Vizitator Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 felixx doar arata un exemplu unde se scrie ma/V in loc de mA/V, era un exemplu la problema ridicata de mine...Aa... ,am înţeles ,foarte aplicată discuţia (cred că ar trebui mutată la bodegă după cum decurge). Link spre comentariu
adigh Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 felixx doar arata un exemplu unde se scrie ma/V in loc de mA/V, era un exemplu la problema ridicata de mine...Aa... ,am înţeles ,foarte aplicată discuţia.De ce nu raspundeti la intrebarea mea sau a lui zbodeoc ? Nu va someaza nimeni sa raspundeti dar daca acceptati o discutie deschisa si "aplicata", asa ar fi normal si politicos. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 adigh am prezentat în deschidere ,voi ce prezentaţi ?! în patru pagini ,văd că doriţi răspunsuri la diverse întrebări... Link spre comentariu
adigh Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 adigh am prezentat în deschidere ,voi ce prezentaţi ?!,văd că doriţi răspunsuri la diverse întrebări...Tocmai pentru ca ne intereseaza subiectul punem aceste intrebari si generam discutii. Unele lucruri din cele prezentate la inceput sunt inexacte sau cel putin neclare.valderama scrie: "Dacă schimbăm configuraţia şi trecem la repetor-catodic acest efect se pierde" De asta a intrebat zbodeoc cum se pierde acel efect. Eu am intrebat despre ce artificii vorbiti. Daca doriti doar sa prezentati ceva iar ceilalti sa inghita totul pe nemestecate atunci inseamna ca discutiile sunt oprite dintru inceput. Sau poate doriti doar aplauze. Nu toti suntem aplaudaci fara discernamint. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 Pentru cine poate să vadă am răspuns deja. La comanda ta(adigh) nu vreau să răspund ,răspund de ce am prezentat. Pune o schiţă ceva (de la tine adigh ,on-topic) să o simulăm în paint... (dacă ne va face plăcere). Link spre comentariu
mișa Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 Dar adigh, nu despre asta e vorba in subiect! E vorba despre cum se comporta un etaj final cu lampi in cazul in care sarcina e variabila exact ca in graficele de impedanta puse mai sus. Ideea era ca datorita schimbarii dreptei de sarcina, finalul cu lampi tinde sa compenseze aceste neliniaritati ale unei sarcini reale. Acum, faptul ca asa se intimpla sau nu....asta discutam aici.Eu zic ca acea compensare se intimpla, bine nu 100% dar se intimpla si e masurabila si ascultabila. E una din problemele oarecum nelamurite si neintelese prin care se spune ca reactia negativa creeaza acel sunet "mort". E partial adevarat. In primul rind e vorba de reactia negativa pe etajul final si in al doilea rind depinde TOTAL de traductoarele pe care asculti. Clar nu e o regula, dar e o problema demna de luat in seama cind construiesti amplificatorul dedicat unei boxe. (discutam de ceva boxa mai smechera, mai "hi-end", asa, mai scumputa, mai de fite, nu o boxa de discoteca de cartier) Link spre comentariu
blue Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 Ideea lui valderama referitoare la esenta tuburilor nu ar trebui sa degenereze in discutii inutile fiindca se muleaza perfect pe configuratia SE si cuplajul traductor BL, ar trebui cu mai mult calm sa vedem care sint problemele de rezolvat si in particular salut interventile lui felixx... Link spre comentariu
zbodeoc Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 Difuzorului nu-i pasa unde este conectat, in anod sau catod, el isi va modifica impedanta in functie de frecventa dupa acelasi calapod. Intrucit transformatorul este un dispozitiv bidirectional aceasta variatie de impedanta de sarcina va aparea indiferent unde conectam transformatorul/difuzorul (dupa un ordin de marime corespunzator topologiei). Dat fiind ca esenta tuburilor electronice a fost bine explicata in cazul conectarii in anod (si sper c-a inteles-o toata lumea) eu am solicitat continuarea scenariului pentru esenta tuburilor electronice cu sarcina in catod, cu o implicatie in cazul tensiunii necesare de atac (aspectul foilor de catalog). Mie mi s-a parut o continuare fireasca si o solicitare legitima dar vad ca-i mai degraba o problema de logica formala, exprimare si de comportament selectiv. Link spre comentariu
adigh Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 ... ar trebui cu mai mult calm sa vedem care sint problemele de rezolvatAsta spuneam si eu, problema e cum e dar sa vedem ce e de facut. Propusesem doua posibilitati:1. Fara reactie negativa raminind acea rezistenta interna nativa benefica, zic eu.2. Cu reactie negativa de putere, adica si de tensiune si de curent deodata, pastrind raportul de putere intrare/iesire cit mai constant.Ce parere aveti ? Link spre comentariu
baza Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 pentru clarificarea multor intrebari si a descoperirii "esentei" va recomand o carte in romana:circuite cu tuburi electronice- r. piringer Link spre comentariu
zal Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 Întrebare: cum mai putem distinge sunetul diferit al anumitor combinaţii tub/trafo de ieşire cînd facem exces de reacţie şi le ''nivelăm'' pe toate? Link spre comentariu
mișa Postat Iulie 5, 2012 Partajează Postat Iulie 5, 2012 Difuzorului nu-i pasa unde este conectat, in anod sau catod, el isi va modifica impedanta in functie de frecventa dupa acelasi calapod. Intrucit transformatorul este un dispozitiv bidirectional aceasta variatie de impedanta de sarcina va aparea indiferent unde conectam transformatorul/difuzorul (dupa un ordin de marime corespunzator topologiei). Dat fiind ca esenta tuburilor electronice a fost bine explicata in cazul conectarii in anod (si sper c-a inteles-o toata lumea) eu am solicitat continuarea scenariului pentru esenta tuburilor electronice cu sarcina in catod, cu o implicatie in cazul tensiunii necesare de atac (aspectul foilor de catalog). Mie mi s-a parut o continuare fireasca si o solicitare legitima dar vad ca-i mai degraba o problema de logica formala, exprimare si de comportament selectiv.Intr-adevar, difuzorului nu-i pasa, dar tubului ii pasa. In cazul conexiunii in catod, caderea de tensiune pe sarcina (traf cu difuzor conectat) e vazuta ca reactie negativa locala. Cam asta e diferenta intre conexiunea in catod fata de cea in anod. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 5, 2012 Partajează Postat Iulie 5, 2012 Poate acum se înţelege mai uşor(cine face aici gargară),desigur şi prin bunăvoinţa domnului Lăzăroiu (dacă mai e cazul) . Atacul se dă în raport cu masă (am mutat acelaşi ansamblu BL-OT aşa cum se vede). Link spre comentariu
zbodeoc Postat Iulie 5, 2012 Partajează Postat Iulie 5, 2012 Nu inteleg Valderama, ai desenat cumva esenta tuburilor electronice cu sarcina in catod? Daca in cazul conectarii in anod ne-ai dovedit, in sfirsit!, ca dreapta de sarcina este de fapt o elipsa (sigur, poate ca n-a explicat prea bine Crowhurst de-a lungul decadelor...) atunci ce vrei sa ne transmiti cu desenul de mai sus (la care ai facut referire in primul post)? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 5, 2012 Partajează Postat Iulie 5, 2012 cum dispare acel "efect" mentionat in primul post in cazul repetorului catodic ...Aşa cum poţi sa vezi(dacă "vezi" ?!). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum