Vizitator Postat Iulie 8, 2012 Partajează Postat Iulie 8, 2012 Nu dau esenţe la cerere !.Am prezentat situaţia etaj final bine argumentat. Link spre comentariu
adigh Postat Iulie 8, 2012 Partajează Postat Iulie 8, 2012 Nu dau esenţe la cerere !,am prezentat situaţia etaj final bine argumentat.Intr-adevar, ai prezentat situatia etaj final dar nu ai prezentat "esenta tuburilor" Link spre comentariu
zbodeoc Postat Iulie 8, 2012 Partajează Postat Iulie 8, 2012 Nu dau esenţe la cerere !.Am prezentat situaţia etaj final bine argumentat.Afara e cald. Ana are mere. Pe caldura asta mai toate-s putrede; capete incinse, Fata Morgana, avocati, portarei, flash-back-uri, vicii pe forma, ilogism pe fond, diversiuni, divagatii, voyerism, decrepitudine, institutionalism (bineinteles afectat de insolatie), colaborationism, altruism-nu, cine a fost Einstein?, da' Hafler/Keroes?, putin SS, multa distractie, tragedie conceptuala pe alocuri, saltimbanci, tinci, mufe, fufe, ipotenuze, basi, sofisme, cineli, PET-uri, "am inchis!", am glumit, am vorbit serios, rili? - come on... ? ,,, iacata si esenta!; una indubitabila, inefabila si indicibila, atotcuprinzatoare in particular cit si in extenso, axiomatico-demonstrabila, vacuumatico-geometrica si profund revizionista.Am ramas totusi cu ceva din topicul asta: vidul are marea calitate ca nu are nici-o insusire. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 8, 2012 Partajează Postat Iulie 8, 2012 Aşa cum am prezentat se vede clar un aspect ESENŢIAL . Link spre comentariu
adigh Postat Iulie 8, 2012 Partajează Postat Iulie 8, 2012 Aşa cum am prezentat se vede clar un aspect ESENŢIAL .Hai ca pina la urma poate ajungem la o concluzie. Care e acel aspect ESENTIAL ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 8, 2012 Partajează Postat Iulie 8, 2012 OK. pina aici e limpede.Daca pentoda e generator de curent iar trioda generator de tensiune si fiecare poate suna bine in feluri diferite, atunci mai conteaza acel damping factor mult trimbitat ? Link spre comentariu
adigh Postat Iulie 8, 2012 Partajează Postat Iulie 8, 2012 OK. pina aici e limpede.Daca pentoda e generator de curent iar trioda generator de tensiune si fiecare poate suna bine in feluri diferite, atunci mai conteaza acel damping factor mult trimbitat ?Nu o suci si alege selectiv. Cazusem de acord ca in mare trioda se comporta intr-un fel si pentoda in altul. Dar asta in mare, depinde mult cum pui drepta de sarcina dupa cum am demonstrat la pagina 10. Care e acel aspect esential ? Link spre comentariu
zbodeoc Postat Iulie 8, 2012 Partajează Postat Iulie 8, 2012 OK. pina aici e limpede.Daca pentoda e generator de curent iar trioda generator de tensiune si fiecare poate suna bine in feluri diferite, atunci mai conteaza acel damping factor mult trimbitat ?Daca are vreo noima tot ce-ai spus pina acuma Valderama atunci "esenta" sta in etajul ultraliniar. Vezi white-papers din anii 50-60... daca stii ce-s alea. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 8, 2012 Partajează Postat Iulie 8, 2012 ................................................................................................... .. un tip poate fi considerat generator de curent celalalt generator de tensiune caracteristici gc relativ verticale/orizontale ,între fiind config UL)... Link spre comentariu
zbodeoc Postat Iulie 8, 2012 Partajează Postat Iulie 8, 2012 ...............................................73! Link spre comentariu
adigh Postat Iulie 8, 2012 Partajează Postat Iulie 8, 2012 ...................................................................................................In loc sa poluezi cu posturi goale mai bine spui care e esenta tuburilor si nu mai pierdem vremea. Margem la culcare ca nu toti suntem pensionari, miine avem treaba. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 9, 2012 Partajează Postat Iulie 9, 2012 Să analizăm imaginea prezentată adigh ,consider dreapta de sarcină roşie ca fiind generată de un BL prin OT la frecventa 1khz în lipsa nfb şi dreapta de sarcină albastră generată de acelaşi BL prin acelaşi OT la frecvenţa de 10khz în lipsa nfb. Aşa cum reiese din grafic puterea în sarcina va fi mai mică la 10khz în condiţiile stabilite. Iată ce spune însuşi adigh: Daca luam ca dreapta de sarcina dreapta cu rosu din grafic, dreapta perpendiculara pe liniile Ug, atunci se constata ca si la crestera impedantei dar si la scaderea impedantei puterea livrata pe sarcina va fi mai mica decit la impedanta nominala...având pretenţia :Acea esenta nu exista si o voi dovedi in postul urmator, am nevoie de aproximativ 15-30 minute pentru redactare. Puteti sa va pregatiti o cafea pina atunci.Sinteza demonstraţiei adigh "Acea esenta nu exista" un mare VACS ,unde adigh se contrazice singur . Link spre comentariu
ggg Postat Iulie 9, 2012 Partajează Postat Iulie 9, 2012 Am prins un pic de timp si am citit acest topic si initial m-am amuzat . Dar citind replicile lui Adigh m-am ingrozit . Si cand am mai vazut si demonstratia aia de parca ar fi jocul cu X si 0 , mi-am dat seama ca forumul asta incepe sa piarda din calitate . Adigh!!!Asa faci tu calcule matematice ? Chiar daca ti s-a repetat mereu ca este vorba despre un efect care exista numai prin adaptarea (perfecta) in impedanta cu sarcina,ce ti-a zis nea Vali se rezuma in doua grafice.Caracteristicile triodelor vor arata asa intotdeauna, indiferent de triodaIar caracteristicile pentodelor vor arata in acest fel , mereu , indiferent de model sau firma .Intrebari : 1)De ce caracteristicile de grila ale triodei sunt mai mult orientate in tensiune ? 2)De ce caracteristicile de grila ale pentodei in modul de operare nativ cu 5 electrozi sunt mai mult orientate in curent ?Raspunde-ti la aceste doua intrebari si dupa aceea mai poti abera pe aici .Cat despre aberatia cu aplicatiile CAD pt electronica (PSpice,LTSpice,WinSPice,...) ma abtin din greu sa nu iti spun vreo doua,trei chestii... pseudo-matematice Link spre comentariu
adigh Postat Iulie 9, 2012 Partajează Postat Iulie 9, 2012 @ggg, Ca de obicei esti impotriva din principiu fara sa vi cu o definitie, in acest caz, despre ce este acea "esenta de tub". Nimic la obiect, doar esti indignat ca cineva il contrazice pe "nea Vali". Incearca sa gindesti cu propria minte si o sa vezi ca nu o sa doara. Un adevar e adevar daca e adevarat nu pentru ca asa a zis "nea Vali". Trece totul prin filtrul gindirii proprii. Caracteristicile triodelor vor arata asa intotdeauna, indiferent de triodaCe e cu expresia asta idioata ? Exista o foarte mare varietate de triode, de la cele cu liniile Ug foarte verticale si pina la cele cu liniile foarte inclinate. Cine a stabilit ca nici-o trioda nu are voie sa devieze de la graficul aratat de tine ? E nepermis sa faci asemenea generalizari. Daca mai vorbim si de ultraliniar atunci orice grafic devine posibil. Acelasi pentoda poate lucra si ca pentoda si ca trioda dar si intre. Modificarea prizei de ultraliniar la un transformator poate modifica oricum graficul intre trioda si pentoda in functie de unde e pusa priza. Nu mai vorbesc ca se mai poate jongla la pentoda cu rezistenta de pe G2 si tensiunea la care e conectata grila. Practic putem obtine orice grafic dorim cu aceeasi pentoda. In nici un caz nu poti tu stabili ca graficele nu au voie sa fie dacit asa cum spui tu. In nici un caz la pentoda si nici chiar la trioda. Asta arata ca acelasi tub se poate comporta ca si un generator de tensiune dar si ca un generator de curent, ultraliniarul fiind nici una nici alta. E in functie de implementarea tubului.Niste exemple de cit de diverse pot fi caracteristicile aceluiasi tub:http://www.audiomatica.com/tubes/6l6.htmhttp://www.audiomatica.com/tubes/kt88.htmPoti lasa deoparte indignarea ca "nea Vali" e contrazis si sa dai o definitie a "esentei tuburilor" ? Tu intelegi ce e aceea "esenta tuburilor" ? Link spre comentariu
mișa Postat Iulie 9, 2012 Partajează Postat Iulie 9, 2012 Adigh, te salut si te respect pentru faptul ca ne cunoastem, dar am o foarte mare indoiala despre cum judeci lucrurile. E drept, incerci sa fi foarte pragmatic. Asa si trebuie. Intrebarea mea este: Cite amplificatoare cu lampi ai ascultat?Parerea mea e ca nu ai ascultat nici unul. Fara gluma, si eu am crezut ca aceste chestiuni sunt doar mici dume inainte sa construiesc/ascult amplificatoare cu lampi. Mi-am reconsiderat parerile dupa ce am construit/ascultat. Si eu am inceput electronica dupa apusul lampilor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum