Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme la alimentare de circuite

Vizitator dorianetegan

Postări Recomandate

Vizitator dorianetegan

Am facut o sursa de alimentare de la 220V la 37,12,9 si V dar am curent de 1A pe fiecare iesire de tensiune. Intrebarea este cum reusesc sa modific acest 1A in 50 de mA?Schema electrica este urmatoarea :

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mircea888

3

• H Robert

1

• puriu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Doresti o limitare in curent la 50mA sau consumatorul tau are nevoie de doar 50mA ? Consumatorul este cel care dicteaza curentul in circuit, deci nu conteaza ca sursa e capabila sa furnizeze 1A atat timp cat se consuma doar 50mA.

Link spre comentariu
Vizitator dorianetegan

problema este ca pe pinul de Vdd al microcontrolerului este 1A(si ar trebui sa fie 25mA) pe pinul de alimentare al LCDului este tot 1A(si ar trebui sa fie 1.5-3mA) si nu stiu ce sa fac. In momentul cand alimentez cu 5V pe LCDul nu-mi apare nimic.

Link spre comentariu

Sa inteleg ca ai masurat 1A pe pinul microcontrolerului ? Detaliaza cum ai masurat sau ce vrei sa zici, daca ar fi fost curentul ala acolo ar fi scos fum microncontrolerul, la fel si LCD-ul.

Hai sa explic iar: sursa ta scoate 12V, 9V si 5V la un curent maxim de1A, dar curentul depinde de consumator. Daca lasi sursa in gol curentul este zero, daca pui un rezistor de 1k pe sursa de 5V vei avea un consum de 5mA, etc.

Poate ai alte probleme daca nu iti merge circuitul. Daca nu e bun programul de pe microcontroler nu afiseaza nimic LCD-ul.

Poti sa ai multe probleme cu montajul tau, prima data verifica existenta tensiunilor de alimentare la microncontroler, LCD, etc.

Link spre comentariu
Vizitator dorianetegan

Faza este ca o singura data mi-a licarit un pic LCDul dar dupa aceasta nu a mai licarit deloc. Ok o sa vad atunci de ce nu-mi merge programul pe microcontroler. Sarmana mult

Link spre comentariu

Verifica tensiunile la pinii de alimentare ai LCD-ului, poate ai legat ceva gresit si i-ai bagat alta tensiune si s-a ars.Cel mai probabil ai probleme cu softul sau cu legaturile intre LCD si uC, poate sunt realizate incorect. Daca dai mai multe detalii poti sa primesti mai multe raspunsuri (schema folosita la LCD si uC).Prima data incearca un program foarte simplu care doar sa afiseze ceva pe LCD, abia apoi bagi programul tau.

Link spre comentariu
Vizitator dorianetegan

RD0-RD7 sunt DB0-7 iar RB0-RB2 sunt RS E si R/W iar pe afisor am pus un trimmer intre GND - Vo - Vdd pt contrastLegaturile nu le-am gresit dar tot nu imi afiseaza :(

post-67310-139829456604_thumb.jpg

Link spre comentariu

Schema reprezinta o sursa tripla de tensiuni pozitive stabilizate fara limitatoare de curent in afara de limitarea interna de 1 A a integratelor 78xx. Pentru limitarea curentilor de iesire la valori reglabile este necesara alta schema, mult mai complicata. Alimentarea U-10 din curentul dat de U-9 este gresita si nu vor putea da amandoua cate 1 A. Pentru alimentarea unui microcontroler si a unui afisor sursa poate asigura curent suficient. Afisorul trebuie sa fie verificat independent de microcontroler. Cand se leaga la masa intrarile de comanda trebuie ca toate elementele de afisare sa se innegreasca. Se regleaza in acest scop potentiometrul de contrast. La unele afisoare tensiunea de contrast trebuie sa fie negativa, deci sursa trebuie sa aiba si o iesire de -5 V, iar capetele potentiometrului sa se lege intre +5 si -5 V.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări