Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Esenţa tuburi electronice

Vizitator

Postări Recomandate

Va mai ofer inca o schema cu aceeasi " esenta " audiofila , tot din trei volume . Este necesar sa le descarcati pe toate trei . Am impartit schema pe bucati deoarece forumul are o limitare a atasamentelor la dimensiunea de maxim 500Kb...Sper sa va placa aceste scheme si sa comentati solutiile tehnice , putin mai deosebite .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 322
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adigh

67

• zbodeoc

39

• adrian_pic

15

• THOMAS

11

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@hpavictor, Cred ca ai muncit toata noaptea sa pui schemele astea tinind cont de orele la care ai postat.Schema electrica e gresita, nu am verificat cablajul. Poate ca pe cablaj e bine facut din moment ce e o schema industriala si in practica functioneaza.R216 de pe un canal respectiv R266 de pe celalalt canal (din partea de jos a defazorului) trebuie duse la masa nu la iesire.Totusi schemele nu au legatura cu subiectul, sau poate ca au dar nu realizez eu.post-32982-139829459821_thumb.jpg

Link spre comentariu

Merita sa verificati prețul de vânzare pe net al acestor amplificatoare pline de " esenta " si sa treceti cu vederea eventualele erori tehnice...Cu siguranță " unii " vor avea de învățat din exemplele atasate de mine ...eventual cu toții vom învață multe secrete cu sprijinul Dnului Lazaroiu...dacă dispune de timpul liber necesar simularii !De atlfel , puteti descoperi cat de inteligenti sunt unii dintre useri , numarand descarcarile incomplete...unii fiind culmea chiar " bine " creditati ca " cunoscatori " de catre necunoscatori pe forum .De altfel , asta este " esenta " lucrurilor...Cine intelege , bine . Cine nu , nu !!!Restul sunt vorbe in vant ...

Link spre comentariu

...Schema electrica e gresita, nu am verificat cablajul. Poate ca pe cablaj e bine facut din moment ce e o schema industriala si in practica functioneaza.R216 de pe un canal respectiv R266 de pe celalalt canal (din partea de jos a defazorului) trebuie duse la masa nu la iesire

Greşeală o faceţi dumneavoastră(afirmând: "Schema electrica e gresita") , rezistenţele de care faceţi vorbire(R216 ,R266) fiind conectate corect în schema dată.
Link spre comentariu

Greşeală o faceţi dumneavoastră , rezistenţele de care faceţi vorbire(R216 ,R266) fiind conectate corect în schema dată.

Atunci explicati va rog functionarea cu rezistentele asa cum sunt conectate pentru ca in acest caz nu inteleg. Eu le vad gresit conectate.
Link spre comentariu

Fals , demonstraţi dumneavoastră(adigh) de ce R216 şi R266 trebuiesc conectate obligatoriu la masa aşa cum susţineţi !"Schema electrica e gresita"... ( situaţia prezentată în schemă chipurile R216 şi R266 greşit conectate...) ,de ce conexiunea din schemă (R216 şi R266) ar fi greşită ?! ,să vedem explicaţia poate ne convingeţi (de "greşeala din schemă").

Link spre comentariu

@adigh: Finalul seamana cu un etaj cvasicomplementar cu tranzistoare NPN, deci potentialul in anodul lampii de jos e cam zero (in cc.) daca biasul e bine reglat.Faptul ca nu sunt la masa rezistentele alea cred ca e benefic, apare o reactie fiind o masa flotanta - sau care variaza in functie de semnalul de iesire. Nu stiu daca m-am exprimat corect, dar cel putin la defazoarele pe tranzistoare se practica modul asta de conectare...si e clar ca potentialul iesirii e aproape de zero, vezi condensatoarele de pe iesire, care sunt puse acolo mai mult de precautie...stiut fiind ca lampile nu prea pot face scurt intre anod si catod...Am si eu o intrebare: de ce in paralel cele doua ECC99 - e si asa o lampa destul de solida - cred ca merge pus acolo 6N6P, eu cel putin stiu ca sunt echivalente. Nu ma indoiesc ca exista o ratiune, dar as vrea sa stiu si eu care...

Link spre comentariu

@adigh: ... potentialul iesirii e aproape de zero, vezi condensatoarele de pe iesire, care sunt puse acolo mai mult de precautie...stiut fiind ca lampile nu prea pot face scurt intre anod si catod...

Potentialul e aproape zero dar numai fara tensiune de intrare. Cu semnal, acolo avem tensiunea pe difuzor, tensiune ce introduce o reactie negativa in defazor. Reactia negativa nu ar fi introdusa in defazor daca acele rezistente sunt legate la masa. Nu spun ca montajul nu functioneaza, dar oare functioneaza corect ? E benefica acea reactie negativa in acel loc ?Toate tensiunile de alimentare ca si masa dealtfel sunt considerate in scurtcircuit in curent alternativ.Semnalul pentru atacul tuburilor finale e caderea de tensiune alternativa pe rezistentele din anodul si catodul celor doua triode din ECC99. Daca R266 ar fi conectata la masa atunci semnalul de atac ar fi tot timpul egal pe cele doua alternante. Tinind cont ca acea cadere pe rezistentele pomenite, datorate curentului anodic variabil, e egala pe cele doua alternante, semnalul de atac va fi desimetrizat datorita faptului ca la caderea de tensiune a rezistentelor din catod se mai aduna tensiunea de iesire (tensiunea de reactie negativa). Asadar atacul finalelor se va desimetriza pe cele doua alternante datorita acelei reactii negative in defazor.@valderama, Astept explicatia dumneavoastra despre cum functioneaza corect acea conexiune. Eu am explicat de ce nu functioneaza corect.
Link spre comentariu

Merg pe "mâna" T+A elektroakustik R216 şi R266 bine conectate ! (fără explicaţie ,explic ce doresc când poftesc şi consider de cuviinţă).

Nu merg pe "mâna" adigh de această dată.

http://www.taelektroakustik.de/

http://www.taelektroakustik.de/index.php?id=318

...

Ar fi fost interesant sa vedem o explicatie, daca intelegeti schema .

Nu mergeti cu asa usurinta pe mina altora. Firma e serioasa dar e posibil sa fie o greseala de recopiere a vreunui desenator tehnic. Schema reala dupa care functioneaza aparatul sa fie cu acele rezistente legate cum spun eu.

Link spre comentariu

Nu mergeti cu asa usurinta pe mina altora. Firma e serioasa dar e posibil sa fie o greseala de recopiere a vreunui desenator tehnic. Schema reala dupa care functioneaza aparatul sa fie cu acele rezistente legate cum spun eu.

La speranza è l'ultima a morire
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări