Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Focalizare interminenta

Vizitator soundx

Postări Recomandate

Vizitator soundx

Pentru toti cei care au avut asa un defect: Focalizare intermitenta cu perturbatii pe rastru,(adica imaginea buna apoi devine cetoasa, si apar niste perturbatii ca niste linii late de vreo 3 cm plus ca dispare si culoarea). Intrebare ce poate sa fie hiba? Sau efectuat urmatoarele: curatat placa cu soclu cinescop, curatat eclatorii , schimbat potentiometru de focalizare (e din ala si cu screen pe el), verificat daca nu sint scapari(adica pe intuneric daca nu sint descarcari pe la eclatoare sau in jurul pot de focalizare) si dupa toate acestea defectul persisita. Astept sugestii.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Tavi

6

ca sa nu inlocuiesti trafo lunii se pune un blider extern , cu focus si G2 pe elcum faci asta : dezizolezi firul de FIT cam pe unde iese el din trafo linii, pui bliderul acolo paralel cu firul de fit fixat bine , focus si G2 iei acum din acest blider, iar masa de la blider o legi la masa simplu , apoi izolezi bine de tot cu silicon sanitar Bison Alb , lasi sa se usuce pana a doua ziatentie, acolo unde lipesti FIT-ul sa faci lipitura astfel incat sa fie perfect sferica, orice varf de fludor ramas duce in timp la strapungerea izolatiei

Link spre comentariu

stai asa ca acum am citit eu si nu e bineai blider extern vad cu focus si G2 pe elce tv este, nordmende , tfk, saba ?inseamna ca este coxat firul de FIT acolo unde intra in trafo linii, se vede daca il scoti afara ca este negru la varf si din aceasta cauza iti dispare si culoarea .poti sa tai trafo linii in acest caz de-a lungul firului de inalta pana ajungi acolo unde este conexiunea arsa, lipesti direct firul de sarma care iese din trafo si apoi izolezi cu siliciu si lasi sa se usuce

Link spre comentariu
Vizitator soundx

Nu Tara, stii cum e : din focus fac si screen-ul cu un potentiometru de ala dublu cu focalizare si screen ( deci nu din FIT ), inca ceva interesant daca am mai inserat rezistente de 30M mai multe prin incercari la un moment dat nu mai facea asa dar nu se mai putea focaliza ca lumea raminea asa mai cetos dar nu mai facea , am mai observat ca cu cit e focalizat sa fie imagine mai clara se intimpla mai des fenomenul, inca ceva si cind am reusit sa il focalixez imaginea per ansamblu era clara dar pe linga scris de exemplu apareau culorile rosu, verde, albastru decalate adica ca si cum aveam trei scisuri si dintr-o data se intimpa o descaracare sau nu stiu ce si isi revena singur adica se uneau culorile intr-un singur scris alb (dar tot timpul restul imaginii era focalizata numai aparea fenomenul asta ca la tuburile vechi in delta cind nu era reglata bine convergenta, si "puricii" cind e faca semnal sint cite trei de trei culori da focalizati adica sint mici, nu purici mari asa ca la defocalizare.P.S Tv-ul este un Saba destul de modern( cu telecomanda) deci nu o vechitura de aia cu tiristori si tub delta.

Link spre comentariu
Vizitator danut

Eu zic sa pui un traf dela B.B.ROM .Costa in jur de 200.000 si ai rezolvat problema.Nu te juca cu silicoane.Scuze lui TAVI ca-l contrazic.Si eu le siliconam mai inainte ,dar nu cred ca merita munca la pretul unui trafo CHINA.Are garantie 1an si faci o treaba curata.

Link spre comentariu

nu merg bine la foarte multe sasie de thomson ( saba, tfk , etc ) trafurile chinezesti , creeaza tot felul de probleme, de la incingerea excesiva a tranzistoarelor din linii pana la probleme de est-vest si limitare a curentului de fascicol

Link spre comentariu
Vizitator technoart

imaginea este clara,iar defocalizarea se produce sub forma de benzi orizontale intercalate cu benzi focalizate???.Acest fenomen se intampla la tuburile ITT,iar defectul este din tub .cu o regenerare se rezolva problema (cu un regenerator ultrasonic).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări