adigh Postat Iulie 8, 2012 Partajează Postat Iulie 8, 2012 Vorbim la obiect sau o tinem pe glume ?Aveti vreo explicatie a functionarii corecte ?Mi-ati cerut o explicatie de ce nu cred ca functioneaza corect acea conexiune. Am dat-o. Normal ar fi fost sa-mi raspundeti cu aceeasi amabilitate si sa-mi explicati cum functioneaza corect acel circuit. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 8, 2012 Partajează Postat Iulie 8, 2012 Cereţi explicaţii T+A elektroakustik ...,sau avertizaţi T+A elektroakustik să nu mai pună "scheme greşite" în servicemanual. Link spre comentariu
adigh Postat Iulie 8, 2012 Partajează Postat Iulie 8, 2012 Daca aveati argumente ati fi venit cu 2 grafice in patru posturi consecutive plus o cerere de simulare. Eu nu va banuiesc ca nu stiti dar va banuiesc de orgoliu. Ati apucat sa spuneti ceva gresit si nu puteti recunoaste ca ati gresit. Tuturor ni se intimpla sa gresim dar e bine ca din cind in cind sa mai si recunoastem. Din punctul meu de vedere am primit raspuns. Mai bine sa trecem la subiectul topicului "esenta tuburilor".Acea esenta nu exista si o voi dovedi in postul urmator, am nevoie de aproximativ 15-30 minute pentru redactare. Puteti sa va pregatiti o cafea pina atunci. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 8, 2012 Partajează Postat Iulie 8, 2012 Aştept cu nerăbdare("aproximativ 15-30 minute pentru redactare"). Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 8, 2012 Partajează Postat Iulie 8, 2012 Au trecut aproximativ 30min ,mai aveţi de redactat ?, aştept... Link spre comentariu
adigh Postat Iulie 8, 2012 Partajează Postat Iulie 8, 2012 A durat putin mai mult. La cele spuse pina acum despre tuburile ca generatoare de curent sau generatoare de tensiune mai trebuie adaugat niste lucruri si corectate altele. Sa privim graficul urmator: Daca luam ca dreapta de sarcina dreapta cu rosu din grafic, dreapta perpendiculara pe liniile Ug, atunci se constata ca si la crestera impedantei dar si la scaderea impedantei puterea livrata pe sarcina va fi mai mica decit la impedanta nominala. E suficient sa privim la suprafata triunghiurilor delimitate de Uvv si Ivv plus ipotenuza. In cazul liniilor Ug paralele si echidistante dreapta de sarcina ce intersecteaza perpendicular liniile Ug vom avea maxim de transfer de putere in functie de impedanta sarcinii. Exista asadar o drapta de sarcina unde matematic vorbind va scadea puterea si la scaderea impedantei dar si la cresterea impedantei. Doar in acel punct pentru ca in rest nu e asa dupa cum se va vedea. Daca avem un tub real ale carei linii Ug pot sa nu fie paralele atunci acea dreapta de sarcina poate sa fie diferita de 90 grade dar va exista intotdeauna o asa dreapta pe un grafic. Nu va fi nici generator de tensiune nici generator de curent pentru ca la un gen de tensiune scade puterea la cresterea impedantei dar va creste puterea la scaderea impedantei. NU va fi un generator de curent pentru ca la scaderea impedantei va scadea puterea dar la cresterea impedantei va creste puterea. In situatia descrisa de mine va scadea puterea indiferent de modul cum variaza impedanta. Daca vom lua ca dreapta de sarcina la impedanta nominala linia cu verde atunci se va vedea cum, la cresterea impedantei, linia cu rosu intr-o prima faza, puterea pe sarcina va creste. Apoi daca impedanta va continua sa creasca (drapta de sarcina cu albastru) puterea va incepe sa scada din nou. Asadar la acelasi tub scaderea sau cresterea puterii in functie de impedanta depinde de implementarea tubului. Depinde de pozitionarea dreptei de sarcina dar mai depinde si daca, o pentoda de exemplu, va fi folosita ca pentoda, trioda sau ultraliniar. Doar pozitionind dreapta de sarcina vom obtine crestere sau scadere de putere la cresterea impedantei. In aceste conditii se mai poate vorbi de acel efect ca fiind ceva sigur si pe care ne putem baza ca find un ceva al tuburilor, o "esenta de tub" ? Daca exista atunci i se poate da o definitie. Se incumeta cineva sa dea o definitie ? Acel efect se poate obtine si la tranzistoare. Au tranzistoarele "esenta de tub" ? Acel efect e doar un rezultat al implementarii (trasarii dreptei de sarcina) unui anumit tub, trioda sau pentoda. Pentoda in plus lasa loc de manevra pentru conectarea in mod trioda sau ultraliniar. Cum e ultraliniarul, generator de curent sau de tensiune ? Nu putem vorbi de acel efect ca fiind esenta tuburilor. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 8, 2012 Partajează Postat Iulie 8, 2012 Vacs. Adresaţi-vă Linear Technology Corporation ( http://postimage.org/image/g2c9yrwq3/ )să corecteze softul ,menţionaţi greşeala descoperită de dumneavoastră. Link spre comentariu
adigh Postat Iulie 8, 2012 Partajează Postat Iulie 8, 2012 Vax.Adresaţi-vă Linear Technology Corporation ( http://postimage.org/image/g2c9yrwq3/ )să corecteze softul ,menţionaţi greşeala descoperită de dumneavoastră.Linear Technology Corporation (Lazaroiu) se refera doar la o situatie din atitea mii. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 8, 2012 Partajează Postat Iulie 8, 2012 Se pot face mii de simulări în condiţiile date aici download/file.php?id=23202&mode=view , download/file.php?id=23203&mode=view acelaşi lucru se va întâmpla.Aşteptam ...Acea esenta nu exista si o voi dovedi in postul urmator, am nevoie de aproximativ 15-30 minute pentru redactare. Puteti sa va pregatiti o cafea pina atunci. Link spre comentariu
adigh Postat Iulie 8, 2012 Partajează Postat Iulie 8, 2012 Se pot face mii de simulări în condiţiile date aici acelaşi lucru se va întâmpla.Eu iau in calcul si alte situatii nu doar ce se intimpla in acea situatie particulara.Puteti da o definitie a acelui fenomen "esenta tuburilor" ? Puteti defini fenomenul sau e ceva magic ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 8, 2012 Partajează Postat Iulie 8, 2012 Ce să definesc mai mult decât am definit ?! GENERALIZAT... ...Există o diferenţă majoră de sunet în registrul superior audio între triodă comparativ tetrodă(pentodă) atunci când în secundar OT avem dispus BL şi ne aflăm în buclă deschisă. download/file.php?id=23202&mode=view , download/file.php?id=23203&mode=view ,download/file.php?id=23025&mode=view , http://postimage.org/image/g2c9yrwq3/ Să simuleze Lăzăroiu pentru triodă (în condiţiile definite deja ,când are timp ,dacă va avea plăcere). Link spre comentariu
carageae Postat Iulie 8, 2012 Partajează Postat Iulie 8, 2012 @adigh:Totusi schema e atipica...initial am confundat faptul ca lampile sunt cu catozii in paralel cu idee ca au acelasi potential deci semnalul e simetric. Totusi, atentie la conexiunea incrucisata dintre cele doua ramuri ale catodinei si grilele finalelor, nu am destule cunostinte sa-mi reprezint ce se intampla, dar cred ca are legatura cu acea conexiune diferita de masa. Nu am timp sa verific cablajul, dar inclin sa cred ca @valderama stie ceva si nu spune, dupa tonul abordat, asa ca foarte probabil e corecta schema si pe cablaj va fi la fel... Link spre comentariu
adigh Postat Iulie 8, 2012 Partajează Postat Iulie 8, 2012 ... inclin sa cred ca @valderama stie ceva si nu spune, dupa tonul abordat, asa ca foarte probabil e corecta schema si pe cablaj va fi la fel...Valderama are acelasi ton indiferent daca stie sau daca nu stie. Daca are argumente sa le prezinte. Eu nu cred ca ar fi scapat ocazia de a arata ca are dreptate daca avea. Dar o da cotita. Schema nu e corecta sau incorecta in functie de tonul lui valderama. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 8, 2012 Partajează Postat Iulie 8, 2012 ...Mai bine sa trecem la subiectul topicului "esenta tuburilor". Acea esenta nu exista si o voi dovedi in postul urmator, am nevoie de aproximativ 15-30 minute pentru redactare. Puteti sa va pregatiti o cafea pina atunci. Vai ce dovadă... "pertinentă". Aşa cum spuneam: Adresaţi-vă Linear Technology Corporation... Nu am de gând să simulez în paint aşa după cum vrea fiecare(simulez în paint ce doresc şi poftesc când vreau). Link spre comentariu
adigh Postat Iulie 8, 2012 Partajează Postat Iulie 8, 2012 Aşa cum spuneam: Adresaţi-vă Linear Technology Corporation... Nu am de gând să mai simulez mult în paint aşa după cum vrea fiecare. Citeva cuvinte doar, nu ne trebuie Paint. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum