alexcristi Postat Iulie 2, 2012 Partajează Postat Iulie 2, 2012 s-a ars piesa din imagine si as vrea sa o schimb. nu stiu cum se numeste. placa video este msi 8600gt oc. multumesc anticipat Link spre comentariu
mircea888 Postat Iulie 2, 2012 Partajează Postat Iulie 2, 2012 Acea piesa este un inductor si este pe iesirea unui convertor buck-sincron. Sunt mari sanse sa mai fie si altceva stricat acolo daca s-a ars inductorul, neaparat trebuie verificati si mosfetii de la acel convertor.Daca nu te pricepi mai bine mergi la un electronist sau la un service de specialitate. Link spre comentariu
stefan94stefan Postat Iulie 2, 2012 Partajează Postat Iulie 2, 2012 Sfatul meu incearca sa faci rost de alta placa video.....daca nu te pricepi ...si poate nu se merita reparatia ! Link spre comentariu
davidut5 Postat Iulie 2, 2012 Partajează Postat Iulie 2, 2012 Se poate arde un inductor(choke) cu sarma de 1mm? Link spre comentariu
alexcristi Postat Iulie 3, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2012 am schimbat bobina cu alta si merge asta ce am pus-o e la fel ca si grosime dar are mai multe spire 7 spire si cea veche 5 spire.... dar se incalzeste tare. daca fac eu una procedez in felul urmator?: aceeasi lungime de sarma , aceeasi grosime si aceleasi numar de spire?. ms Link spre comentariu
mircea888 Postat Iulie 3, 2012 Partajează Postat Iulie 3, 2012 Bobina aia are si miez magnetic, nu merge sa faci tu o bobina in aer. Ar trebui sa folosesti miezul ala, ca este facut sa lucreze la frecvente mari.Sa inteleg ca placa merge normal dar bobina se incalzeste? Un Buck-sincron nu este asa de pretentios la inductorul folosit, mai bine sa fie mai mare decat trebuie. Nu de asta se incalzeste la tine, posibil sa ai probleme cu condensatorii de filtraj de dupa bobina, sau chiar la mosfeti. E aceeasi problema care a dus si la arderea bobinei, dupa cum ti-am spus bobina aia nu s-a ars de la sine, ai alta problema acolo. Link spre comentariu
stefan94stefan Postat Iulie 3, 2012 Partajează Postat Iulie 3, 2012 Am eu o bobina cu 5 spire gata facuta tot de pe o placa video .....daca te intereseaza Link spre comentariu
alexcristi Postat Iulie 3, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2012 se poate sa fie de la condensatorii? dar nu e nici unul umflat. am trei mici regulatori de tensiune langa bobina.i-am verificat setand multimetrul pe diode 2000 :sunt 2 identici (A,B din imagine)ce dau valori de 003 pe piciorusul mare si 485 pe piciorusul mic si mai am unu diferit (C din imagine) care indica 1286 pe piciorusul mare si nimik pe piciorusul mic sta pe 1.in legatura cu bobina. pot sa o las pe asta ce am pus-o sau sa fac una la fel folosind miezul ?acuma placa video merge. se incalzeste in jurul bobinei si nu bobina cum am spus mai sus:). si cand o fortez ( cand intru intr-un joc) cateodata scote ceva sunete dar nu tot timpul. de unde pot proveni sunetele? de la bobina.?am pe o placa de baza o bobina ca in poza a doua , are tot 5 spire cam de aceeasi dimensiune doar ca e sarma mai groasa. sa o pun aia? Link spre comentariu
mircea888 Postat Iulie 3, 2012 Partajează Postat Iulie 3, 2012 E chiar normal sa se incalzeasca in jurul bobinei, de fapt tranzistorii aia se racesc cu ajutorul cablajului. Pune o bobina cu acelasi tip de constructie si numeri spirele.Daca merge placa si nu se incalzesc condensatorii atunci nu e de la ei.Regulatorii aceia de care zici sunt tranzistori MOSFET, dar nu are rost sa-i mai masori daca merge placa. Aia doi care au dat la fel la masurat sunt pusi in paralel si probabil formeaza Low side de la Buck sincron, ala singur cred ca e in high-side. Daca chiar vrei sa mai masori ceva pe acolo ia si vezi cum arata topologia la Buck sincron, vezi cum sunt pinii la mosfeti, etc Link spre comentariu
Vizitator tonybarbu Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 Salutare!O problema similara am si eu. La mine nu s-a ars (inca) nimic dar la cateva minute dupa ce pun in functiune calculatorul, placa video scoate un sunet foarte ascutit iar dupa cateva alte minute sunetul din placa si imagine de pe monitor dispare (ambele in acelasi timp).Am citit prin alte locuri ca sunetul acela provine de la asa numitul coil whine...sau ceva. Ma poate ajuta cineva cu solutie de depanare?Multumesc anticipat!Tony Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum