Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

writer de BIOS

MifTy

Postări Recomandate

am câteva plăci de bază cu bios "dus", şi la care nu pot apela la soluţia "hotswap" pentru rescrierea biosului.de asemenea, şi câteva plăci video din seria geforce, cu aceeaşi problemă...dacă la mobo (prescurtare comună la "motherboard", pe internet), mai există soluţia hotswap, la plăcile video nu există şansa asta (majoritatea sunt şi lipite direct, nu puse pe socluri), pur şi simplu nu se iniţializează nimic, iar monitorul rămâne negru.deci, am căutat, şi mai caut, un writer de flash eprom-uri conectabil la LPT, şi cât mai simplu, ca să pot scrie-rescrie obiectele cu pricina.schemele găsite de mine fie folosesc integrate de negăsit în ro, fie care nu se mai fabrică, fie sunt mult prea complexe/scumpe (pentru 5-6 flashuri nu se prea justifică... în fine)...dacă a realizat cineva aşa ceva, şi a mai şi funcţionat ok, rog să posteze o schemă :Dar mai fi ceva, legat de asta... de unde aş putea găsi socluri dip (PLCC 44), pentru epromurile pătrate, ce se găsesc în special pe plăcile video noi?? (adică din .ro, nu de aiurea!!)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

2

• MifTy

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

niq_ro, mersic de linkuri, ambele.

dar să mă fac înţeles: e vorba de programator pentru Flash rom-urile pentru plăci de bază (şi plăci video), nu pentru PIC-uri.

dacă aveam nevoie de aşa ceva, nu mai postam nimic, nici aici, nici la threadul specializat pe PIC-uri...

am să caut schemele salvate de mine atunci, şi am să le postez... sper să nu fie vorba de "adio şi n-am cuvinte" în ceea ce priveşte integratele necesare...

mai târziu:

mai simplu de atât nu cred că se mai poate

iar integratele alea 2 sunt banale.

cred că avem un caz închis!! :partyman:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări