Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Idei sistem localizare pe suprafata patrata de 1ha

srdjan

Postări Recomandate

Va salut. Apelez la voi pentru a-mi da idei cum sa aflu pozitia cat mai ieftin si cat mai precis a unor obiecte mobile autonome. Suprafata in care se pot deplasa va fi de cca 100m x 100m. Obiectele vor avea diametru 20cm-50cm si pot avea orice mijloc de locomotie posibil pentru suprafete solide orizontale neregulate (gradina). Frecventa de pozitionare ar trebui sa fie de min 2 Hz. Ca obstacole pot exista pomi, obiecte metalice (stalpi, garduri), santuri, tuneluri mici, ridicaturi de pamant, pereti din materiale usoare, etc. Balizele folosite pentru localizarea tintelor in principiu pot fi fixe dar as prefera sa nu fie multe la numar si sa fie usor de mutat (inclusiv repozitionarea relativa a lor).Asadar, date fiind informatiile de mai sus astept idei, sugestii sau orice alte forme de exprimare care pot duce la ceva constructiv.Este vorba de un proiect de cercetare finantat pe cont propriu si doresc aprofundarea algoritmilor de inteligenta artificiala individuala sau de grup. Este vorba de o cercetare de lunga durata, fara termene si fara obligatii, 100% open source.Cine vrea sa se alature sub orice forma doreste alta decat direct finaciara este bine venit. Adica poate sa participe la dezvoltarea protocoalelor folosite si sa-si creeze propriul individ sau grup pentru a-l supune testelor si socializarii. In curand o sa pun la dispozitie si un repository pentru subversioning pentru a putea colabora.PS. Evident ca nu am ales sectiunea potrivita dar nu m-am putut hotara unde ii este locul asadar las in soarta moderatorilor acest aspect.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• srdjan

4

• Vlad Mihai

3

Top autori în acest subiect

...sa participe la dezvoltarea protocoalelor...

Eu aş încerca să folosesc protocoale deja existente, mai puţin în situaţia în care ar apărea o idee complet nouă şi la care nu se potriveşte niciun protocol deja răspândit, dar asta mi se pare foarte puţin probabil.
Link spre comentariu

Incearcă cu taguri RFID active(sau semiactive, cele pasive au rază de acţiune mică), sau măcar principiul, dar cred că vor fi costuri mari.

Link spre comentariu

Incearcă cu taguri RFID active(sau semiactive, cele pasive au rază de acţiune mică), sau măcar principiul, dar cred că vor fi costuri mari.

da, m-am interesat deja despre aceste solutii dar nu am gasit distribuitori care sa afiseze si preturi ci doar sa depun cerere de oferta ceea ce nu am facut inca. oricum a fost singura solutie viabila care am gasit-o pe cont propriu. am mai studiat si ideea de beacon-uri cu ultrasunete dar trebuiesc prea multe si complica sistemul. daca a implementat cineva solutii RFID pana acum poate se da cu parerea la ce cost s-ar ridica investitia.

Eu aş încerca să folosesc protocoale deja existente, mai puţin în situaţia în care ar apărea o idee complet nouă şi la care nu se potriveşte niciun protocol deja răspândit, dar asta mi se pare foarte puţin probabil.

sunt de acord, daca reusesc sa trec de partea cu tracking-ul tag-urilor ma gandeam sa ofer colaboratorilor posibilitatea sa uplodeze sursele si sa compileze si programeze remote device-urile disponibile. probabil o sa merg pe o interfata web pentru partea de surse ca acolo ma pricep suficient ca sa implementez cele necesare. cat despre comunicatiile dintre boti acolo nu prea cunosc protocoale uzuale dar o solutie custom nu e rupere de oase si oricum pana ajungem in etapa respectiva mai am niste praguri mult mai grele de trecut.@general: daca are cineva alternative mai ieftine sau mai bune la problema tracking-ului e binevenit sa iasa in fata.
Link spre comentariu

De exemplu eu am întâlnit în Iulius Mall(Suceava) taguri active şi pasive. Încearcă să vezi la un magazim mare gen mall poate iei legătura cu cei de acolo, că mă gândesc că ei pun tagurile pe produse şi vezi ce oferte şi de unde le-au luat. Tagurile sunt ieftine dar cititorul de carduri ar fi problema. Şi dacă va fi doar un cititor plasat doar într-un anumit loc(stabil) atunci la distanţa prezenţă ar trebui folosite taguri active sau poate merg şi cele semiactive, dar cele pasive nu cred ca vor avea o rază de acţiune mai mult de 5-10 m.

Link spre comentariu

eroare de pozitionare acceptabila +- 20cm, nu exista limita de timp, bugetul pe hectar nu pot sa spun. as fi dispus sa platesc 500-800EUR din buzunarul propriu sau as cauta alternative de finantare sau amortizare daca e vorba de sume mai mari. evident solutia trebuie sa fie un raport performanta/cost bun. daca imi ofera cineva solutie la jumatate din pretul uneia performante dar performante acceptabile evident ca nu o scot din ecuatie.

Link spre comentariu

Puteţi încerca să căutaţi sponsori din domeniu, că sunt diferite firme, dar s-ar putea să pretindă şi ei la o particică din proiect.

Link spre comentariu

eu personal nu prea cred in sponsori. cel putin aici la noi am avut diverse activitati ca student si chiar interesante si nici macar universitatea nu ne-a decontat nimic. firme receptive am intalnit dar nu s-a concretizat nimic cu ele. tot leul din buzunar a finantat toate actiunile. am gasit ceva solutie de active rfid vazut pe net ofereau un kit in valoare de 4000 euro dar precizia era de +-1m si frecventa maxima de pozitionare de 0.5Hz ceea ce pentru mine nu e acceptabil ca raport performanta pret. Localizarea se baza pe TOA @ 2.4GHz.

la link-ul asta vad niste componente aparent ieftine dar nu am gasit detalii. probabil o sa incerc sa iau legatura sa vad ce pot sculele lor si ce costuri au.

http://www.uconnect.com.tw/ActiveRFID.html

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări