adigh Postat Iulie 9, 2012 Partajează Postat Iulie 9, 2012 Si eu te salut Misa. Nu am nimic impotriva ca altcineva sa aibe alta parere decit mine atita timp putem avea un dialog cu argumente nu cu agresiuni.Nu e de contestat ca o pentoda se comporta altfel decit o trioda. Ceea ce am contestat e denumirea de "esenta tuburilor". Daca a fost doar o exprimare poetica a lui valderama, asta pot accepta si putem incheia discutia. Dar daca valderama vrea sa considere ca nu a fost o exprimare poetica ci e vorba de un fenomen specific tuburilor cum e emisia secundara atunci asta o voi contesta. Emisia secundara e bine definita in literatura de specialitate, esenta tuburilor nu. Nimeni nu a definit pina acum asa ceva. De asta am cerut o definitie, ca sa stim despre ce vorbim. Vorbim de ceva concret, bine definit sau a fost o exprimare poetica. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 9, 2012 Partajează Postat Iulie 9, 2012 ... când am deschis acest subiect "mă preocupa" cum se reflectă la anod o impedanţă variabilă în raport cu frecvenţă(BL) şi ce efect are acest tip de sarcină în etajul final dat ,cu alte cuvinte natura sarcini la anod şi efectele ei. Subiectul nu a fost strict orientat ,am lăsat loc pentru diverse discuţii (cu "ton" civilizat). Personal am expus o problemă ,se pot expune diverse probleme legate de "esenţa tuburi electronice"... Consider că discuţiile pot avea un caracter cât de cât aplicat şi explicat(funcţie de experienţa fiecăruia). sau Pentru un regim de putere în sarcina mai mic decât puterea maximă utilă(atunci când în secundar OT avem dispus BL şi ne aflăm în bucla deschisă=fără reacţie negativă) GENERALIZEZ : Există o diferenţă majoră de sunet în registrul superior audio între triodă comparativ tetrodă(pentodă) atunci când în secundar OT avem dispus BL şi ne aflăm în buclă deschisă. Situaţiile descrise de mine (în condiţii bine precizate) tetrodă ,pentodă ,triodă (cfg SE) se pot proba teoretic/simulat-fizic/material-practic. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Iulie 9, 2012 Partajează Postat Iulie 9, 2012 Situaţiile descrise de mine în condiţiile bine precizate tetrodă ,pentodă ,triodă (cfg SE) se pot proba teoretic/simulat-practic/material.Zici ca asa a fost, in conditiile date, si-anume "esenta tuburilor electronice"? Valderama, ca sa vezi ca n-am nimic cu tine, daca numeai topicul; "particularitate tuburi electronice" nu curgea atita cerneala si nu ni se cauza atita amar de trafic pe Internet. Toata lumea se minuna si aprecia demersul tau. Probabil ca nici macar n-as fi intervenit precizind ca acelasi efect il gasesti si la J-FET-uri, MOSFET-uri si pe alocuri la BJT-uri.... Te-as fi lasat cu particularitatea ta si mi-as fi vazut mai departe de "esentele" mele, daca ma intelegi... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 9, 2012 Partajează Postat Iulie 9, 2012 Situaţiile descrise de mine în condiţiile bine precizate tetrodă ,pentodă ,triodă (cfg SE) se pot proba teoretic/simulat-practic/material. zbodeoc citează corect ,şi termină cu aceasta gargară ... Situaţiile descrise de mine (în condiţii bine precizate) tetrodă ,pentodă ,triodă (cfg SE) se pot proba teoretic/simulat-fizic/material-practic. zbodeoc nu ai calitatea de cenzor pe acest forum(subiectul meu se poate intitula cum doresc). Link spre comentariu
zbodeoc Postat Iulie 9, 2012 Partajează Postat Iulie 9, 2012 zbodeoc nu ai calitatea de cenzor pe acest forum(subiectul meu se poate intitula cum doresc).Asa e! Cred ca s-a facut anul de cind am deplins lipsa unui cenzor, psihoelectronist; ziceam eu intr-un entuziasm nejustificat. Link spre comentariu
adigh Postat Iulie 9, 2012 Partajează Postat Iulie 9, 2012 La inceputul topicului se considera ca exista o esenta a tuburilor si consta in acea compensare a cresterii impedantei difuzorului odata cu frecventa. Adica tubul cu sarcina in anod va lucra la fel ca un generator de curent. Pe post de generator de tensiune a fost data o pentoda montata ca repetor catodic sau un amplificator SS. Trioda nu a fost luata in calcul, trioda fiind un generator de tensiune. Nefiind luata in calcul trioda s-a considerat generalizind ca toate tuburile ofera acea compensatie de putere in functie de frecventa. Dupa ce am insistat ca nu toate tuburile au acel comportament de crestere a puterii odata cu cresterea impedantei difuzorului si spunind clar la pagina 7: Exista acel fenomen de care vorbea valderama dar numai la unele tuburi, "fenomenul" sau "esenta" sau cum vrei sa-i spui e real dar nu general valabil la toate tuburile. Putem deci sa-i mai spunem "esenta de tub" ? Ca si cind ar fi ceva specific tuturor tuburilor. Nu vreau sa ma hazardez ca nu am cum sa verific dar probabil ca majoritatea triodelor nu au acea esenta, sau mai rau, e pe invers. In schimb fenomenul e mai degraba prezent la pentode.Abia dupa aceea valderama a prezentat graficele cu trioda si pentoda. Din acel moment a disparut "esenta tuburilor", adica acea compensare a puterii cu frecventa (respectiv cu cresterea impedantei). Din acel moment am inceput sa discutam de tubul cu sarcina in anod ca fiind fie generator de curent ce copenseaza acea putere in functie de frecventa dar si ca tubul ca generator de tensiune ce nici vorba sa compenseze acea pierdere de putere datorata cresterii impedantei.Din acel moment nu a mai existat notiunea de esenta tuburilor. Link spre comentariu
ggg Postat Iulie 9, 2012 Partajează Postat Iulie 9, 2012 Caracteristicile triodelor vor arata asa intotdeauna, indiferent de triodaCe e cu expresia asta idioata ? Exista o foarte mare varietate de triode, ....Sunt foarte flexibil si ma pliez strict la incapacitatea interlocutorului . Banuiesc ca ar trebui sa fi capabil sa intelegi prin semne daca nu ai habar nici de limba romana.Caracteristicile triodelor vor arata asa intotdeauna, indiferent de trioda...asa am spus .Acum sa-ti traduc :Indiferent de marca si de tipul de trioda,preamplificatoare,putere,stabilizatoare,...etc , toate caracteristicile de grila vor arata la fel, orientate catre tensiune . Daca ai fi avut o vaga idee despre cum functioneaza tubul termionic cu vid, poate ai fi inteles . Dar am mari dubii ca vei putea intelege ce mai fac inca doi electrozi in plus la un tub.Precum si ce se intampla daca sunt electrozi in minus.Atentie!!!si uita-te in ochii mei cand iti spun : Caracteristicile triodelor vor arata asa intotdeauna, indiferent de trioda.Sper sa te loveasca revelatia precum Sun Tzu in "Arta Razboiului" , ca in altceva nu am cum sa mai sper. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 ...Sper sa te loveasca revelatia...De unde revelaţie ggg ?! în cazul adigh ! când adigh pretinde că această schemă model http://www.tubetvr.com/otl.jpg poate fi greşită. Iată "revelaţia" adigh: (ce pretinde adigh şi susţine pagina viewtopic.php?f=28&t=118962&start=120 câteva pagini la rând în ciuda avertizărilor primite) ... Schema electrica e gresita... R216 de pe un canal respectiv R266 de pe celalalt canal (din partea de jos a defazorului) trebuie duse la masa nu la iesire. ... foarte relevant consider !(cine "comentează" acest subiect). Link spre comentariu
THOMAS Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 Va mai ofer inca o schema cu aceeasi " esenta " audiofila , tot din trei volume . Este necesar sa le descarcati pe toate trei . Am impartit schema pe bucati deoarece forumul are o limitare a atasamentelor la dimensiunea de maxim 500Kb... Sper sa va placa aceste scheme si sa comentati solutiile tehnice , putin mai deosebite . Eu nu pot sa descarc nimic din aceste atasamente,dar daca stie cineva cat este impedanta de sarcina pentru schema in dicutie ,sa-mi spuna si mie (!!???)... Am simulat schema si am ajuns la o valoare pentru Rload care mi se pare corecta,dar as vrea sa stiu cat recomanda fabricantul??? P.S categoric schema nu este gresita. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 Un amplificator de aprox. 8000 euro(T+A ,V-SERIE V10-2). http://www.raum-ton-kunst.de/index.php? ... &Itemid=63 Trei transformatoare dintre care două de ieşire (în conformitate cu puterea prezentată 2X110W RMS , estimez impedanţa în primar/<"Single Primary Push Pull"> OT circa 250Ω-300Ω ,se poate şi mai puţin ). Poate vedem şi alte estimări. Link spre comentariu
carageae Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 Eu nu pot sa descarc nimic din aceste atasamente@lazaroiu: Trebuie descarcate in calculator toate trei atasamentele si apoi se va deschide un document pdf cu dublu click pe arhiva nr.1.Mai jos aveti linkurile pentru cele doua manuale in discutie:https://dl.dropbox.com/u/42982030/V10%20312.PDFhttps://dl.dropbox.com/u/42982030/V10%20100.pdf@hpavictor: Iti recomand droopbox.com, e un site online unde poti pune maxim 2GB de fisiere personale pe care le poti accesa de oriunde avand doar linkurile respective. Nu toata lumea stie lucra cu arhive multivolum... Link spre comentariu
THOMAS Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 Un amplificator de aprox. 8000 euro(T+A ,V-SERIE V10-2). http://www.raum-ton-kunst.de/index.php? ... &Itemid=63 Trei transformatoare dintre care două de ieşire (în conformitate cu puterea prezentată 2X110W RMS , estimez impedanţa în primar OT circa 250Ω-300Ω ,se poate şi mai puţin ). Poate vedem şi alte estimări. Corect dl.Vali si in simulare tot cam p'aci m-am incadrat pentru 2XEL509-2 SVETLANA,dar in cazul JJEL509 atlfel sta treaba nu mai vorbesc de EL509SV cu anod in "cap",pentru care Zout=410ohmi,deci daca am sti clar cat are Zout pentru OT dat de fabricant,am sti foarte sigur ce EL509 foloseste fabricantul acestui amplificator. Observati dv. ca schema nu reprezinta un secret,in schimb despre OT nu se pomeneste absolut NIMIC,cred ca toti banii pana la urma cam aici sunt,nu??? Nu cred ca aceste trafuri pot reprezenta o problema ...!!! @ fiti sigur ca asa am facut,nu este prima oara cand descarc documente,dar imi apare acest mesaj: multumesc pentru ajutor! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 DA , domnule Lăzăroiu (cu siguranţă "toti banii pana la urma cam aici sunt" ). 4 x EL519 Leistungspentode (New Old Stock) zice fabricantul ,2 x EL519 pe canal. Merită/trebuie să vedem simularea dumneavoastră(Lăzăroiu pentru această situaţie T+A V10). Link spre comentariu
THOMAS Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 DA , domnule Lăzăroiu((cu siguranţă "toti banii pana la urma cam aici sunt" ). 4 x EL519 Leistungspentode (New Old Stock) zice fabricantul. Am intarziat putin deoarece a trebuit sa verific in schema simulata cu model de EL519-SV: Rload=283ohmi,garantez pentru valoarea asta. ATENTIE!!! Pentru cine va incerca sa proiecteze un astfel de traf trebuie sa aiba in vedere ca este vb de un OT-PARAFFED,care nu se calculeaza nici pe departe ca un traf normal de iesire,dimensionarea conductorului se face altfel,asezarea bobinelor are o alta logica dar mai ales calitate conductorului din secundar trebuie sa fie foarte buna,aliaj CuAg,nu mai vorbesc de calitatea tolelor ce vor compune miezul. @ care-i pretul pentru 4 bucati EL519 cu anodul in "cap" ??? ...in privinta EL509-2 SV cunosc toata povestea...si aveti dreptate Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 Nu are rost sa mai luati in calcul EL(PL) 519 cu anodul sus pt ca nu se mai gasesc aproape deloc.........(bineinteles ca eu mai am citeva) Ma bucur ca ati initiat(sper) discutii mai serioase ,prea se diluase "esenta" dupa 14 pagini.....devenise aproape apa chioara oricum recomand sa se ia in calcul EL509 JJ sunt exceptionale si net superioare modelului svetlana SV....... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum