Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bec economic

dragon82

Postări Recomandate

Am cumparat becul economic din link,numai ca cu doar 17,50 ron fata de pretul ala idiot din link,pentru un iluminat puternic.

Lumineaza foarte puternic insa are cineva asa ceva sau a vazut asa ceva,pentru ca ma intereseaza sa mai cumpar cateva,insa nu stiu daca nu cad repede.La 17,50 ron e convenabil fata de hotia de 82 ron.

http://www.okazii.ro/alte-accesorii-gsm/diverse-bec-economic-125w-ehbmt-a114807257

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dragon82

4

• Dr.L

2

• Cristiano

1

• petreelectronic

1

Top autori în acest subiect

Sincer, un pret de ~20€ pare mai rezonabil decat ~4€ cat ai dat tu pentru un bec in clasa asta de putere. La o cautare rapida nu am gasit decat un produs similar si ala costa 19,90€. Nu zic neaparat ca cel ieftin pe care l-ai luat e prost, insa in general riscul ca becurile ieftine sa tina putin e foarte mare.

Link spre comentariu

Sincer 17,50 ron bucata,ACEEASI CHINEZARIE din poza si descriere,becuri aduse la mine la firma de la Bucuresti si vandute la raft cu pretul ce-l spun.Becul are in dimensiuni L 25cm/latime bulb 12 cm si lungime bulb 17 cm.Este enorm oricum,iar grosimea tubului de sticla e 1,7cm.Ma gandesc sa mai iau pentru ca il am de 2 zile si sunt super multumit de puterea lui,orbitoare.Insa ma tem ca nu va tine mult...oricum nici pierderea nu ar fi mare.Mai este o varianta un pic mai mica,la 15 ron,iar pe net e vanduta undeva la vreo 70ron!!!Ma depaseste cum se poate ca alelasi produs sa aiba o discrepanta atat de mare la vanzare si mentionez ca nu sunt vreun brand anume,ci chinezarii 100%.Exista tepari pe net ce vand fara rusine la suprapreturi.

Link spre comentariu

Eu m-am lamurit cu becurile astea economice. Incercand sa reduc consumul am ajuns la concluzia ca de fapt am ramas in paguba. Am incercat diverse produse la diferite preturi. Unele nu fac lumina satisfacatoare, altele tin prea putin.Am inceput sa-mi echipez casa cu traditionalele lampi cu tuburi de neon de 40W care costa cat un bec econumic "de firma" si care dau o limina foarte buna. La atelier am o astfel de lampa 2x40w montata de 7 ani fara probleme pana acum.

Link spre comentariu

In legatura cu lampile economice exista mult folclor si multe minciuni. Sunt necesare cateva masuratori comparative: puterea activa consumata, fluxul luminos in spectrul vizual si durata medie de utilizare. In general, la lampile "economice" din comert, puterea consumata este ceva mai mare decat cea declarata, fluxul luminos este cam pe jumatate, iar durata de viata este mult mai mica. Pe ansamblu economia de bani este indoielnica, iar calitatea luminii (uniformitatea spectrala, palpairea) este mai slaba decat cea a lampilor cu incandescenta. La puteri consumate de la 100 W in sus lampile cu incandescenta par mai convenabile.

Link spre comentariu

@dragon82 -bine ai venit in lumea comertului. Crezi ca se mai gasesc comercianti care sa vanda la un pret mai mic,implicit sa-si micsoreze profitul? Mai ales in romaina? Nici vorba!Pretul unui produs ar trebui sa fie in mare parte costul de productie + costurile de cercetare. Dar nu...cea mai mare parte a pretului e formata din diverse comisoane,adaosuri etc :95

Link spre comentariu

Oricum ar fi e socanta discrepanta...dar in Romania orice e posibil...ca sa nu mai spun de adaosul cuprins intre 300-900%!!! adaugat produselor importate din China de un mare market de constructii din tara cu zeci de magazine...nu dau nume...produse importate doar de ei,unic importator. :sparge:

Link spre comentariu

Oricum ar fi e socanta discrepanta

Doar ti se pare. Daca ai afla si dedesuturile altor afaceri,ai vedea ca e o practica comuna. Si nu numai in romaina!De ex,muuulte firme isi muta fabricile in china. Dar preturile produselor scad cumva,avand in vedere ca acolo e mai ieftina mana de lucru? :sparge:
Link spre comentariu

Ma depaseste cum se poate ca alelasi produs sa aiba o discrepanta atat de mare la vanzare si mentionez ca nu sunt vreun brand anume,ci chinezarii 100%.Exista tepari pe net ce vand fara rusine la suprapreturi.

Pretul e stabilit de balanta cerere - oferta. Atata timp cat se gasesc cumparatori care sa ofere pretul cerut (si sunt!), ei nu-l vor scadea.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări