Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare microfon

dyrty

Postări Recomandate

Salutare,

Am ajuns in posesia unui microfon mai ciudat adica in sensul ca are pe el niste setari si cred ecou.

Nu am pus poza si cu protectia de sarma dar pe inelul de la baza scrie Yamaha si este auriu.

In mufa lui are 5 pini toti conectati in el.

Nu stiu nimic mai mult si as fii curios despre el cum functioneaza si daca este pe phantom power.

Atasez niste poze.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

L-am desfacut si are in el o placuta cu butoanele care se vad + un traf mic care masurat are in primar 105 ohmi si in secundar 7.5 ohmi.

Cand spun primar partea de catre mufa -secundar partea de catre montaj.

Din cautari am inteles ca ar putea fii microfon de paging adica cum sunt alea din magazine la care se dau anunturi.

Dar tot nu stiu daca merge folosit pe direct sau cu phantom power.

Capsula masurata are fix 45 ohmi si cand ating terminalele cu aparatul de masura scoate niste sgomote ca si cum ai pune o baterie pe un difuzor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dyrty

4

• The Stressmaker

2

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

Vizitator andreimihai3

Ai un microfon magnetoelectric cu adaptor de impedanta prin traf. Pacanitul in membrana apare pentru ca pe scala mOhm multimetrul baga ~2.8V. Daca suntezi pcb-ul, obtii un microfon bunisor si fara distorsiuni. Efectul "Phantom" e o inventie comerciala care creste pretul mixerelor.

Link spre comentariu

Eu cred ca la Phantom de fapt s-a referit de fapt la Phantom power care este de fapt o sursa de 48V pentru alimentarea microfoanelor capacitive.Acele microfoane nu merg nealimentate.Asta daca are membrana cu bobina sigur nu are nevoie de asa ceva.

Link spre comentariu

Butoanele acelea rotunde par sa fie filtrul de joase si de inalte folosit de obicei la apropierea de vorbitor pentru a reduce "boom"-ul cand se vorbeste chiar in fata lui (cel mare patrat poate fi "mute", sau o alta functie iar cel cu deplasare poate fi "on-off"). Daca e asa si are tranzistori pe placa atunci trebuie ca microfonul sa fie alimentat pentru a functiona montajul electronic din el. Daca sunt numai butoanele conectate la acea placuta si direct la mufa atunci este mai degraba o "telecomanda" pentru egalizatorul din amplificator (masoara ca sa vezi daca butoanele au conexiune la mufa) si nu necesita alimentare. Asa poti folosi iesirea de la transformator la un amplificator pentru doza magnetica si poti ignora acele butoane. Acel transformator adaptor de impedanta este pentru a nu avea bazait cand cuplezi cablul lung la el. In principiu un transformator identic exista si in amplificatorul original dar se poate folosi orice transformator de iesire de la radiourile vechi, portabile, cu tranzistoare.Nu mai "pacani" microfonul ca-l distrugi. Sunt construite pentru deplasari mici ale membranei si sunt mult mai fragile decat par.

Link spre comentariu

In legatura cu placuta cu butoane are pe ea decat butoanele si 2 diode.de la fiecare buton avem corespondenta in mufa cu fir de alta culoare iar masa sa zic asa se face comuna si in placa si in capsula.Din ce am cautat pe net am aflat ca ar fii ceva microfoane care se leaga la o statie de radioficare sa zicem,microfonul are un buton de paging care da beepul in difuzoare si se da anuntul.Si da acele 2 butoane cu bemol si diez sunt pentru control ton direct in statia de emisie si ridica sau coboara tonalitatea vocii.Langa butonul mare de sus scrie ONCE MORE iar butonul din mijloc are 3 pozitii ultima de jos scrie OFF.Din pacate alte inscrisuri nu se mai vad.Ce ma intereseaza este daca e sa-l folosesc cum ar fii mai bine capsula pe direct sau cu transformatorul din microfon.Acel transformator nu merge si ca ridicator de tensiune si in acest caz ar fii semnalul mai mare in intrarea unui mixer sa zicem.Ideea e ca l-as folosi la vorbit dat o dedicatie si alte cele impreuna cu alte microfoane care le am pe un mixer cu 8 intrari.Mixerul este unul din categoria mai buna adica un LD Systems PM-122.Nu as vrea sa-l stric si mai bine intreb.Cine mi l-a dat il are din UK,lucreaza la un centru de colectare si a gasit o cutie cu tot felul de chestii.

Link spre comentariu

Parerea mea este sa-i lasi transformatorul si sa cauti la mixer o intrare de joasa impedanta in jurul a 8 ohm (leaga-l la orice intrare de doza magnetica si observa comportamentul). Daca ai ocazia sa faci rost de un transformator de pe la un radio portabil vechi atunci il legi cu bobinajul dinspre difuzor la microfon si semnalul de pe iesire il poti folosi la o mufa de impedanta obisnuita. Metoda aceasta o poti folosi daca ai cablul lung intre microfon si mixer. Daca ai cam 2 metri poti sa folosesti direct microfonul fara transformatorul de adaptare. La butoane poti sa le adaugi ce optiune vrei care poate fi comandata de la distanta, aici depinde de aplicatia ta. De exemplu poti face o placa cu relee in care fiecare poate selecta un anumit canal sau un semnal, bip sau ton de alerta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări