Vizitator AEMelectronic Postat Iulie 3, 2012 Partajează Postat Iulie 3, 2012 buna ziuavreau sa fac un montaj care va fi folosit la aprinderea uno lampi pe timp de noapte din telecomandase va folosi un TSOPtelecomanda am facut-o,nu reusesc sa fac parte de receptieam gasit pe un alt forum o schema dar nu functioneazafoloseste un CD4013daca poate corect cineva schema....sau sa imi spuna dc nu functioneaza Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 3, 2012 Partajează Postat Iulie 3, 2012 Puteti s-o construiti pe aceasta, e foarte buna, am testat-o. Link spre comentariu
Vizitator AEMelectronic Postat Iulie 3, 2012 Partajează Postat Iulie 3, 2012 dar 4017 nu este numarator?? Link spre comentariu
mircea888 Postat Iulie 3, 2012 Partajează Postat Iulie 3, 2012 Schema este buna. CD4017 este intr-adevar un numarator, dar daca observi in schema bitul 2 este legat la reset, deci tot timpul trece intre starile ON (bitul 1) si OFF (bitul 0). Link spre comentariu
Vizitator AEMelectronic Postat Iulie 3, 2012 Partajează Postat Iulie 3, 2012 daca se alimenteaza schema la mai mult de 5V are ceva?? Link spre comentariu
briobit Postat Iulie 3, 2012 Partajează Postat Iulie 3, 2012 posibil sa cedez integratul ... montati un LM 7805 la intrare sa puteti jongla un pic din tensiunea de alimentare (apropo la ce tensiune doriti sa alimentati?)LE: din manual se pare ca merge intre 3 si 15 volti (parearea mea personala sa nu treceti de 12 volti, eu unul nu mai am incredere in toata marea asta de chinezarii ca ce scrie in manual se respecta fizic in piesa) Wide supply voltage range: 3.0V to 15V Link spre comentariu
Vizitator AEMelectronic Postat Iulie 3, 2012 Partajează Postat Iulie 3, 2012 pe la 8-9Vdar mi-e sa nu cedeze TSOP-ul daca dau mai mult de 5V pe elam 7805 , scoate fix 5v daca nu ma insel Link spre comentariu
briobit Postat Iulie 3, 2012 Partajează Postat Iulie 3, 2012 pai daca puneti 7805 la intrare in acesta veniti cu 8-9 v (cc) iar la iesire din acesta aveti 5 volti (am gasit un manual de TSOP si are tensiunea maxima de 6 volti) Link spre comentariu
Vizitator AEMelectronic Postat Iulie 3, 2012 Partajează Postat Iulie 3, 2012 stiu ca am vazutde aceea intrebamnu gasisem releu la 5v doar la 12Vdar intre timp am gasit un reed micut si vad ca functioneaza bine la 5V Link spre comentariu
addytzu_123 Postat Iulie 5, 2012 Partajează Postat Iulie 5, 2012 Salut! Am incercat si eu diverse variante cu CI analogice, functionau, dar ca si inconvenient, functioneaza la apasarea oricarei taste, dar mai ales se declansau aleator (la deconectarea unui aparat, la aprinderea unui bec economic etc.), asa ca am renuntat la ele. in schimb am gasit o schema cu microcontroller (PIC12F629, uzual), ff simpla, si care functioneaza ireprosabil http://www.ivica-novakovic.from.hr/IrOn ... m#IrOnOff2 Link spre comentariu
Vizitator pitic20 Postat Septembrie 16, 2012 Partajează Postat Septembrie 16, 2012 buna ziua vreau sa fac si eu o telecomanda IR(este mai simpla decat cea RF) cu 4 canale ca cea de aici doar ca as vrea sa foloseasca ATmega nu PIC http://jap.hu/electronic/codec.html as avea nevoie de o schema cu AVR sau de un cod pt al putea modifica ma descurc sa modific un cod dat in bascom doar ca nu am gasit codul decat in format .hex nu stiu daca am postat bine aici sau trebuia sa postez la rubrica de uC Link spre comentariu
Vizitator pitic20 Postat Septembrie 16, 2012 Partajează Postat Septembrie 16, 2012 am uitat sa mai mentionez ca as avea nevoie de o schema cu buton cu revenireadica receptorul sa stea cuplat doar cand butonul emitatorului sta armat Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum