Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tratamente cu IPL(lumina intens pulsata)

mikella

Postări Recomandate

Cine are cunostinte de asa ceva ? Din cate am inteles se foloseste la mai multe lucruri, cum ar fi epilare sau indepartare vergeturi, riduri. In primul rand vreau sa stiu daca merita banii, adica vre-o 13 milioane? Si pentru ca aici este un forum de electronica, poate facem rost de o schema ceva. Cica ledul care lumineaza tine 1500 de pulsatii dupa care trebuie inlocuit.Sunt si leduri de cumparat la vre-o 500 mii. Lumina aia este foarte intensa si se aplica un singur puls, sau se aplica o succesiune de pulsuri intr-un anume timp?Cine a lucrat, vazut un asemenea aparat il rog sa ne imparteseasca cunostintele daca se poate.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mikella

4

• one

3

• aygun

1

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

IPL presupune Laser nu LED-uri.Revin cu o descriere mai ampla . SUnt la final de program si trebuie sa ma limitez numai la asta .Mentionez insa ca este eficienta NUMAI in coloborare cu medicatie in cazul unor afectiuni .Acel laser costa destul de mult. Practic cam cat face o lampa de proiector video.Tesuturile trebuie incinse pina la punctul de distrugere .Una din reactiile adverse sunt diferite tumori care pot sa apara ca urmare unui tesut cicatrizat care ulterior devine chist si apoi tumora .O explicatie mai ampla referitoare la IPL in zilele urmatoare . Din nefericire acasa nu acem curent deoarece vremea a facut ravagii pe aici .

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

IPL presupune Laser nu LED-uri.

Din cate stiu eu, exista si led-uri laser. Cele mai simple exemple laserele chinezesti tip breloc, laserul de la dvd.Acestea au un spectru foarte ingust si sursa este destul de punctiforma pentru a o putea focaliza apoi. Mai mult, este coerenta, de aceea se utilizeaza la lectura dvd-urilor, blue-ray-urilor, unde se sesizeaza o diferenta de nivel comparabila cu jumatatea lungimii de unda.De pe wikipedia:Intense pulsed light describes the use of intense pulses of non-coherent light distributed over a range of wavelengths from 500 nm to 1200 nm, for removal of hair and other purposes.[1] A related but distinct technique is laser hair removal; the primary difference is that laser treatment uses laser-generated coherent and monochromatic light.De aici rezulta ca IPL nu e laser.Asteptam explicatiile suplimentare, speram ca se remediaza lipsa curentului...
Link spre comentariu

IPL este o metoda iar laser alta metoda de indepartare a parului. La ipl se uzeaza sursa de lumina(led din cate am inteles), iar laserul merge pana crapa ceva in aparat. Intre timp am achizitionat un epilator cu laser care isi face treaba destul de bine.Si astia la cabinete au aparate de doua feluri, ipl sau laser. In romania cred ca doar cabinetele de fite au asa ceva, in rest ceara tata :rade: .

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Expun o parere personala, nu profesionala:Probabil ca LASER ar fi la origine, practic un fascicul de lumina de putere suficienta poate "arde" radacina firului de par. In acest caz, o dioda laser cum sunt cele comune, probabil ca nu ar face fata, datorita puterii reduse pe care aceasta o are. Banuiesc ca aceste aparate au sursa laser cu tub, cu descarcare.Cele ieftine in care "crapa" ceva, or fi cu diode, deci slabe.Aparatele care umplu supermarketurile (ex. impotriva acneei) si care promoveaza lumina pulsata sunt cu led-uri si de aceea probabil eficienta lor este foarte discutabila.

Link spre comentariu

Azia am avut la reparat un alimentator de ceva aparat cu lumina polarizata.Din pacate nu am putut tine aparatul la mine ca atunci il desfaceam si spuneam mai multe despre el.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Aha! Este o lampa cu descarcare in gaze, cum sunt cele din blitz-urile aparatelor de fotografiat.Este consumabila, cum sunt cam toate lampile cu descarcare.Cred ca se poate cumpara un stroboscop uzat (cu frecventa de aprindere reglabila) si inlocui lampa cu xenon originala cu aceasta lampa cu cine stie ce gaz o fi...Da, se poate construi un driver, in colectia revistei Tehnium (disponibila de descarcat pe internet) au fost publicate mai multe scheme. Daca gasesc azi-maine, poate va comunic numarul, astfel incat sa nu descarcati toata colectia.Eu sunt curios daca aceste lampi au vreun efect sau doar Placebo ? Nu de alta dar trebuie sa cumpar un cadou pentru nevasta-mea in urmatoarele saptamani !

Link spre comentariu

Am testat eu un aparat profesional si nu stiu ce sa zic. Am fost doar la o singura sedinta. Am facut barba ca este prea deasa si mai cad fire. Mi s-a spus ca dupa 15 zile se vede rezultatul, asteptam deabia am 10. Cat despre aparate din alea mici care isi cumpara cucoanele pentru acasa, ala chiar are efect. Nevastamea avea fire crescute sub piele si i s-a recomandat epilare cu laser. Din cauza pretului mare am cumparat un aparat din asta mic si dupaa ce l-a folosit de mai multe ori a scapat de problema.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări