Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cpu 2800 overclock3000/ 70grade celsius???

Vizitator tukulie

Postări Recomandate

Vizitator tukulie

va salut!astazi dupa amiaza am pus un cpu intel p4 de 2800 ghz pe o placa asus p4p800-x pe care l-am overclockat 10% si l-am dus la 3086ghz. cea ce nu inteleg de ce este temperatura atat de ridicata :nas: la 2800 este de 63-64/64.5 maxim( a fost lasat o jumatete de ora si intre gradele acestea varia) apoi cu OC a ajuns la 70grade,..70.5 si l-am oprit de frica sa nu se prajeasca :jytuiyu pasta este noua, insa radiatorul este din aluminiu..cam slabut.. insa inainte aveam un cpu de 2400 si nu sarea de 55, 56 grade, insa acum si fara overclock la cel de 2800 sunt de parere ca este cam mare temperatura. imi puteti spune ce as putea sa ii fac?? va rog mult!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• FLORIN IORDACHE

5

• sebi

2

• davidut5

1

• iod2

1

Top autori în acest subiect

e logic sa creasca temperatura daca lucreza la frecventa mai mare.radiatorul e dimensionat pentru 2,8 nu 3.dar de ce nu il lasi la cat e fost facut de fabrica?

Link spre comentariu

Eu nu inteleg un lucru la dvs,de ce ia-ti facut overclock la procesor pentru ca mie unul nu mi se pare o diferenta f mare intre 2800 si 3000ghz si cred ca nici la viteza pc-ului nu sunt diferente ff mari la functionare ma refer . :jytuiyu

Link spre comentariu

Daca chiar vreti sa-l lasati asa,eu asi zice ca sa-i mai puneti un cooler suplimentar in carcasa pc-ului,si sa-i cumparati un radiator si un cooler mai adevarate pentru procesor ca sa reziste la temperaturi mari. :da Succes !!!

Link spre comentariu
Vizitator tukulie

initial l-am facut cu 20% OC si era la 3300 dar urca peste 70 si am zis sa il mai las mai jos.. la 10% am vazut ca sta la 70maxim, numai urca iar la 2800 cum e de fabrica (in momentu de fata asa lucreza) este la 65 de grade. asta nu inteleg. de ce asa mare temperatura??si am mai montat un cooler dar degeaba

Link spre comentariu

Buna seara ! Cu ce program va-ti uitat la temperaturile pc-ului,eu unul asi zice sa va uitat in bios la temperaturi ca sa fiti mai sigur cu temperaturile lui :da .Succes !!

Link spre comentariu

Procesorul de 2,8 ghz consuma cu 10w mai mult, asta fara OC.Temperatura maxima a lor este 70 respectic 71 grade.Ai nevoie de un cooler mai potent, sau cel putin de un ventilator cu CFM mare pe radiatorul vechi, si daca poti face tunel ca ventilatorul sa traga aer din afara carcasei, scade destul de mult temperatura.

Link spre comentariu
Vizitator tukulie

in bios am vazut temparaturile.la un cooler mai puternic ma gandeam si eu, insa o sa il las asa la 2800 si in 2 saptamani voi lua un cooler si radiator specific 3000`lui

Link spre comentariu

Am uitat sa va intreb ceva,cam cum stati temperaturile placi de baza,a hdd-ului,a placi video etc.... ???Astept !!!

Link spre comentariu

si eu am probleme cu temperatura pentru asta am luat capacul jos si este mai bine acuma

Daca se poate sa ne spuneti si noua cam ce temperaturi aveti la pc-ul dvs .Asteptam !
Link spre comentariu

daca tot te-ai apucat sa faci overclock, trebuia sa incepi cu radiatorul si racirea in carcasa, nu sa te grabesti sa "tunezi" procesorul. iei intai un radiator serios, bineinteles cu un ventilator pe masura, si mai montezi cel putin 2 ventilatoare pe carcasa, indicatia ar fi ca unul sa traga aerul si unul sa il scoata prin spate. in acest caz probabil trebuie modificata si carcasa, pentru ca daca nu poti sa faci un flux de aer, mai bine lasa-l asa. daca faci overclock, important e ca temperatura procesorului in primul rand dar si a celorlalte componente sa creasca cat mai putin si performanta sa creasca cat mai mult, eu asta inteleg prin overclock. succes !

Link spre comentariu
Vizitator tukulie

daca tot te-ai apucat sa faci overclock, trebuia sa incepi cu radiatorul si racirea in carcasa, nu sa te grabesti sa "tunezi" procesorul. iei intai un radiator serios, bineinteles cu un ventilator pe masura, si mai montezi cel putin 2 ventilatoare pe carcasa, indicatia ar fi ca unul sa traga aerul si unul sa il scoata prin spate. in acest caz probabil trebuie modificata si carcasa, pentru ca daca nu poti sa faci un flux de aer, mai bine lasa-l asa. daca faci overclock, important e ca temperatura procesorului in primul rand dar si a celorlalte componente sa creasca cat mai putin si performanta sa creasca cat mai mult, eu asta inteleg prin overclock. succes !

doua coolere am in el, unu de iesire si unu pe intrare. aveam dinainte de upgrade.. am cumparat deja un cooler mai mare cu palti mai mari si pasta termica cu argint si vad ca sta undeva la 56-57 la 2800 iar la 3300 este undeva la 65-66.. insa il tin pe 2800. nu-l mai "ard" pana nu imi voi lua un radiator capabil de cupruva multumesc tuturor pentru ajutor
Link spre comentariu

Eu am un Amd sempron cu overclock de la 1800 la 2200 şi stă în 26 grade cu radiatorul original şi cu Cool And Quiet activat. Eu ţin carcasa fără capac.....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări