crispus Postat Iulie 1, 2012 Partajează Postat Iulie 1, 2012 As avea nevoie de niste recomandari pentru alegerea unui osciloscop digital. In general m-am uitat dupa un DSO, 1 GS/sec (cele peste 1G sunt semnificativ mai scumpe), 2 canale. Dar nu stiu cum sta treaba cu latimea de banda. Daca astia fac esantionarea de 1 miliard de ori pe secunda, asta ar insemna cate 1 esantion la fiecare nanosecunda. Si cu esantioanele astea se poate interpola forma de unda... Latimea de banda ce rol care? Tine de filtrul de la intrare?Am vazut pe diverse site-uri ca se face hack la soft si din 50 MHz il fac de 100 (Rigol), si unul de la 60 MHz la 200 MHz. M-ar interesa sa fie un raport bun pret/calitate. (daca la de 50 si de 100 sunt hardware identic, l-as prefera pe cel mai ieftin...)Asta pe de o parte. O alta problema e marca: Rigol, Atten, Hantek, Tekway, Owon, Axiomet. Stiu, toate-s chinezarii (sau facute de chinezi), dar ma intreb care o fi mai bun. Hantek parca are rezolutia mai buna la display.Daca ar avea si analizare protocol ar fi si mai bine (dar nu cred ca ma incadrez in buget pentru asta). Bugetul ar fi cam de 1500 RON (iar daca chiar merita as mai plusa cu 500 lei).Alte lucruri care ar fi un plus pentru mine ar fi:- posibilitate de conectare la PC / eventual salvare pe card/stick/etc;- memoria cat mai mare (unele dintre ele cred ca au pana la 1 milion de puncte);- refresh bun la ecran;De folosit l-as folosi pentru aplicatii in zona analogica (probabil mai mult audio) si digitala (incepand de la microcontrolere, pana la arm-uri ... ).Orice feedback avut cu oricare din marcile amintite (sau altele) e binevenit. M-ar ajuta sa filtrez dintre ele...Multumesc. Link spre comentariu
crispus Postat Septembrie 17, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2012 M-am decis in final. Castigatorul este OWON SDS8202V. Mark Madel are cateva review-uri la OWON, Hantek, Rigol cu comparatie intre ele. http://www.youtube.com/user/marmad22 Alt forum unde s-a discutat "dilema" mea a fost aici: http://www.eevblog.com/forum/general-chat/(q)-choosing-a-dso-hantek-vs-tekway-vs-owon/ Ma hotarasem la 200 MHz, Rigol fiind mult mai scump a cam iesit din schema si ramasese Hantek si OWON. In caz ca intereseaza pe cineva care au fost motivele: * posibilitate baterie - transformare in osciloscop portabil; * iesire VGA * 10 milioane de puncte / canal (Hantek avea 1 milion, Rigol cateva mii sau zeci de mii) cu posibilitate de salvare pe stick; * operatiile in memorie sunt mai rapide decat la Hantek; * sample rate 2GS/s fata de 1GS/s la Hantek. Din cate am citit, Hantek ar fi avut un firmware mai bun, cu cateva feature-uri mai interesante. Link spre comentariu
crispus Postat Septembrie 20, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2012 Am uitat sa specific ca a costat 559 EUR fara TVA varianta cu port VGA, cea fara era vreo 546. Luat de la un magazin din romania cu 3 ani garantie, factura, etc. Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Septembrie 21, 2012 Partajează Postat Septembrie 21, 2012 Se poate da detalii pe pm ma intereseaza si pe mine unul de 100Mhz.Stima. Link spre comentariu
crispus Postat Septembrie 21, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2012 V-am trimis mesaj pe privat.O mica erata la posturile de mai sus. Osciloscopul inca n-a ajuns la mine, am facut comanda doar. Urmeaza in zilele urmatoare... Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Septembrie 21, 2012 Partajează Postat Septembrie 21, 2012 Astept sa va vina si sa-mi spuneti impresii si dupa aceea voi comanda si eu. Link spre comentariu
Vizitator vyk2 Postat Septembrie 21, 2012 Partajează Postat Septembrie 21, 2012 V-am trimis mesaj pe privat.O mica erata la posturile de mai sus. Osciloscopul inca n-a ajuns la mine, am facut comanda doar. Urmeaza in zilele urmatoare...Am lucrat de cateva ori cu acest tip de aparat si am fost foarte incantat,ai sa vezica-ti raspunde multor cerinte Mai multe detali nu-ti pot da. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum