zainea Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 Salut. Am gasit aceasta piesa arsa,cred ca este o dioda, din finalul puterii Mir 800 (2X400w) si nu stiu ce sa pun in loc.Am cautato pe net si n-am gasito .Pe ea scrie TC2-25 0085. Link spre comentariu
adicontakt Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 sigur nu dioda e tiristor sau triac, fa o poza cu tot marcajul ei Link spre comentariu
89-CEC Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 Sigur nu este tiristor ? Acel 0885 ar fi de fapt data productiei 08 luna sau saptamana , iar 85 anul (1985) . Link spre comentariu
ex.escu Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 Piesa e un tiristor din circuitul de protectie;mai verificati comparativ cu celalalt canal (se ard destul de rar). Link spre comentariu
adicontakt Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 si inca ceva? cum ai depistat ca e ars? Link spre comentariu
zainea Postat Iulie 4, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2012 Intre carcasa lui si piciorusul mai lung imi dai 0 ohmi ,plus ca am facut comparatie cu celalalt care este bun imi arata o anumita valoare.Si da cred ca este un tiristor am vazut acum pe google.Cred ca sa ars cand am apasat butoanele de limitare in timp ce era la nivel maxim. Link spre comentariu
__farad__ Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 Este un tiristor. Ai aici datasheetul http://www.alldatasheet.net/view.jsp?Searchword=TC2-25 Link spre comentariu
89-CEC Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 In vechea publicatie TEHNIUM erau articole destul de detaliate despre functionarea si testarea tiristoarelor . Daca nu ai acces la asa ceva , arunca o privire aici : http://www.circuiteelectrice.ro/electronica-analogica/dispozitive-multijonctiune/tiristorul Link spre comentariu
zainea Postat Iulie 4, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2012 Este un tiristor cu capsula TO-48 daca poate sa-mi spuna cineva ce sa cer la vanzator ? un echivalent la aceasta piesa ruseasca , deci pe el scrie TC2-25 sigur este ars intre anod si catod are 0 ohmi . Va multumesc ! Link spre comentariu
vasile eugen Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 Am ceva tiristoare in genul acela dar incepepe cu Kxx.Dar cred ca este folosit ca protectie. Link spre comentariu
ex.escu Postat Iulie 5, 2012 Partajează Postat Iulie 5, 2012 Se poate inlocui cu tiristori romanesti de 22-25A,si Umin. de 200v.Verificati ,preventiv si componentele din partea finala.Succes. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 5, 2012 Partajează Postat Iulie 5, 2012 Este protectia la tensiune continua pe iesire , pune iesirea la masa in cazul cand se ard finalii . Se numeste protectie Crowbar si este triac cu 25 A la 200V , merge orice triac modern BTA25-600B fara greturi ! Nu are protectie cu releu pe iesire...doar sigurante fuzibile ! RA800 a fost un amplificator excelent pentru vremea lui . Chiar si pentru vremurile actuale ! Verifica si CA3080 din limiter ( etajul de intrare ) , de obicei se strica si ala , cand se strica finalii ... Ca finali merg perfect MJ 15024 / MJ15025 cat inca mai gasesti originali ... Finalii se ard garantat daca nu se raceste cum trebuie , asa ca monteaza un ventilator nou si sufla cu compresorul de aer radiatorul ala ( pieptene ) ca sa scoti tot praful din radiator... Link spre comentariu
zainea Postat Iulie 6, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 6, 2012 Finalii nu s-au stricat,doar triac-ul lam gasit in neregula.Am apasat butoanele de limitare din spate in timp ce era la maxim si nu se mai aude un canal,celalalt merge bine..Unde e CA3080 pe placa cu finalii? Aveti cumva o schema pentru puterea asta? Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 7, 2012 Partajează Postat Iulie 7, 2012 Din pacate nu mai am schema...era scoasa de mana , dupa trasee si masuratori de componente ,prin 1995 . Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 8, 2012 Partajează Postat Iulie 8, 2012 Te rog sa atasezi cateva poze cu amplificatorul ...carcasa si interiorul . Daca se poate cat mai detaliate...Multumesc anticipat ,Victor Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum