Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare router wireless ADSL

maxente

Postări Recomandate

Se pot modifica routerele ADSL in routere normaleVa intreb asta pentru ca am doua routere ADSl, unul este ZyXEL Prestige 600 iar celalalt este Huawei HG655b si nu mai am ce face cu eleExista vreun firmware pentru a face bypass la modemul intern ca sa folosesc unul din cele 4 porturi de lan ca WAN?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• maxente

3

• The Stressmaker

1

Top autori în acest subiect

Nu poti pentru ca de obicei imparteala logica (si fizica de cele mai multe ori) este ca switch la cele 4 porturi lan. Adica integratul care face treaba routerului este inclus in chipul modemului adsl si iesirea acestuia este cuplata la un alt integrat cu rol de switch (practic, unul din porturile interne ale switch-ului este cuplat la iesirea integratului modem). Tinand cont ca modemul adsl comunica asimetric cu "jumatatea" din centrala telefonica nu vei putea sa transformi un modem obisnuit asimetric in acea "jumatate" ca sa poti avea un link. Ce poti face cu ele este sa dezactivezi dhcp (si toate optiunile de router) si sa-l folosesti ca switch clasic. Daca routerele tale "stiu" sdsl atunci se pare ca este posibil ca sa realizezi un link intre ele. Cam asta am gasit pe net referitoare la modemurile adsl pentru ca si eu am doua si eram interesat de realizarea unui link intre ele. Daca vrei sa realizezi un link cu un modem adsl ar trebui sa ai un "ATU-C" care este modulul de interfata din "DSLAM'-ul existent in centrala telefonica. Acela este "jumatatea" modemurilor adsl obisnuite. Desfa routerul si cauta informatii despre integrat pe internet poate ai o versiune care suporta sdsl. Avantajul ar fi ca poti face un link pana la 5km intre astfel de modemuri. Sau le poti vinde si cu banii obtinuti poti sa cumperi un router clasic. Cam astea sunt optiunile.

Link spre comentariu

Azi, neavand ce face, m-am jucat putin cu routere-leSe pare ca se pot transforma cu succes in switch-uri, routerul zyxel merge perfect atat ca LAN wired cat si ca wireless, in schimb cel huawei merge bine ca wired, la partea de wireless merge daca bag manual adresele de ip, subnet si gate way in laptop Cred ca pina la urma il dovedesc si pe acesta :freaza:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări