Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

diferente intre rezolutiile inregistrarilor digitale

dragon82

Postări Recomandate

Nu stiu daca postarea e buna aici,insa cred ca va atrage atentia mai bine.

Intrebarea e urmatoarea.

De ce muzica in 24/96Hz sau 24/196Hz,in FLAC sau APE se aud mereu mai incet,ca trebuie sa maresc volumul mult,pentru a auzi la acelasi volum comparat cu un FLAC sau APE de 16/44Hz sau 16/48Hz?

Unde e explicatia?

Comparat aceeasi treaba cu un mp3,astea urla la un volum foarte mic...Cu cat creste calitatea formatului audio,cu atat scade volumul.

Ori am eu o problema cu "agregatele"?

Asta e placa audio ce o folosesc

http://www.chstrader.com/Creative-external-sound-card-SB0490-h28205.html

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dragon82

6

• Shambala

1

• CBI

1

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

In primul rand este vorba despre KHz si nu despre Hz sau GHz [!].In al doilea rand flacurile pe rezolutie mare sunt facute in general cu mai multa grija, fara sa fie depasite nivelurile de +3dB (sau chair 0dB) nici macar pe varfurile de semnal, spre deosebire de ciobanelile de la mp3-uri sau chiar unele APE-uri.De ex. eu am multe mii de APE-uride rezolutie ridicata care se aud "incet", dar si cateva FLAC-uri ale caror varfuri care bat bine +12dB... Este intotdeauna de preferat un nivel mai mic (chiar cu pretul pierderii a 3-6dB la raportul semnal/zgomot) decat un sunet distorsionat.Poti citi mai multe despre aceasta pe avax.home, in comentariile de subsol de la albumele foarte bine ripuite (LP, Gold, SACD, DVDA, samd)

Link spre comentariu

am schimbat eu numele topiculuipt a afla ce te intereseaza cauta despre dynamic range iar pt a nu le mai incurca cu hertii si bitii aia,cauta ce reprezinta bit depth,sample rate etcproblema volumului se rezolva usor din playerul software si anume cu functia replay gain,care nu afecteaza inregistrarea in sine

Link spre comentariu

Dupa cum a explicat shambala,e normal ca inregistrarile necomprimate sa aiba volumul mediu mai scazut. Pt ca asmenea inregistrari pot avea varfuri mari,dar care tot nu trebuie sa depaseasca 0 (sau +3) dB !

Link spre comentariu

Mai e o chestie legata de aceste "rezolutii" audio,poate ca doar la mine se intampla,insa observ ca inaltele nu se aud deloc normal,ci un pic zgariate,daca pot spune asa,ca si cum ar zgaria tweeterele,fenomen observat nu numai pe tweetere cu dom de matase,insa mai puternic simtita aceasta zgariere pe tweetere cu membrana de plastic sau aluminiu.Nu sunt niste inalte curate in special cu cat maresc volumul.E un fenomen ce il observ doar la mine?Nu e un sunet deranjant insa e altfel fata de o ascultare normala,sa zicem fata de un CD,sau SACD.

Link spre comentariu

Mai e o chestie legata de aceste "rezolutii" audio,poate ca doar la mine se intampla,insa observ ca inaltele nu se aud deloc normal,ci un pic zgariate,daca pot spune asa,ca si cum ar zgaria tweeterele,fenomen observat nu numai pe tweetere cu dom de matase,insa mai puternic simtita aceasta zgariere pe tweetere cu membrana de plastic sau aluminiu.Nu sunt niste inalte curate in special cu cat maresc volumul.E un fenomen ce il observ doar la mine?Nu e un sunet deranjant insa e altfel fata de o ascultare normala,sa zicem fata de un CD,sau SACD.

Vrei nu vrei ai fost muscat de boala numita audiophilie : acum intelegi de ce trebuie sa cauti potrivirea perfecta a componentelor audio ?In cazul tau poate fi de oriunde : amplif , cabluri , boxe si deci recomandarea lui Zal de a pune aici setup-ul cu care asculti este normal ca sa ne dam cu parerea .Chiar si DAC ul pe care asculti poate sa aiba probleme !
Link spre comentariu

N-am avut nicio placa creative pana acum, da' tot vad ca se plange lumea de ele, uite aici in postul asta viewtopic.php?f=26&t=119203 vad ca a facut o comparatie intre xonar dx de la asus si un creativeA nu se intelege ca ai neaparat o placa de kakao, posibil sa fie altceva in lantul tau audio

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări