Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Esenţa tuburi electronice

Vizitator

Postări Recomandate

Nu fac bine nimanui extremismele, Valderama, nici in vorbirea curenta nici in afirmatii cu caracter tehnic. M-a deranjat in primul rind titlul topicului, apoi ca m-ai ignorat, si-n cele din urma ca n-ai dezvoltat cum se cuvine ideile pe care tu insuti le-ai enuntat. Nu trebuie sa vezi ca sa stii, mai ales cind stii deja. Lasi lumea sa creada ca se afla intr-o mare eroare incercind tot felul de montaje cind solutia ar fi, vezi Doamne!, utilizarea unor de difuzoare de banda larga compensate natural in sarcina anodica. Cum a spus cineva mai devreme, e ceva aici dar nu e 100%, ca daca ar fi ar utiliza toata lumea acelasi difuzor si aceeasi lampa, si asta nu de miine incolo ci de 60 de ani incoace.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 322
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adigh

67

• zbodeoc

39

• adrian_pic

15

• THOMAS

11

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ai să vezi zbodeoc(cât de curând) cum se descarcă putere pe BL în cazul repetor-catod în raport cu 1khz şi 10Khz.După care putem compara ( primul post-sarcina la anod şi acum sarcina la catod).

Link spre comentariu

Inteleg ca procesoarele simulatorului duduie ca sa arate ce? Cum functioneaza un etaj cu reactie negativa aproape de 100%? Cred ca eu unul stiu asta deja...

Link spre comentariu

Păi nu doreai zbodeoc răspuns la întrebare ?!(vine acest raspuns).Acum te deranjează răspunsul la întrebare ?!, mai devreme te deranja lipsa răspunsului la întrebare ! ,ce vrei de fapt zbodeoc ?!.zbodeoc vrei discuţii "filozofice" pe subiectul dat ?!Pune zbodeoc ceva de la tine în acest subiect înainte de a întreba...zbodeoc arunci bumerangul dar nu ştii să-l prinzi.

Link spre comentariu

Pe tine nu te deranjeaza chiar deloc titlul topicului? Nici macar filosofic? Daca-mi raspundeai scurt acu' fo' 5 pagini nu ajungeam pina aici. De fapt n-am ajuns nicaieri, nici macar cu " efectu' ". Inca mai e de scris.

Link spre comentariu

Păi nu doreai zbodeoc răspuns la întrebare ?!(vine acest raspuns).

Acum te deranjează răspunsul la întrebare ?!, mai devreme te deranja lipsa răspunsului la întrebare ! ,ce vrei zbodeoc de fapt ?!.

In cazul REPETOR IN KATOD,fenomenul despre care se tot discuta aici dispare in totalitate,etajul final respectiv se va comporta exact ca un etaj cu SS.

In exemplul cu care a fost deschis topicul se arata foarte clar ESENTA tuburilor electronice.

Mai jos aveti schema de test pentru oricine vrea sa testeze in LTC si trei grafice cu puterea average rezultata prin variatia parametrului {x}Fo;1Khz,5Khz,10Khz aceasta ducand la modificarea Zdif si implicit la modificarea R[primar] OT la 3.6K,4.05K si 5.4K:

Schema de test:

Posted Image

si cele trei raspunsuri in functie de frecventa generatorului la intrare:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

si pentru cine vrea sa mearga mai departe cu intuitia,ganditi-va ce beneficii pot fi sau nu,in cazul unei bucle KNFB,sau cum va ajuta(sau nu) aceasta bucla,raspunsul in frecventa (etaj final cu sarcina in anod) ????

Link spre comentariu

...Dacă schimbăm configuraţia şi trecem la repetor-catodic acest efect se pierde...

Situaţia iniţială(unde puterea în sarcina BL creşte în raport cu frecvenţă , galben-1Khz rosu-10Khz...).

post-18717-139829458752_thumb.jpg

Link spre comentariu

Simularile de mai sus (ambele) sint pentru un transformator de iesire ideal, adica liniar cu frecventa. Sigur ca exista, pe cele doua topologii de manual, mai multe directii pe care putem dezvolta scenarii. Eu am sa mentionez doar doua, legate de situatia cu sarcina in catod:1. Daca nu exista difuzor ideal de banda larga atunci putem construi un transformator de iesire care sa aiba caracteristica de frecventa cit mai "inversa" celei a difuzorului (fara alte "ciomageli" ale semnalului). Solutia asta mi se pare mai atractiva decit scenariul folosirii unui difuzor BL real printr-un transformator ideal... ha, ha! ☺☺☺2. Folosim combinatii de difuzoare sau corectii de caracteristica clasice.Subliniez faptul ca cele doua simulari precedente sint facute pentru o impedanta variabila a difuzorului (difuzor neideal) in timp ce transformatorul de iesire este tratat ca ideal.PS. Bumerang zici?...

Link spre comentariu

Şi un amplificator hibrid(comparaţi 2W în raport cu 1,33W ,aceeaşi tensiune pe intrare/174mVef în ambele situaţii 1khz-10khz sarcina ZBL).

Care amplificator va reda mai pronunţat frecvente medii superioare sau înalte ?(amplificatorul hibrid sau amplificatorul cu sarcina la anod) aceeaşi sarcină BL.

post-18717-139829458762_thumb.jpg

Link spre comentariu

Nici vorba! Va rog sa ma scuzati! Continuarea subiectului este binevenita, mai ales ca nu mai avem treaba cu transformatoarele. Si oricum se stie ca dispozitivele solid state au caracteristici mult mai liniare... in ingustimea lor. In rest numai avantaje, in conditiile date! Serios!Din pacate eu ramin la tuburi, ca nu le stiu bine inca, de aceea o sa va rog sa ma scuzati ca n-o sa mai intervin mai departe...

Link spre comentariu

Scuze pentru off topic.Pentru cei care spera sa invete ceva, interventiile lui zbodeoc sunt neproductive, de parca ar avea ceva de impartit cu o persoana.

Link spre comentariu

Scuze pentru off topic.Pentru cei care spera sa invete ceva, interventiile lui zbodeoc sunt neproductive, de parca ar avea ceva de impartit cu o persoana.

Daca nivelul tau de cunoastere este dat de informatia de pe acest forum atunci poate ar trebui sa deschizi o carte!
Link spre comentariu

zbodeoc daca intr-un sistem umblam concomitent la toate componentele si le variem parametrii nu se mai intelege nimic. Acum pentru multa lume este clara treaba (aici as fi de parere ca un admin sa copie inca o data mesajul lui lazaroiu imediat sub primul mesaj din topic. Cine vine si deschide topicul va avea in doua mesaje toata esenta.

zbodeoc nu are rost sa incepem discutia despre traful de iesire real! Uita-te la semnatura care o are lazaroiu si ai sa vezi de ce. Important este sa stim in teorie cum stam ca in practica "fiecare va sta in functie de cat ii permit fondurile". Cine poate aloca mai multi bani se apropie mai mult de traful ideal cine nu trebuie sa se multumeasca cu ce are.

Din punctul meu de vedere aici s-au atins niste "puncte fierbinti audiofile" printre care: reactia negativa locala si globala, matching-ul intre amplificator si boxe si altele. In diferitele link-uri cu difuzoare de banda larga s-au vazut si configuratia OB cu un singur difuzor deci scapam de filtru (pacat ca difuzoarele alea sunt scumpe rau). felixx a mai subliniat si el cum sta treaba cu "ciomageala", deci chiar topicul are statut de esenta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări