schukaru Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 voi chiar vreţi să ţină o veşnicie un laptop,aia care le construiesc pe genunchi ce mai mănâncă. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 Citatul e luat din http://support.amd.com/us/Processor_TechDocs/26951.pdf For lidless processors, such as the AMD Athlon MP, AMD Athlon XP, and AMD Duron processors, the surface of the silicon chip contacts the bottom of the heatsink. For lidded processors, such as the AMD Athlon 64 and AMD Opteron processors, the lid contacts the heatsink. The surfaces of the two types of processors, lidless and lidded, are of different sizes, and AMD recommends a different type of thermal material for long-term use with each type of processor. După cum vedeţi, nu e vorba nici de zgârcenie, nici de teoria conspiraţiei. Metoda optimă pentru transfer termic este în funcţie de tehnologia în care a fost realizat chip-ul: lidded sau lidless. La cele lidded se recomandă thermal pad, iar la cele lidless se recomandă thermal paste. Bineînţeles, un producător serios de laptop-uri va respecta recomandările producătorului de chip-uri, pentru că altfel riscă să se trezească după câteva luni că i se întorc toate laptop-urile la garanţie din cauză că s-a crezut el mai deştept ca Moş Gerilă... Link spre comentariu
mastodontu Postat Iulie 12, 2012 Partajează Postat Iulie 12, 2012 Sa mai pun niste gaz pe foc.. thermal pad-ul face acelasi lucru pe care il face lichidul cefalorahidian in scafarliile noastre.Indeplineste cele doua functii esentiale:aceea de transmitere a caldurii spre mediul exterior si de atenuare a socurilor mecanice.ai vrut sa zici ceva inteligent cu lichidul cefalorahidian dar nici sa citesti nu stii. mai citeste o data te rog ce rol are acest lichid. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Iulie 12, 2012 Partajează Postat Iulie 12, 2012 Metoda optimă pentru transfer termic este în funcţie de tehnologia în care a fost realizat chip-ul: lidded sau lidless. La cele lidded se recomandă thermal pad, iar la cele lidless se recomandă thermal paste. "Lidded" inseamna incapsulat in tabla. Niciunul din cipurile actuale de laptop nu sunt asa, au expusa direct pastila de ceramica, adica sunt "lidless". Iar pe procesoarele de desktop care sunt "lidded" nu am auzit pe nimeni ca folosirea unui pad elastic la montarea coolerului este mai eficienta decat utilizarea pastei... Link spre comentariu
costy Postat Iulie 15, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2012 interesanta teoria cu pastilele ce nu sunt in acelasi plan, pare oarecum plauzibila, ptiu si am avut in lucru un astfel de caz unde ambele aveau pasta termo, dar atunci nu ma rodea curiozitatea.Si al meu satellite A200 are placa video complet separata si foloseste pasta termoconductoare.Cred ca nu ne poate lamuri 100% decat un producator Link spre comentariu
adrian_pintea Postat August 1, 2012 Partajează Postat August 1, 2012 Stiti cumva de unde se pot cumpara pad-urile termice? Link spre comentariu
2informaticos Postat August 1, 2012 Partajează Postat August 1, 2012 http://www.aquatuning.de/index.php/cPath/28_46_490 http://www.frozencpu.com/cat/l2/g8/c487 ... _Tape.html Eu am luat din eBay Phobya de 7W/mK; nu recomand valori mai mici deoarece nu asigura un transfer termic bun... Link spre comentariu
emm11 Postat Septembrie 3, 2012 Partajează Postat Septembrie 3, 2012 E clar ca se folosesc (thermal-padurile) pentru a proteja pastila de ceramica a procesorului.Daca ar avea un radiator de metal,direct pe ele,la soc ar crapa pastila!Ce e asa de complicat? Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Septembrie 4, 2012 Partajează Postat Septembrie 4, 2012 Pai e complicat.De obice CPU e direct si video sau northbridge sunt cu thermal pad.CPU se crapa,il schimbi,north bridge crapa,schimbi placa de baza,crapa GPU,schimbi placa video sau placa de baza dupa caz.Al meu Dell a luat multe multe izbituri si a cazut destul,insa inafara de faptul ca trebuie sa-l desfac si curat ca e cam fierbinte,merge de rupe de cativa ani. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum