician dar mi s-a spus ca aici nu au modelul acesta si m-ar costa o gramada sa vina tehnicianul, sa comande piesa ..... blah blah blah prea multi bani pentru o reparatie.Poate cineva sa imi spuna unde este localizata placa respectiva si eventual tipul placii pt a nu demonta tot frigiderul?Va multumesc mult pentru ajutor. Link spre comentariu
Vizitator cosmyn maxx Postat Iulie 7, 2012 Partajează Postat Iulie 7, 2012 sus pe aparat e o cutie prinsa in 2 suruburi ! Link spre comentariu
C.D. Postat Iulie 20, 2012 Partajează Postat Iulie 20, 2012 Vedeti daca functioneaza ventilatoarele.Nu este recomandabil sa umblati in electronica lui, fara sa dispuneti de o schema de principiu, si mai ales de un caiet de service. Link spre comentariu
ALEy Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 Domnilor sunteti in acest moment cel mai tare sait de profil .La inceput am crezut ca ma insel dar astazi am observat ca si romani din lume apeleaza la cunostintele tehnice si experienta celor din tara La mai mare.! Link spre comentariu
Vizitator arielos03 Postat Ianuarie 9, 2013 Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 Va multumesc tuturor pentru ajutor, dar din pacate problema frigiderului persista.- rezistenta am verificat-o ... e ok- placa de comanda am schimbat-o- senzorul de inght l-am schimbat.,si tot degeaba.In timpul numeroaselor dezghetari am observat ca din frigider nu curge apa desi cantitatea de gheata era considerabila.Stiu ca in cazul frigiderelor no frost apa este scoaca prin aerul evacuat. Exista posibilitatea unei suprasaturari cu apa a frigiderului? Exista posibilitatea ca sa fie impiedicata evacuarea aerului? Unde se strange apa?Inca o data va multumesc de ajutor. Link spre comentariu
ALEy Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 IN spatele frigiderului montata pe motor se afla o tava din PVC ce acumuleaza apa de la condens si apoi o evapora datorita caldurii motorului( compresor). Link spre comentariu
Vizitator arielos03 Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Deci inteleg din asta ca evacuarea apei din frigider nu este problema.Atunci aveti vre-o alta idee? Link spre comentariu
valyvis10 Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Deci inteleg din asta ca evacuarea apei din frigider nu este problema.Atunci aveti vre-o alta idee?Aceeasi problema am avut-o eu cu un bosch KGN 39XXX.Au schimbat si compresorul, l-au reincaracat cu freon de 2 ori.In ultima instanta, avand 5 ani garantie, am acceptat o ultima interventie inainte de a-mi fi inlocuit produsul.Aceasta ultima interventie a constat in schimbarea senzorului ce este prins de vaporizator.Sunt 6 saptamani de la interventie si vad ca merge dar il tin sub observatie deoarece inainte am constatat ca gheata se acumula si in 3 luni.Ce am observat cu ocazia ultimei interventii este faptul ca avea inca destul de multa gheata cu toate ca statuse oprit peste 24 de ore. Au trebuit sa dezghete cu un uscator de par vaporizatorul pentru a putea inlocui senzorul. Din ce ati scris mai sus (nu prea inteleg ce senzor ati schimbat) pare a fi acelasi defect ca la al meu.PS. Conducta groasa ce iese din el (de la vporizator), cea izolata cu un material poros gen burete, este umeda? Link spre comentariu
Vizitator arielos03 Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Senzorul de inghet era legat de serpentina prin care circula freonul. Link spre comentariu
Ionutzz Postat Iulie 25 Partajează Postat Iulie 25 Va salut, Detin un frigider Beko DDEN517MWD+, care este un urmas al frigiderului despre care s-a discutat in acest topic. De aseara, se aude un zgomot, un ticait, din spatele frigiderului ca si cum ar fi un releu care cupleaza, si la cateva secunde decupleaza (sau invers). Aceasta succesiune se intampla odata la 3-5 minute. Mentionez ca pe display-ul frigiderului nu arata vreo eroare, insa temperatura in frigider nu mai e in parametri, a crescut, iar alimentele din frigider au condens pe ele. Ventilatorul/evaporatorul l-am verificat, functioneaza (este recent inlocuit). Aveti idee ce ar putea fi, si la ce sa ma astept? Va multumesc, Ionut. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Iulie 25 Partajează Postat Iulie 25 Acum 1 oră, Ionutzz a spus: De aseara, se aude un zgomot, un ticait, din spatele frigiderului ... prepare yourself ! Link spre comentariu
efrig Postat Septembrie 29 Partajează Postat Septembrie 29 La 06.07.2012 la 13:10, Vizitator arielos03 a spus: De ceva timp frigiderul meu s-a defectat, formeaza gheata desi el este No frost di o data la o saptamana trebuie dezghetat. Mi s-a spus ca ar fi placa electronica care comanda dezghetarea automata.Marea mea problema este ca nu sunt in Romania pentru a chema un tehnician, frigiderul fiind cumparat in Romania si transportat in Belgia.Am incercat sa chem aici un tehnician dar mi s-a spus ca aici nu au modelul acesta si m-ar costa o gramada sa vina tehnicianul, sa comande piesa ..... blah blah blah prea multi bani pentru o reparatie.Poate cineva sa imi spuna unde este localizata placa respectiva si eventual tipul placii pt a nu demonta tot frigiderul?Va multumesc mult pentru ajutor. Pe zona de supraîncălzire ai un senzor. Dacă șarja de încărcare nu e ok, mai exact lipsă parțială de refrigerant, nu face pauze și nu face defrost. Poți confirma dacă aparatul face pauze la câteva ore? Cauza numărul 2, rezistența de defrost întreruptă. Este localizată pe vaporizator în congelator. Dai capacul jos, ai o mufă, măsori… trebuie să ai o valoare în ohm care la 230V să rezulte într-un 100 și ceva de W. Sau whatever tensiune aveți voi în Belgia. Cauza numărul 3, senzori, defrost, temperatură, cazuri foarte rare. Cauza numărul 4, extrem de rar spre imposibil, probleme în placa strict pe parte de defrost. Să fim serioși… Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum