adigh Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 ... Visaton si Hashimoto nu publica modelele LTSpice atirnind de fiecare produs (mira-m-as sa existe!)Bobinatorilor batrini nu le trebuie LTSpice. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 Fără gargară ,pe viu acţiunea ZBL . Un SE (mai vechi ,am eliminat NFB , nu există corecţii de ton în montaj !!!)am dispus BL ca sarcină secundar şi iată ce rezultă când tensiunea pe intrare este egală ca amplitudine ambele situaţii am schimbat decât frecvenţa(1KHZ/10KHZ). Poftim dovada fizică/materială (participante tuburile 6n1p şi 6P14P/pentodă) ,nu mai discutăm acum de 6L6-GC în condiţii bine alese cum susţin unii. Poate proba cine doreşte ! (cu condiţia să elimine nfb şi să dispună BL în secundar) ,nu avem în faţă un caz particular aşa cum se poate credea. Rog pe cei care dispun de condiţiile necesare sa repete această demonstraţie. PS. În prezenţa NFB se înregistrează la ieşire decât o uşoară diferenţă de amplitudine în favoarea 10Khz(acelaşi BL). Link spre comentariu
blue Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 Am un SE cu GU50 pe placa de test si un transformator Np/Ns=17,46 iar ca sarcina 8 ohm/12 ohm/16 ohm incluse in wattmetru si practic se poate vorbi de 2,4k/3,6K/4,8K impendanta reflectata, valorile de putere masurate in cazul 1Khz si 10Khz sint urmatoarele : 1Khz 10Khz 8 ohm 0,7w 0,9W12 ohm 1W 1W16 ohm 1,2W 1,2W8 ohm 2,4W 2,6W12 ohm 3W 3W16 ohm 3,5W 3,2W8 ohm 5,3W 5,6W12 ohm 6W 6W16 ohm 6,4W 6WAmplificatorul nu are reactie negativa iar transformatorul este de calitate medie iar masuratorile au fost facute pt observarea variatiei puterii cu dreapta de sarcina functie de frecventa Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 Mulţumesc domnule blue pentru ajutor ! (adevărul nu poate fi oprit prin gargară aşa cum se încearcă ). NE aflăm într-o situaţie reală !(sarcină complexă ). În acest moment consider moartă o parte a "dizertaţiei" Traian B. Link spre comentariu
feri.visky Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 Exista o lucrare celebra (Lucretius) cu titlul “De rerum natura” tradus liber, Esenta Lucrurilor… Lucrarea, un poem didactic divide prezentarea in vreo 8 capitole (daca bine imi aduc aminte!)… Se pare ca si aici ar fi necesara o delimitare a esentelor ca sa se evite interventiile perturbatoare care, considera subiectul (topicul) prea larg… Link spre comentariu
blue Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 Mulţumesc domnule blue pentru ajutor ! (adevărul nu poate fi oprit prin gargară aşa cum se încearcă ). În acest moment consider moartă o parte a "dizertaţiei" Traian B. Nu este vorba de ajutor valderama, pur si simplu variatia puterii la modificarea dreptei de sarcina este evidenta, tubul reactioneaza la neadaptare prin scaderea randamentului si cresterea THD dar acelasi lucru l-ar face si un ,sa zicem, amplificator cu V-MOS clasa A ipotetic prevazut cu un transformator 8 ohm/8 ohm si i se schimba sarcina la 4/8/12 ohm, nu ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 DA(transformatorul în drena).Aici download/file.php?id=23427&mode=view , download/file.php?id=23428&mode=view ne aflăm în situaţia sarcină complexă reală(termeni bine definiţi ), sarcina inductivă BL având podere capitală(universal valabilă în condiţiile date tetrodă/pentodă tub final). Link spre comentariu
zbodeoc Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 Usor cu pianul pe scari! Uite Blue, un pic de forma grafica... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 În prezenţa NFB(aceeaşi amplitudine la intrare ca în prima situaţie). Oscilograme la ieşire(1khz/10khz) în sarcina BL(neschimbată). În această a doua situaţie(prezenţa nfb) amplitudinea la ieşire BL aproape constantă 1khz/10khz(uşor mai mare 10khz). Remarcaţi diferenţa de amplitudine în sarcina BL pentru cele două situaţii lipsa NFB download/file.php?id=23428&mode=view comparativ prezenţa NFB download/file.php?id=23436&mode=view pentru 10khz. În situaţiile 1khz (cu nfb download/file.php?id=23435&mode=view , fără nfb download/file.php?id=23427&mode=view) se poate determina chiar gradul de reacţie negativă folosit. Evident/real/clar. Să răspundă Train B la aceste întrebări : 1.Cu sau fără reacţie negativă în cazul BL ?! , 2.Tetrodă/pentodă sau triodă(catod comun) în etajul final SE-OT-BL în lipsa NFB ?!... 3.Tetrodă/pentodă sau triodă(catod comun) în etajul final SE-OT-BL cu NFB ?!... Pe bune ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 Iată cum e cu ELIPSA(Traian B nu a explicat ceva din acest punct de vedere). Considerăm un etaj final SE echipat cu 6L6-GC sarcina secundar OT Rs pur rezistivă ,inductanţa primar(OT) aproximativ 18H ,aplicăm un semnal gc de frecvenţă mică 30Hz-40Hz !!! iată cum se întâmplă în img de mai jos. Aşa cum se poate vedea ELIPSA nu are treabă cu puterea utilă maximă în sarcină cum fals cred unii(diletanţii). Elipsa în acest caz(conform ipotezei) are treabă cu frecvenţa mica şi inductanţa primarului relativ mică(cu cât scade frecvenţă pe gc-6L6-GC va creşte axa mică a elipsei , pentru frecvenţa de 1Khz aplicată gc elipsă se va confunda oarecum cu o dreaptă). Mai clar şi simplu de atât nu pot să explic. PS. Dacă cineva reuşeşte să transpună în elemente grafice această oscilogramă download/file.php?id=23428&mode=view are toată stima mea. Link spre comentariu
adigh Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 Iată cum e cu ELIPSA(Traian B nu a explicat ceva din acest punct de vedere). Considerăm un etaj final SE echipat cu 6L6-GC sarcina secundar OT Rs pur rezistivă ,inductanţa primar(OT) aproximativ 18H ,aplicăm un semnal gc de frecvenţă mică 20Hz-30Hz !!! iată cum se întâmplă în img de mai jos. Aşa cum se poate vedea ELIPSA nu are treabă cu puterea utilă maximă în sarcină cum fals cred unii(diletanţii). Elipsa în acest caz(conform ipotezei) are treabă cu frecvenţa mica şi inductanţa relativ mică. Mai clar şi simplu de atât nu pot să explic. PS. Dacă cineva reuşeşte să transpună în elemente grafice această oscilogramă http://www.elforum.info/download/file.php ... &mode=view are toată stima mea. Desenul din stinga jos, cel cu defazajele, e gresit pentru ca daca ne uitam la sinusoide vedem un defazaj de aproape 180 grade dar sagetile de cota arata un defazaj mic.download/file.php?id=23449&mode=view Elipsa are treaba cu puterea utila maxima. In acest exemplu sarcina e pur rezistiva iar Traian B se referea la sarcini inductive. In plus daca ai fi dus dreapta de sarcina cum o duci de obicei, linia rosie din desenul lui Traian B download/file.php?id=23408&mode=view, ai fi vazut ca la cresterea impedantei nu poate creste lungimea dreptei de sarcina pentru a obtine mai multa putere. In capatul de sus-stinga al dreptei de sarcina cu albastru se vede ca daca se mareste impedanta se va turti puternic virful acelei alternante. In consecinta va trebui sa se renunte la partea din dreapta-jos a dreptei de sarcina cu albastru pentru ca altfel semnalul va fi nesimetric. Ma refer la linia punctata cu albastru. In consecinta puterea maxima la cresterea impedantei va vi mai mica nu mai mare. Tot ca o consecinta pentru a obtine o sinusoida simetrica tubul va fi atacat cu 16Vvv nu cu 28Vvv. Dar asta numai daca tragi dreapta de sarcina cum o tragi de obicei pentru a stoarce din tub si ultimul vat. Daca contesti o sa-ti dau grafice facute de tine si o sa vezi pe ele cum scade puterea maxima la cresterea impedantei (daca binevoiesti a accepta sa desenez pe graficele tale, in numele stiintei) Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 ...Desenul din stinga jos, cel cu defazajele, e gresit pentru ca daca ne uitam la sinusoide vedem un defazaj de aproape 180 grade dar sagetile de cota arata un defazaj mic.http://elforum.info/download/file.php?id=23449&mode=view..Hai adigh că iar ai trecut la VACS ,atunci când curentul la anod creşte ,tensiunea la anod scade (ca aici domnule http://usr.audioasylum.com/images/2/212 ... ptic21.jpg ) ,dacă nu ţinem cont de elipsă când ia va deveni maxim ,Ua va fi minim.Vezi cât de greşit poţi fi măi adigh. Link spre comentariu
adigh Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 Ok, ma gindisem la sarcina nu in anod.Cum ramine cu diagrama lui Traian B si cu ce am spus despre ea ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 Nu mă interesează diagrama Traian B ?! ,pricepi domnule adigh . În schimb poate vă interesează când şi cum putem discuta de o elipsă în special în raport cu frecvenţe mici şi inductanţe date ale primarului http://www.audioasylum.com/cgi/vt.mpl?f ... 69174&VT=T ... Adigh pentru diagrama Traian B discută cu traian. Link spre comentariu
adigh Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 Nu mă interesează diagrama Traian B ?! ,pricepi domnule adigh .Totusi citeva cuvinte, e corect sau nu rationamentul ?Am permisiunea ta de a desena pe graficele tale ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum